رئیس شورای فرهنگ عمومی: با ابزار هنر از شهید سلیمانی شخصیت "فاتح" میسازیم
رئیس شورای فرهنگ عمومی میگوید: جامعهای که در آستانه درماندگی است و تشویق به درماندگی میشود، به شدت به شخصیت فاتح نیازمند است. شخصیت فاتح را نمیتوان صرفاً با افسانهسرایی ایجاد کرد بلکه باید یک پیروزی و موفقیتی از این شخصیت به منصه ظهور برسد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجید امامی، رئیس شورای فرهنگ عمومی در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی با عنوان «قهرمان؛ زمینه و زمانه شهید حاج قاسم سلیمانی» که به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سازمان رسانهای اوج برگزار شد، گفت: شخصیتپردازی بخش مهمی از صنعت فرهنگی معاصر است و صنایع فرهنگی جدید را به عنوان یک امر قدرتساز برای نظامهای بزرگ سیاسی دنیا مطرح کرده است. بر همین اساس میتواند از معانی خیلی سطحی یا حتی دستاندازی نظامی معنایی رقیب، یک نظم گفتار و یک پیوستگی را برای صاحبان آن شخصیت تولید کند. بارها شنیدیم یک شخصیت غیر انسانی و جذاب در بین کودکان و نوجوانان فرهنگساز و اثرگذار میشود.
در حوزه رسانه و هنر شخصیتپردازی نکردیم
وی افزود: چالش بزرگمان در شرایط فعلی کشور این است که بهطور مناسب در حوزه رسانه و هنر شخصیتپردازی نکردیم. گاهی شخصیتهای بزرگ سیره ائمه و تاریخ اسلام و شخصیتهای زن شاهنامه را نگاه میکنم، میبینم در زندگی روزمره ما و مصرف رسانهای ما حضور ندارند. یک بعد دیگری که سعی کردیم در قرارگاه صنایع فرهنگی به آن بپردازیم، همین امر بود. ما باید ببینیم چقدر توانستیم معانی خود را از طریق شخصیتها به نشانهها، نمادها و رفتارهای معاصر موجود در زندگی مردم به خصوص کودکان و نوجوانان وارد کنیم.
مأموریت "حاج قاسم" مؤثرتر از گذشته ادامه داردامامی ادامه داد: ما با یک قهرمان ملی مواجهیم که حاوی بخشهای بزرگی از نظام معنایی ایران، اسلام و انقلاب است. پس از بیان قهرمانیهای سردار سلیمانی اکنون وقت آن است دنبال این باشیم که چطور میتوان با محتواهای رسانهای و هنری شخصیتسازی و قهرمانسازی کنیم؛ آیا میشود شخصیت کودکی و جوانی و مدیریت این شهید بزرگوار در دوره دفاع مقدس و رزمندگیاش در جبهه مقاومت را در زندگی روزمره مردم وارد کرد؟ حتی پیراهن و کوله و کیف حاج قاسم را میتوان تولید و در بازار عرضه کرد.
با ابزار هنر باید از سردار شخصیت "فاتح" بسازیم
وی افزود: جامعهای که در آستانه درماندگی است و تشویق به درماندگی میشود، به شدت به شخصیت فاتح نیازمند است. شخصیت فاتح را نمیتوان صرفاً با افسانهسرایی ایجاد کرد بلکه باید یک پیروزی و موفقیتی از این شخصیت به منصه ظهور برسد. به هر حال کم نداریم از موفقیتهای او به عنوان فرمانده و یک مدیر و کسی که توانسته در جهاد ظاهر و باطن پیروزیهایی کسب کند. پیروزی در جهاد باطنی او خیلی مهم است. اینکه توانسته مرکب خشن نفس را آن هم در بالاترین سطوح اقتدار رام کند، یک هنر الهی است. اینها همگی نشانگر یک شخصیت فاتح است.
انتهایپیام /