راههای انتقال ویروس آبله مرغان / مدتزمان سرایت بیماری
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره علائم، راههای انتقال و مدت زمان سرایت ویروس آبله مرغان توضیحاتی ارائه کرد.
شهنام عرشی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره بیماری آبله مرغان اظهار کرد: واریسلا (آبله مرغان) یک بیماری عفونی حاد است که توسط ویروس «واریسلا زوستر» ایجاد میشود. پس از عفونت اولیه، این ویروس در بدن به عنوان یک عفونت نهفته باقی میماند. فعال شدن مجدد عفونت نهفته باعث ایجاد زونا میشود.
ویروس آبله مرغان تا چند روز نهفته میماند؟
وی درباره دوره نفهتگی ویروس آبله مرغان افزود: متوسط دوره نهفتگی ویروس 14 تا 16 روز پس از قرار گرفتن در معرض ضایعات پوستی آبله مرغان است که دامنه آن بین 10 تا 21 روز است. یک تا دو روز قبل از شروع بثورات، بهویژه در بزرگسالان، ممکن است یک پیشدرآمد خفیف تب و ضعف رخ دهد. در کودکان، بثورات پوستی، اغلب اولین علامت بیماری است.
علائم آبله مرغان چیست؟
عرشی ادامه داد: این ضایعات پوستی خارشدار هستند. بثورات معمولاً ابتدا روی قفسه سینه، پشت و صورت ظاهر میشوند و سپس در تمام بدن پخش میشوند. ضایعات معمولاً بیشتر روی قفسه سینه و پشت متمرکز میشوند و علائم معمولاً 4 تا 7 روز طول میکشد.
علائم رایج آبله مرغان در کودکان
وی گفت: در کودکان سالم، آبله مرغان به طور کلی خفیف و با بثورات خارش دار، احساس ضعف و درجه حرارت تا 39 درجه سانتیگراد به مدت 2 تا 3 روز همراه است.
راههای انتقال ویروس آبله مرغان
عرشی درباره راههای انتقال ویروس آبله مرغان تشریح کرد: واریسلا بسیار مسری است. ویروس میتواند از فردی به فرد دیگر از طریق تماس مستقیم، و احتمالاً از طریق ترشحات تنفسی عفونی که ممکن است در هوا نیز پخش شوند، منتقل شود.
"کرونا و آنفلوانزا" شایعترین ویروسهای در گردش در کشورمدت زمان سرایت ویروس از فرد بیمار
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره مدت زمان سرایت ویروس نیز گفت: فرد مبتلا به آبله مرغان از یک تا دو روز قبل از شروع بثورات تا زمانی که تمام ضایعات آبله مرغان پوسته پوسته شوند، قابلیت انتقال بیماری به افراد سالم را دارد.
وی ادامه داد: افرادی که واکسینه شدهاند ممکن است ضایعاتی ایجاد کنند که پوستهای ندارند. این افراد تا زمانی که 24 ساعت ضایعات جدیدی ظاهر نشده، مسری محسوب میشوند.
وی متذکر شد: 10 تا 21 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس طول میکشد تا فردی به آبله مرغان مبتلا شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان این که بهبودی عفونت اولیه آبله مرغان معمولاً مصونیت مادام العمر را نسبت به ویروس ایجاد میکند، تصریح کرد: در افراد سالم، وقوع بیماری در بار دوم، غیرمعمول است و احتمال وقوع دوم در افرادی که نقص ایمنی دارند بیشتر است.
گروههای در معرض خطر آبله مرغان
وی درباره گروههای در معرض خطر بیماری آبله مرغان نیز بیان کرد: نوزادان، نوجوانان، بزرگسالان، زنان باردار و افراد دارای نقص ایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماریهای شدیدتر هستند و بروز عوارض بیشتری دارند.
شایع ترین عوارض ویروس چیست؟
به گفته عرشی، شایع ترین عوارض آبله مرغان در کودکان شامل عفونتهای باکتریایی پوست و بافتهای نرم و در بزرگسالان شامل پنومونی (ذاتالریه) است.