دوشنبه 30 تیر 1404

رزمایش دریای خزر در 2 فاز ساحلی و دریایی برگزار می‌شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
رزمایش دریای خزر در 2 فاز ساحلی و دریایی برگزار می‌شود

سخنگوی رزمایش امداد و نجات دریایی 2025 گفت: رزمایش مرکب امداد ونجات دریای خزر (CASAREX2025) در 2 فاز ساحلی و دریایی به مدت 3 روز برگزار می‌شود.

- اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، دریادار محسن رزاقی سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات 2025 دریای خزر (CASAREX2025) در نشست خبری گفت: رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر با حضور نیروهای دریایی ارتش و سپاه، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، فدراتیو روسیه و ناظرانی از کشورهای حاشیه دریای خزر، از امروز به مدت 3 روز به میزبانی ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) نیروی دریایی ارتش برگزار می‌شود.

ورود شناور نیروی دریایی روسیه به منطقه رزمایش دریایی خزر

سخنگوی رزمایش مرکب امداد ونجات دریای خزر (CASAREX2025) با بیان اینکه این رزمایش با شعار «با هم برای دریای خزری ایمن و امن» برگزار می شود، اضافه کرد: رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر، به منظور اجرایی شدن تدابیر فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) مبنی بر «توسعه دیپلماسی مبتنی بر همکاری‌های بین‌المللی» و «ایجاد همگرایی و هماهنگی در اقدامات مشترک بین نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حاشیه دریای خزر» و در راستای «تامین امنیت و ایمنی دریانوردی در دریای خزر برای کشتی‌های تجاری» و «دستیابی به یک روش مورد پذیرش طرفین برای طراحی و اجرای رزمایش‌های مرکب آینده» در دو فاز ساحلی و دریایی به مدت سه روز برگزار شود.

رزاقی، با تاکید بر اینکه اجرای این رزمایش مرکب، عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران برای تامین ایمنی و امنیت دریایی در ابعاد مختلف را نشان خواهد داد، تصریح کرد: «تمرین عملی توانمندی‌های نیروی دریایی منطقه‌ای در برقراری امنیت و ایمنی در دریا»، «افزایش خودباوری در بین کارکنان شناورها و واحدهای عمل کننده در دریا» و «توسعه همگرایی در بین نیروهای دریایی کشورهای حاشیه دریای خزر» از اهداف برگزاری این رزمایش است.

رزاقی تاکید کرد: برقراری امنیت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است و بر همین اساس نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران اجازه هیچ‌گونه تعدی را در حوزه دریا نخواهند داد و با همکاری کشورهای منطقه و حاشیه دریای خزر ایمنی و امنیت کامل آن را برقرار خواهند کرد.

سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات دریایی دریای خزر (CASAREX2025) در پایان گفت: در این رزمایش، تمرینات مختلف از جمله کمک به کشتی سانحه دیده، عملیات تبادل عمودی، عملیات تجسس و نجات، تمرین مانور افسر نگهبان، آدم به دریا، صورت بندی، عکس برداری هوایی و رژه دریایی برنامه ریزی شده است که توسط یگان‌های دریایی جمهوری اسلامی ایران و فدراتیو روسیه انجام خواهد شد.