رفتار غیراصولی یک نفر را نمیتوان به همه تاکسیرانها تعمیم داد
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور گفت: تنها سامانهای که به صورت مستمر مورد نظارت قرار دارد سامانه تاکسیرانی است. چون هر دو سال یک بار که پروانه فعالیت کردن رانندگان تاکسی تمدید میشود مجددا استعلامها هم درموردشان به انجام میرسد.
مرتضی ضامنی مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور درخصوص کیفیت خودروهایی که در داخل ساخته میشود به میزان گفت: اینکه بگوییم کیفیت خودروهایی که برای تاکسیرانی ساخته میشود با خودروهایی که برای استفاده در حوزه شخصی تولید میشود تفاوت دارد تصور درستی نیست. هیچ تفاوتی به لحاظ کیفیت میان این دو نوع خودرویی که در داخل تولید میشود وجود ندارد. چون از همان قطعاتی که برای ساخت خودروهای شخصی استفاده میشود در تولید خودروهای تاکسی هم به کار گرفته میشود. ولی اینکه آیا ضرورت دارد تا خودروسازان استانداردهای بیشتری درخصوص ساخت خودروهای تاکسی اعمال کنند یک مطالبه صحیحی محسوب میشود. بسیاری از کشورهایی که یک خودروی خاصی را تولید میکنند آن خودرو را با استانداردهای مشخصی به حمل و نقل عمومی اختصاص میدهند. اما در کشور ما تنها میتوانیم از همین خودروهای موجود استفاده کنیم و هیچ قدرت مانوری هم در این زمینه نداریم.
وی درواکنش به انتقاد مسوولان پلیس راهور از وضع خودروهای تولید داخلی و به کار بردن تعبیر ارابه مرگ برای این خودروها گفت: من نمیتوانم در این زمینه اظهارنظری داشته باشم. آن کسی که متخصص در چنین موضوعاتی باشد باید درباره این موضوع قضاوت کند. اما همانطور که گفتم هیچ تفاوتی درخصوص خودروهایی که در حوزه تاکسیرانی تولید و عرضه میشود با خودروهایی که به منظور استفاده شخصی شهروندان تولید میشود وجود ندارد. چون کیفیت قطعات در هر دو نوع خودرو یکسان است و تفاوتی با هم ندارند. اما اگر رئیس پلیس راهور در مورد این موضوع ملاحظاتی دارند حتما بررسیهای ایشان به این نقطه رسیده است. ولی ما که در حوزه تاکسیرانی مشغول خدمت به جامعه هستیم در جایگاهی نیستیم که بخواهیم اظهار نظری در این مورد داشته باشیم.
بیشتر بخوانید:
حمل و نقل عمومی؛ در میانهی تردید و امید
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور درباره تفاوت کیفیت خودروهای تولید داخل با خودروهای وارداتی اظهار کرد: قطعا تولیدات خارجی - البته نه همه آنها - کیفیت بسیار بالاتری دارند. این موضوع که دیگر اظهر من الشمس است. چون رقابت در حوزه خودروسازی خارجی وجود دارد، ولی در حوزه خودروسازی داخلی شاهد وجود رقابت نیستیم.
ضامنی درمورد وجود انتقادها از نبود نظارت بر رفتار رانندگان تاکسیها گفت: باید ببینیم مبنای انتقادی که در بعضی محافل علیه رانندگان تاکسیها مطرح میشود چه بوده است. رانندگان تاکسی یکی از شریفترین اقشار جامعه هستند. این افراد زمانی که میخواهند پروانه تاکسیرانی بگیرند تمام استعلامهای لازم از آنها گرفته میشود. رانندگان تاکسی در نهایت بعد از عبور کردن از فیلترهای زیاد موفق به گرفتن پروانه تاکسیرانی میشوند و میتوانند فعالیتهایشان را شروع کنند. ضمن اینکه تنها سامانهای که به صورت مستمر مورد نظارت قرار دارد سامانه تاکسیرانی است. چون هر دو سال یک بار که پروانه فعالیت کردن رانندگان تاکسی تمدید میشود مجددا آن استعلامها هم درموردشان به انجام میرسد؛ بنابراین اگر یک نفر در جایی حرفی زده باشد یا رفتاری غیراصولی از او سر زده باشد نمیتوان آن را به همه رانندگان تاکسیها تعمیم داد. البته قاعدتا در همه مشاغل و حرفهها چنین موضوعاتی پیش میآید. اما رانندگان تاکسی یکی از شریفترین و وفادارترین اقشاری هستند که در خدمت جامعه و نظام اسلامی قرار دارند.