شنبه 25 مرداد 1404

روزه‌داری موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود / اینکه برای پیشگیری از "کرونا"روزه نگیریم، تعبیر درستی نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
روزه‌داری موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود / اینکه برای پیشگیری از "کرونا"روزه نگیریم، تعبیر درستی نیست

فاطمه محمدبیگی گفت: در اثر پاکسازی که به واسطه روزه در بدن ایجاد می‌شود، بدن نسبت به بیماری‌ها مقاوم شده و چه بسا توصیه می‌شود از ماه مبارک رمضان به عنوان یک فرصت برای تقویت سیستم گوارشی و سیستم ایمنی بدن استفاده شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر فاطمه محمدبیگی در گفت‌وگو با صبح قزوین؛ با اشاره به فواید روزه داری در تقویت سیستم ایمنی بدن اظهار کرد: نکته جالب توجه در مورد روزه‌داری آن است که مکانیزم روزه‌داری، مدلی برای تقویت سیستم ایمنی بدن بوده که به دلیل کاهش مصرف غذا در طول روز یک نوع پاکسازی درونی بدن محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: در اثر پاکسازی که به واسطه روزه در بدن ایجاد می‌شود، بدن نسبت به بیماری‌ها مقاوم شده و چه بسا توصیه می‌شود از ماه مبارک رمضان به عنوان یک فرصت برای تقویت سیستم گوارشی و سیستم ایمنی بدن استفاده کنیم.

این پزشک طب سنتی بیان کرد: روزه داری به دلیل آرامش روحی و روانی و افزایش ضریب امنیت معنوی که در فرد ایجاد می‌کند و همچنین کاهش اضطراب و استرس را به دنبال دارد، باعث تنظیم واکنش‌های بدن به فازهای حاد التهابی و همینطور جلوگیری از واکنش‌های نامناسب بدن به ویروس‌ها و بیماری‌ها می‌شود بنابراین روزه‌داری یک فرصت است.

محمدبیگی بیان کرد: به افرادی که اکنون مبتلا به کرونا هستند؛ توصیه می‌شود تا شش هفته روزه نگیرند و قضای آن را موکول به زمانی دیگر کنند.

وی افزود: کسانی که مبتلا به کرونا بوده و دوران بهبود و نقاهت را طی کرده‌اند، می‌توانند با لحاظ شرایط، روزه‌های خود را بگیرند؛ اما اگر دچار آسیب کلیوی یا آسیب‌های شدید جسمی هستند باید با نظر پزشک خود در مورد روزه داری تصمیم بگیرند.

پزشک طب سنتی تصریح کرد: افرادی که به دلیل بیماری احتمال ضرر عقلایی برای سلامتی بدن می‌دهند، می‌توانند روزه خود را بعدا بگیرند اما افراد سالم می‌توانند روزه‌های خود را همچون سال‌های گذشته بگیرند.

وی تاکید کرد: اینکه ما برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا روزه نگیریم تعبیر به‌جایی نیست، مگر اینکه به واسطه برخی شرایط همچون ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، مبتلایان به بیماری‌های کلیوی که پیوند کلیه شده و یا بیمارانی که عمل پیوند داشتند یا کسانی که مبتلا به بیماری سرطان بوده و یا در حال شیمی درمانی هستند به فراخور حالشان به آنها می‌گوییم که روزه نگیرند.

وی تصریح کرد: تاکنون در کل کشور حدود 80 هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند در حالیکه بیش از 80 میلیون نفر از جمعیت کشور، به لطف خدا سالم هستند که با توجه به سن تکلیف و مسائل شرعی قادر به روزه گرفتن هستند و نباید بگوییم که چون می‌خواهیم از ابتلا به بیماری کرونا پیشگیری کنیم بنابراین نباید روزه بگیریم.

روزه‌داری یک فرصت برای تقویت بنیه بدنی است

محمدبیگی تاکید کرد: کسانی که استعداد بیماری‌های تنفسی دارند همچون بیماران مبتلا به آسم یا بیماری‌های مزمن ریوی، برای جلوگیری از ابتلا به کرونا باید راه‌های هوایی خود را مرطوب نگه دارند.

وی اضافه کرد: توصیه می‌کنیم افرادیکه احتمال ابتلا به بیماری می‌دهند به صورت متناوب روزه بگیرند و یا روزهای کمتری روزه بگیرند و در مجموع با توجه به نظر علمای دینی و احتمال ضرر عقلایی برای سلامتی بدن عمل کنند.

پزشک طب سنتی عنوان کرد: افرادی که مبتلا به بیماری‌های خفیف فشار خون، بیماری‌های دیابت خیلی خفیف، وزن بالا و کبد چرب هستند، روزه‌داری برای آنها یک فرصت برای تنظیم سیستم بدنی است.

وی بیان کرد: کسانی که دیابت کنترل شده دارند و قند آنها زیر 140 میلی گرم در دسی لیتر است، می‌توانند روزه‌داری در ماه مبارک رمضان را تجربه کنند.

محمدبیگی تصریح کرد: توصیه می‌کنیم که روزه‌داران بمنظور مرطوب نگه داشتن بدن و افزایش رطوبت راه‌های تنفسی، فاصله افطار تا سحر از کاهو سکنجبین، شربت خرفه و خیار سکنجبین و یا از سبزی خرفه در سبزی خوردن خود استفاده کنند و از خوراکی‌هایی که شامل میوه و سبزیجات است در فاصله افطار تا سحر میل کنند.

وی بیان کرد: روزه داران همچنین لازم است مایعات کافی بنوشند و دم‌نوش‌هایی همچون دمنوش بنفشه و بابونه میل کنند.

این پزشک طب سنتی تاکید کرد: رعایت این دستورات پزشکی چه بسا به از بین رفتن سریع بیماری کرونا در کشور کمک کند.

محمدبیگی عنوان کرد: افراد سالمند و بالای 65 سال طبق گزارش فرهنگستان علوم پزشکی چنانچه احساس ضعف و بی حالی شدید دارند و در اثر کهنسالی احتمال ضرر عقلایی به سلامتی بدن آنها می رود، احتیاطأ از انجام این فریضه الهی پرهیز کرده و روزه خود را پس از اطمینان از اتمام همه‌گیری این بیماری قضا کنند.

وی در پایان گفت: بقیه افراد می‌توانند روزه خود را بگیرند و از فضای سلامت جسمی که به دنبال پاکسازی بدن در ماه مبارک رمضان پیش می‌آید به عنوان یک فرصت برای تقویت بنیه بدن استفاده کنند. انتهای پیام /

روزه‌داری موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود / اینکه برای پیشگیری از "کرونا"روزه نگیریم، تعبیر درستی نیست 2
روزه‌داری موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود / اینکه برای پیشگیری از "کرونا"روزه نگیریم، تعبیر درستی نیست 3