روزهای سیاه زردهای سپاهانی
سپاهان، یکی از مدعیان قهرمانی در این دوره از رقابتهای لیگ برتر و نایبقهرمان فصل پیش همین مسابقات، در برزخ گیر کرده است. این تیم در رویهای نابهنگام، گرفتار شکایت سه باشگاه دیگر که همگی از رقبای جدی آنها در مسیر فتح جام قهرمانی هستند، شده و رأی صادره از سوی کمیته انضباطی هم به ضررشان صادر شده است.
سپاهان، یکی از مدعیان قهرمانی در این دوره از رقابتهای لیگ برتر و نایبقهرمان فصل پیش همین مسابقات، در برزخ گیر کرده است. این تیم در رویهای نابهنگام، گرفتار شکایت سه باشگاه دیگر که همگی از رقبای جدی آنها در مسیر فتح جام قهرمانی هستند، شده و رأی صادره از سوی کمیته انضباطی هم به ضررشان صادر شده است. ماجرا از این قرار است که سه باشگاه پرسپولیس، استقلال و تراکتور که بعدها پیکان هم به جمع آنها اضافه شد، اتهامات مختلفی ازجمله عبور از سقف بودجه، امضای قرارداد ارزی، امضای قرارداد با ارقام نامتعارف و توافقات جنجالی برای افزایش بیسابقه رقم قرارداد در سال دوم به باشگاه سپاهان وارد کرده و شکایت خود را تقدیم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال کرده بودند.
اگرچه مسئولان باشگاه سپاهان همهچیز را تکذیب و همه را به دروغگویی متهم کرده بودند، ولی رأی صادرشده از سوی کمیته انضباطی حسابی آنها را شوکه کرد. کمیته انضباطی پنج اتهام درشت سپاهان را تأیید کرد و خبر داد که از این باشگاه چهار امتیاز کسر شده، آنها باید 40 میلیارد تومان جریمه بدهند و ضمنا تا اطلاع ثانوی از شش بازیکن تیم که بسیاری از آنها در زمره ستارههای این فصل سپاهان هستند، نمیتواند استفاده کند.
در شرح تخلفات باشگاه سپاهان درباره عقد قرارداد با رضا اسدی، پیام نیازمند، هادی محمدی، رضا شکاری، کاوه رضایی و احسان پهلوان، کمیته انضباطی تخلفات سپاهان را به قرار زیر مورد تأیید قرار داد:
1. منوط ساختن مبلغ قرارداد دو بازیکن به تغییرات ارزی
2. برعهدهگرفتن پرداخت مالیات بازیکنان
3. افزایش رقم قراردادها در فصل آتی به بیش از 25 درصد مقرر (با این توضیح که مجموع رقم قراردادی شش نفر بازیکن موصوف در فصل آتی بدون لحاظ آپشن بالغ بر دوهزارو 300 میلیارد ریال معادل 230 میلیارد تومان میباشد)
4 - تقبل پرداخت هزینه کارگزاری تمامی شش فقره قرارداد (بهعنوان نمونه به تعهد پرداخت مبلغ 170 میلیارد ریال از قرارداد احدی از بازیکنان توسط باشگاه در فصل آتی به کارگزار ایشان میتوان اشاره نمود)
5 - تغییر مفاد بند 28 دستورالعمل در تمامی قراردادها.
کمیته انضباطی در ادامه رأی خود علیه باشگاه سپاهان در واکنش به اصلاح قرارداد شش بازیکن مذکور هم توضیح داده است: «بدیهی است در صورت عدم اصلاح قراردادها، استفاده از بازیکنان مورد گزارش توسط باشگاه مجاز نخواهد بود».
انتشار این حکم خیلی سریع با واکنش مسئولان باشگاه سپاهان روبهرو شده و این باشگاه چنین حکمی را به مافیای رسانهای و مدیریتی مرتبط کرد و با صدور بیانیهای نوشت: «این باشگاه ضمن تقبیحنمودن عمل کمیته انضباطی در طرح فیالبداهه سه عنوان تخلف انتسابی در جلسه رسیدگی و عدم فراهمنمودن فرصت پاسخگویی و دفاع به باشگاه سپاهان در این زمینه، اعتراض خود را به رأی صادره اعلام میدارد. بدون شک اینکه برخی نتایج فوتبال ایران در خارج از زمین رقم بخورد، بسیار غیرقابل پذیرش است؛ بااینحال، باشگاه فولاد مبارکه سپاهان ضمن دعوت هواداران محترم به حفظ آرامش و ادامه حمایت همیشگی خود از باشگاه سپاهان، انتظار دارد مانند گذشته در حمایت از باشگاه فولاد مبارکه سپاهان ثابتقدم باشند. از بازیکنان و اعضای کادر فنی تیم فولاد مبارکه سپاهان نیز انتظار میرود با درک شرایط و با گامهایی استوارتر از گذشته، برای تعالی پرچم سپاهان و ایران در عرصههای ملی و بینالمللی گام بردارند و به دور از فضای مجازی، التهابات و مافیای رسانهای و مدیریتی که با کمال تأسف کمیته محترم انضباطی را تحت تأثیر خود قرار داد، اهداف آسیایی و ملی خود را پیگیری کنند و پیگیریهای حقوقی در عرصه ملی و بینالمللی بر عهده دپارتمان حقوقی باشگاه سپرده و تمرکز خود را بر حضور قدرتمندانه در مسابقات ملی و بینالمللی معطوف نمایند».
سپاهان البته به همینجا بسنده نکرد و سپس در بیانیهای ششبندی سعی کرد تعدادی از تخلفات منتسب به این باشگاه را رد کند؛ ازجمله تخلفی که عنوان شده این باشگاه فقط در یک مورد، 17 میلیارد تومان به مدیربرنامههای هادی محمدی، خرید جدیدش، پرداخت کرده است. «درخصوص موضوع پرداخت مبلغ 17 میلیارد تومان حق کارگزاری به ایجنت یک بازیکن، متأسفانه این موضوع همانگونه که اشاره شد بدون اینکه در گزارش کارگروه ناظر بر قراردادها مطرح شده باشد، یکباره در جلسه رسیدگی کمیته انضباطی مطرح میگردد. اینکه چنین عددی به دلیل اشتباه تایپی، در نسخه اولیه قرارداد درج گردیده بود، صحت دارد؛ اما بلافاصله پس از اینکه باشگاه متوجه این خطا شد، حتی پیش از دریافت آیدیکارت بازیکن، نسبت به اصلاح فوری این موضوع اقدام و نسخه فیزیکی آن را در اختیار سازمان لیگ قرار داد. بااینحال و با وجود ارسال قرارداد اصلاحی، متأسفانه سازمان لیگ قرارداد قبلی را به کمیته انضباطی ارسال کرد که این موضوع منشأ تصمیمگیری کمیته انضباطی واقع گردید».
این قبیل اظهارات نهتنها مورد پذیرش مسئولان سازمان لیگ ایران قرار نگرفت، بلکه همین سازمان با انتشار دو نمونه از تخلف دیگر در پروندههای نقل و انتقالاتی سپاهان از این موضوع رونمایی کردند که سپاهانیها رقم درشتی هم به مدیربرنامههای رضا شکاری و کاوه رضایی پرداخت کردهاند که این موارد مجموع پرداختی به مدیربرنامههای سه بازیکن این تیم را بیش از 23 میلیارد تومان کرده است.
با وجود چنین مباحثی، ولی باشگاه سپاهان قرار است نسبت به رأی صادرشده به استیناف درخواست تجدیدنظر دهد. آنها امیدوارند این جریمه برگردانده شود. از سوی دیگر باشگاههای شاکی هم نسبت به رأی صادره علیه سپاهان گلایه داشته و درخواست دارند نتایج بازیهای این تیم، 3 بر صفر به سود رقبا شود. جنجال بزرگی که احتمالا در روزهای آتی، جنبههای بیشتری از آن رونمایی شود؛ بهویژه اینکه همین حالا خبر رسیده موضوع شکایت از قرارداد بازیکنان پرسپولیس هم به دست کمیته انضباطی رسیده و قرار است به تخلفات احتمالی این باشگاه نیز رسیدگی شود.
منبع: روزنامه شرق از میان اخبار