پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

روند ابتلا به امیکرون در آفریقای جنوبی کاهشی شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
روند ابتلا به امیکرون در آفریقای جنوبی کاهشی شد

تجربه کنونی آفریقای جنوبی در مورد سویه امیکرون ممکن است به دلیل وحشت از مرگ‌ومیر ناشی از بیماری همه‌گیر در این کشور و افزایش ایمنی در میان جمعیت شکل بگیرد.

نیوز نوشت با ادامه روند افزایشی ابتلا به امیکرون در سراسر جهان، کشوری که این سویه برای اولین بار حدود یک ماه پیش در آن شناسایی شد (آفریقای جنوبی)، به طور شگفت‌انگیزی شاهد کاهش تعداد موارد است.

داده‌های جدید موسسه ملی بیماری‌های واگیر (NICD) نشان می‌دهد تعداد تست‌های مثبت امیکرون در روز گذشته بیش از 8500 بود که نسبت به هفته گذشته نزدیک به 14 هزار نفر کمتر شده و کاهش چشمگیری داشته است.

از دیگر نشانه‌های بیانگر این روند کاهشی، بستری شدن در بیمارستان بود که این مورد نیز به شدت کاهشی شده است. داده‌های موسسه ملی بیماری‌های واگیر نشان داده تعداد افراد مبتلا به ویروس در بیمارستان‌ها طی هفته گذشته تقریبا 25 درصد کاهش یافته و به 5600 نفر رسیده است.

به نظر می‌رسد این ارقام از گزارش‌های اخیر که نشان می‌دهد این سویه ممکن است به شدت سایر سویه‌های ویروس کرونا نباشد نیز حمایت می‌کند. با این حال این سویه بیش از 30 جهش در پروتئین اسپایک دارد و به آن کمک می‌کند تا نرخ انتقال بالاتری داشته باشد.

آیا ابتلای قبلی به کووید موجب روند کاهشی شده است؟

پروفسور تام مولتری، یکی از جمعیت‌شناسان ارشد دانشگاه کیپ تاون آفریقا، گفت: تجربه کنونی آفریقای جنوبی با این سویه ممکن است با آمار مرگ‌ومیر وحشتناک ناشی از بیماری همه‌گیر این کشور و افزایش مصونیت در میان جمعیت شکل بگیرد.

بر اساس گزارش شورای تحقیقات پزشکی آفریقای جنوبی این کشور 60 میلیونی بیش از 270 هزار مرگ‌ومیر (تعداد تلفات بالاتر از میانگین سال‌های قبل از همه‌گیری) از زمان شروع همه‌گیری تقریبا 2 سال پیش ثبت کرده است.

دکتر اسکات گوتلیب، کمیسر سابق سازمان غذا و دارو (FDA)، تکرار کرد که امیکرون به شدت سویه‌های دیگر نیست.

وی بیان کرد: هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که امیکرون باعث بیماری شدیدتر شود. آنچه به ویژه در آفریقای جنوبی دیده‌ایم فاصله بین موارد ابتلا و بستری شدن در بیمارستان است.

گوتلیب افزود: علت اینکه امیکرون به عنوان یک بیماری با شدت کمتر نشان داده می‌شود، به این دلیل است که احتمالا ایمنی پایه در جمعیت ناشی از عفونت طبیعی یا مصونیت حاصل از واکسن باشد.

وی مدعی شد: ما مصونیت اولیه داریم که از ما در برابر بیماری شدید محافظت می‌کند. این در واقع همان چیزی است که احتمالا در آمار بستری شدن در بیمارستان‌ها مشاهده خواهد شد.

انتهای پیام