جمعه 24 مرداد 1404

رکورد حراج هنرهای اسلامی ساتبیز شکست + عکس

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
رکورد حراج هنرهای اسلامی ساتبیز شکست + عکس

یک شمعدان برنجی که با طلا و نقره در عراق قرن سیزدهم میلادی قلمزنی شده است، رکورد فروش یک شیء اسلامی در حراجی ساتبیز را شکست.

به گزارش فارس، یک شمعدان برنجی که با طلا و نقره در عراق قرن سیزدهم میلادی قلمزنی شده است، رکورد فروش یک شیء اسلامی در حراجی ساتبیز را شکست. برآورد قیمت اولیه 2 تا 3 میلیون پوند بود که نهایتا بیش از 6.6 میلیون پوند چکش خورد!

این شمعدانی 9 وجهی که 26 سانتی متر ارتفاع و 30 سانتی متر قطر دارد، پس از 20 دقیقه رقابت خریداران، نهایتا مبلغ 6,632,400 پوند چکش خورد. برآورد قیمت اولیه 2 تا 3 میلیون پوند بود.

این شمعدانی از دهه 1960 متعلق به یک مجموعه خصوصی اروپایی بوده و در سال 3017 در موزه هنر متروپولیتن نیویورک به نمایش در آمده است. دور تا دور این شمعدان عباراتی همچون «جلال همیشگی و زندگی ایمن و رفاه روزافزون و نیک‌بختی کامل» نقش بسته است.

شمعدان حاضر متعلق به گونه‌ای متمایز با بدنه‌های مقعر و وجهی است. حداقل 25 شمعدان وجهی شناخته شده موجود است که می‌توان آنها را از دهه 1260 یا 1270 تا حدود 1330 میلادی به ایران و خاورمیانه نسبت داد.

شمعدان کنونی یکی از بزرگ‌ترین و باشکوه‌ترین نمونه‌های موجود در دنیا است و نقره و طلای تزئینی آن در وضعیت مناسبی قرار دارد. گفته می‌شود این شیء یک یا دو دهه پس از سقوط شهر موصل‌ها به دست مغول‌ها در سال 1262 نسبت داده می‌شود. موصل در نیمه اول قرن سیزدهم، مرکز اصلی قلمزنی در غرب آسیا بوده است.

حراجی «ساتبیز» بیش از دو و نیم قرن قدمت دارد و چهارمین حراجی قدیمی جهان محسوب می‌شود. این حراجی در 40 کشور فعال است، اما دفاتر نیویورک و لندن آن از شهرت بیشتری برخوردارند. ساتبیز سالانه حدود 250 حراجی در برگزار می‌کند.

رکورد حراج هنرهای اسلامی ساتبیز شکست + عکس 2
رکورد حراج هنرهای اسلامی ساتبیز شکست + عکس 3