چهارشنبه 30 مهر 1404

ریزش دلار و اونس، صعود طلا در تهران

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
ریزش دلار و اونس، صعود طلا در تهران

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، بازار طلا در معاملات امروز چهارشنبه 30 مهر 1404 برخلاف تمام انتظارات و در تضاد با روند جهانی، در ابتدای معاملات خود و در لحظه تنظیم این گزارش کماکان مسیر صعودی خود را حفظ کرده است؛ این در حالی است که هم نرخ دلار غیررسمی در بازار داخل کاهش یافته و هم بهای جهانی اونس طلا با سقوط سنگین مواجه شده است.

ریزش دلار و اونس؛ اما صعود طلا در تهران

بر اساس داده‌های لحظه‌ای، دلار غیررسمی با افت 1,200 تومان (بیش از یک درصد) به زیر 107,000 تومان بازگشته و در همین حال، اونس جهانی طلا که روزهای گذشته تا سقف 4,379 دلار پیشروی کرده بود، امروز با افت نزدیک به 7 درصد و کاهش بیش از 300 دلار در محدوده 4,073 دلار معامله می‌شود؛ بزرگ‌ترین اصلاح کوتاه‌مدت در دو هفته اخیر.

با وجود این فشار نزولی، بازار داخل مسیر مخالف را در پیش گرفته است و قیمت طلا و مثقال طلا اندکی افزایش یافته‌اند؛ نشانه‌ای از مقاومت شدید در برابر اصلاح قیمتی.

جزئیات قیمت‌ها

طلای 18 عیار با رشد 0.15 درصدی معادل 16,600 تومان افزایش، اکنون به 10,928,700 تومان رسیده است؛ دامنه نوسان امروز بین 10,868,000 تا 11,009,800 تومان ثبت شده است.

طلای 24 عیار نیز با رشد 0.15 درصدی برابر 22,200 تومان افزایش، اکنون 14,571,500 تومان نرخ‌گذاری شده است.

در بازار عمده‌فروشی، مثقال طلا با رشد 0.13 درصدی (حدود 60,000 تومان) به 47,338,000 تومان رسیده است.

مقاومت بازار در برابر اصلاح

افزایش جزئی قیمت‌ها در شرایطی که دو متغیر بنیادین طلایعنی اونس جهانی و نرخ دلار داخلیهر دو در حال کاهش هستند، پرسش جدی‌ای را در برابر تحلیل‌گران قرار داده است: چه گروه‌های ذی‌نفعی مانع از اصلاح طبیعی قیمت طلا در بازار داخلی شده‌اند؟ آیا این مقاومت ناشی از کنترل مصنوعی عرضه توسط معامله‌گران بزرگ و صرافی‌های عمده است؟ یا فضای روانی ناشی از ترس از جهش ارزی مجدد و نگهداری طلا به‌عنوان پناهگاه سرمایه باعث شده تقاضا همچنان در سطح بالا باقی بماند؟

واقعیت این است که در روزی که هم دلار عقب‌نشینی کرده و هم اونس ریزش چشمگیر داشته، پایداری نرخ‌ها در بازار طلا نشان می‌دهد نیروهای درونی بازار داخلی در برابر اصلاح مقاومت می‌کنند؛ وضعیتی که احتمال شکل‌گیری حباب جدید در طلای داخلی را تقویت می‌کند.