ریچارد دانر درگذشت

هر چهار فیلم از مجموعه سینمایی «اسلحه مرگبار» به کارگردانی دانر مجموعا 955 میلیون دلار در گیشه جهانی فروختند.
به گزارش مشرق، ریچارد دانر کارگردان کهنه کار آثار تلویزیونی که اولین فیلم سینمایی «سوپرمن» با نقش آفرینی کریستوفر ریو را کارگردانی کرد و چهار فیلم سینمایی «اسلحه مرگبار» را ساخت، در 91 سالگی جان خود را از دست داد.
زمانی که دانر فیلم سینمایی «طالع نحس» را در سال 1976 کارگردانی کرد، جهش قابل توجهی در حرفه کاری او در زمینه آثار بلند سینمایی ایجاد شد. این فیلم با بودجه 2 میلیون دلاری، در حدود 60 میلیون دلار در آمریکا فروخت و دو دنباله دیگر نیز از آن ساخته شد. او در سریال «تحت تعقیب: زنده یا مرده» با استیو مک کوئین همکاری کرد.
دانر در بین کارهای تلویزیونی اش، شش قسمت نیز از سریال «منطقه گرگ و میش» را کارگردانی کرد که هر شش قسمت آن مربوط به سالهای 1963 و 1964 میلادی است.
دانر پس از فیلم «طالع نحس» اولین فیلم سینمایی «سوپرمن» با بازی کریستوفر ریو و مارلون براندو را در سال 1978 کارگردانی کرد. او در مصاحبهای در سال 2006 گفته بود که تهیه کنندگان میخواستند از بازیگران مشهوری مثل رابرت ردفورد و نیومن برای نقش مرد پولادین بهره بگیرند، اما دانر میخواست از بازیگری نا آشنا استفاده کند.
اگرچه این فیلم او با 300 میلیون دلار فروش جهانی به اثری موفق تبدیل شد و او کارگردانی 75 درصد از فیلم «سوپرمن 2» را هم انجام داد، اما پس از مدتی از کارگردانی این فیلم کنار گذاشته و ریچارد لستر جایگزین او شد.
هر چهار فیلم از مجموعه سینمایی «اسلحه مرگبار» به کارگردانی دانر مجموعا 955 میلیون دلار در گیشه جهانی فروختند.
منبع: باشگاه خبرنگاران