چهارشنبه 7 آذر 1403

رییس نظام پزشکی: سالانه 3000 پزشک درخواست مهاجرت دارند

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
رییس نظام پزشکی: سالانه 3000 پزشک درخواست مهاجرت دارند

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران به مهاجرت پزشکان اشاره کرد و گفت: مهاجرت در اقشار تحصیل کرده یک خسارت برای کشور است و فقط خاص جامعه پزشکی نیست. اما در شرایط خاصی شاهد افزایش موارد مهاجرت هستیم و سالی 3000 درخواست برای مهاجرت پزشکان داریم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در آخرین نشست خبری دوره هفتم سازمان نظام پزشکی، به ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های سازمان پرداخت.

به گزارش مهر، محمدرضا ظفرقندی در ابتدا ضمن تقدیر و تشکر از رسانه‌ها در پیشبرد برنامه‌های سلامت، گفت: در 204 شهرستان شاهد برگزاری انتخابات نظام پزشکی بودیم و در 16 شهرستان نیز به دور دوم کشیده شد.

وی افزود: نمایندگان مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی، رئیس کل و اعضای شورای عالی نظام پزشکی را انتخاب خواهند کرد.

ظفرقندی در ادامه گفت: جهت گیری سازمان در انتخابات نظام پزشکی، حضور هر چه بیشتر اعضای نظام پزشکی بوده است، اما رد صلاحیت‌های جهت دار باعث شد روند برگزاری انتخابات به گونه‌ای دیگر طی شود.

وی افزود: بعضی از روسای انجمن‌های علمی کشور رد صلاحیت شدند و این مورد اعتراض ما بود.

ظفرقندی گفت: تناقضی وجود دارد که چطور رئیس یک انجمن علمی رد صلاحیت می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران افزود: این رد صلاحیت‌ها باعث دلزدگی و دلسردی در مسیر برگزاری انتخابات نظام پزشکی شد.

ظفرقندی ادامه داد: ما هشدار داده بودیم که نهاد‌های بیرون از قانون نظام پزشکی نباید دخالت می‌کردند.

وی در ادامه به موضوع واکسن در کشور اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که در زمینه واکسن و ایجاد ایمنی علیه کرونا، عقب هستیم و آمار و ارقام هم نشان می‌دهد واکسیناسیون زیر 5 درصد است که در مقایسه با بسیاری از کشور‌ها بسیار پایین است.

ظفرقندی ادامه داد: در حوزه سیاستگذاری می‌شد بهتر عمل کرد تا بتوان واکسیناسیون را سرعت بخشید. ما از عوامل اجرایی و عملیاتی، تشکر می‌کنیم و می‌دانیم زحمات خودشان را می‌کشند.

وی افزود: اولویت اول جامعه پزشکی، جلوگیری از بالا رفتن آمار مرگ و میر است. ما متأسفانه گرفتار پیک پنجم کرونا شده ایم که سوش دلتا است.

ظفرقندی گفت: آماری که ارائه می‌شود، آمار واقعی و دقیقی نیست. سیاسی کاری در منافع ملی جایی ندارد.

وی افزود: وظیفه سازمان نظام پزشکی است که در کنار مردم و جامعه پزشکی باشد.

ظفرقندی گفت: این وظیفه بر اساس قانون نظام پزشکی است و ما نمی‌توانیم مطالبات را فراموش کنیم و به دستورات گوش کنیم.

وی افزود: انتظار از منتخبین نظام پزشکی همین است که منافع ملت در حوزه سلامت را با جسارت و شجاعت دنبال کند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه به کنترل درست بیماری اشاره کرد و افزود: کشور‌هایی که کنترل دقیق را داشتند، پایان کرونا را جشن گرفتند.

وی ادامه داد: دسته‌ای از کشور‌ها مثل ایران و هند، نتوانستند این شرایط را فراهم کنند. چرا وعده می‌دهیم که نمی‌توانیم به آن‌ها عمل کنیم.

ظفرقندی افزود: ما هنوز نتوانسته ایم در تأمین واکسن از منابع داخلی موفق باشیم.

وی گفت: آنچه را می‌بینیم، شرایط را نتوانسته ایم به خوبی مدیریت و کنترل کنیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران به مهاجرت پزشکان اشاره کرد و افزود: مهاجرت در اقشار تحصیل کرده یک خسارت برای کشور است و فقط خاص جامعه پزشکی نیست. اما در شرایط خاصی شاهد افزایش موارد مهاجرت هستیم و سالی 3000 درخواست برای مهاجرت پزشکان داریم.

وی در ارتباط با واردات واکسن توسط بخش خصوصی، گفت: واردات بخش خصوصی تا الان به نتیجه نرسیده است و طبیعتا برای وارد کردن واکسن ضوابطی ایجاد می‌شود که این ضوابط برای وارد کنندگان بخش خصوصی روشن نیست.

ظفرقندی در ارتباط با وجود واکسن فایزر در کشور، افزود: قطعا قاچاق وارد می‌شود و نمی‌توانم در مورد سلامت این واکسن‌ها اظهار نظر کنم.

وی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی برای واردات واکسن توسط بخش خصوصی وارد مذاکراتی شد، اما به موانعی برخورد کردند که عملیاتی نشد.

ظفرقندی گفت: مهم‌ترین چالش از دید ما برای تهیه واکسن، موضوع سیاستگذاری‌ها بوده و عدم مشورت با کسانی بوده که می‌توانستند کمک کننده باشند.

وی افزود: واکسن‌ها مصونیت صد درصد ایجاد نمی‌کند، اما بحث این است که شدت بیماری و مرگ و میر کاهش پیدا می‌کند.