زمستان سخت در زابل / گاز مایع با سختی به دست مردم زابل می رسد
در آستانه زمستان اخباری مبنی بر کمبود گاز مایع در زابل وجود دارد و این درحالی است که انتظار می رفت این منطقه زودتر از اینها گاز دار شود.
در آستانه زمستان اخباری مبنی بر کمبود گاز مایع در زابل وجود دارد و این درحالی است که انتظار می رفت این منطقه زودتر از اینها گاز دار شود.
به گزارش خبرنگار مهر، «زابل تا پاییز امسال گازدار خواهد شد» وعدهای که داده شد اما با توجه به اینکه فقط سه ماه تا پایان سال باقی مانده تحقق آن را در حاله ای از ابهام قرار داده است. این روزها اخباری مبنی بر دردسرهای جدید مردم این منطقه محروم شنیده میشود اخباری که از کمبود سوخت مایع در زابل حکایت دارد. مردم کپسول به دست باید در صفهای عریض و طویل دریافت گاز مایع بایستند؛ تا شاید بتوانند با کپسول پر به منزل باز گردند.
چندی پیش محمدرضا میرشکاری، مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان گفته بود: 714 هزار خانوار در سیستان و بلوچستان میتواند از گاز طبیعی استفاده کنند 108 هزار و 952 خانوار شهری و هزار و 648 خانوار روستایی زیرپوشش شبکه گازرسانی قرار دارند. در زاهدان حدود یکهزار و 400 کیلومتر شبکه گاز صد درصد اجرا شده و هماینک در این شهر حدود 94 هزار اشتراک خانگی ثبت نام کردهاند. اما این روزها نه تنها مردم سیستان و پلوچستان گاز شهری ندارند بلکه از کمبود گاز مایع هم گلایه مندند و نگرانیهای جدیدی برای زمستان سخت برایشان به وجود آمده است. تمامی این اطلاعات در حالی ارائه شده که گفته میشود برخی از نقاط زابل دارای گاز شهری به صورت تزریق در مخزن وجود دارد.
در این شرایط بحرانی هم مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان گفته است: خط انتقال گاز به منطقه سیستان به طول 220 کیلومتر اجرا شده و در هفته دولت امسال بهصورت رسمی به بهرهبرداری رسید و به موازات عملیات اجرای خط انتقال، شبکه تغذیه و توزیع مورد نیاز در شهرهای زابل، ادیمی، دوستمحمد، محمدآباد و زهک از سوی شرکت گاز استان گیلان بهعنوان استان معین اجرا د که دارای پیشرفت فیزیکی بیش از 90 درصد است. البته معلوم نیست این خبر هم در حد وعده باقی بماند یا قرار است به آن جامه عمل پوشانده شود.
به گفته میرشکاری با تدابیر اندیشیدهشده گازرسانی به مردمان دیگر شهرها و روستاهای حوزه سیستان نیز در مرحله طراحی و پیمانسپاری است که برای تسریع در انجام عملیات، شرکت گاز استان یزد بهعنوان استان معین عهدهدار این مسئولیت است و در این بین گازرسانی به صنایع نیز اهمیت زیادی دارد تا با سرعت بخشیدن به چرخ صنعت در این منطقه، شاهد توسعه و آبادانی باشیم. ضمن آنکه یکی از مؤثرترین عوامل در انجام پروژههای گازرسانی تعامل میان نهادهای اجرایی مانند شرکت آب و فاضلاب، مخابرات و... است و در این بین نقش مهم شهرداریها نیز بر کسی پوشیده نیست و امید است مانند سالهای گذشته همکاری دو سویه برای تسریع در اجرای پروژهها انجام شود.
علمک گذاری زابل تا پایان بهمن تمام میشود
سرابندی معاون برنامه ریزی فرماندار زابل در رابطه با وضعیت گاز رسانی به این منطقه شرایط به وجود آمده گفته بود: در حال حاضر در حدود 100 تن گاز مایع وارد منطقه سیستان میشود که این مقدار با توجه به پیک مصرف در فصل زمستان جوابگوی نیاز شهروندان نیست. اما با توجه به اینکه از تمامی شهرهای منطقه سیستان برای دریافت گاز مایع به زابل میآیند، براین اساس، نیاز روزانه گاز مایع 150 تن باید باشد تا باعث شود که مردم برای گرفتن گاز مایع در صفها معطل نشوند
به گفته سرابندی در فروردین ماه سال 1400 دوهزار و 979 تن سهمیه گازمایع وجود داشت که این رقم در فروردین ماه 1401 به سه هزارتن رسیده است، اردیبهشت ماه 1400 سهمیه 3 هزار و 97 تن بوده، در حالیکه در اردیبهشت 1401 بامقداری کاهش، به 2 هزار و 850 تن رسید، در آبان ماه 1400، سهمیه ما 3 هزار و 305 تن و در آبان ماه 1401، 3 هزار و 306 تن سهمیه گاز بوده است.
وی ادامه داد: قرار براین است تا براساس دستور فرماندار زابل، روزانه 100 علمک در شهر زابل گذاشته شود و تا پایان سال باید 10 هزار علمک گذاشته شده باشد و مرتباً در خصوص روند علمک گذاری رصد میشود و به جد این موضوع در دست پیگیری و اقدام قرار دارد. در سه سال گذشته چیزی حدود 700 علمک گذاشته شده ولی در این چند ماهه اخیر ما توانسته ایم 700 علمک دیگر بگذاریم و با توجه به اینکه تاکید فرماندار بر سرعت دادن به این موضوع میباشد، مقرر شده تا روزی 100 علمک کار گذاری شود تا شهروندان هرچه زودتر بتوانند از نعمت گاز شهری برخوردار شوند. در حال حاضر 395 کیلومتر از شبکه اصلی کار شده و 48 کیلومتر دیگر مانده تا شبکه اصلی داخل شهر به خط اصلی انتقال گاز، وصل شود که این مورد هم تا بهمن ماه انجام خواهد شد.
پیگیریهای خبرنگار مهر از شرکت ملی گاز و شرکت پخش فرآوردههای نفتی نتیجه بخش نبود و هیچ یک از مسئولان پاسخگو نبودند، حالا باید دید این دو شرکت چه اقدامی در راستای رضایت مردم سیستان و بلوچستان انجام میدهند چرا که استاندار سیستان و بلوچستان، حسین مدرس خیابانی گفته بود: کلنگزنی پروژه گازرسانی به شهر اسماعیلآباد و 93 روستا شهرستان خاش با حضور رئیس جمهور انجام شد و قرار است شبکهگاز رسانی به 53 روستا و شهر اسماعیلآباد تکمیل و همچنین 130 روستا دیگر نیز گازدار خواهند شد. اما هیچ اطلاع و اماری از اجرایی شدن یا نشدن این پروژهها وجود ندارد و اکنون مردم این استان محروم با سرمای زمستان باید دست و پنجه نرم کنند.