جمعه 9 آذر 1403

زمینه بروز فساد باید برچیده شود / اجازه ورود به جوانان نمی‌دهند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
زمینه بروز فساد باید برچیده شود / اجازه ورود به جوانان نمی‌دهند

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: باید راه مفسدین سد شود یعنی در فضای اداری و تجاری کشور کاری کنیم که امکان فساد به کمترین سطح برسد.

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: باید راه مفسدین سد شود یعنی در فضای اداری و تجاری کشور کاری کنیم که امکان فساد به کمترین سطح برسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، داوود گودرزی در مصاحبه با برنامه «بی قاب، بی نقاب» رادیو گفتگو که با همکاری مرکز اندیشه وهمفکری راهبردی (ماهر) بسیج برگزار می‌شود، با بیان اینکه اقدامات ریشه‌ای در کارهای مسئولان کشور بسیار کم بوده است، اظهار داشت: متأسفانه افرادی که در رأس کارها بوده اند در سال‌های گذشته به کلی گویی عادت کرده اند و وعده داده اند؛ حتی بدنه آکادمیک و مجموعه نخبگانی کشور نیز آن طور که باید و شاید به مباحث تخصصی ورود پیدا نکرده و در خصوص مسائل ریشه‌ای چون مبارزه با مفاسد تولیدات کمی داشته است.

وی رویکرد مبارزه با فساد در دولت‌ها را اشتباه خواند و عنوان کرد: اینکه منتظر باشیم تا عده‌ای اختلاس و دزدی کنند و سپس به دنبال ردیابی و مجازات آنها باشیم، شیوه نادرستی است. این روش به این افراد آزادی عمل می‌دهد، در حالی که هنر است که راه این افراد سد شود یعنی در فضای اداری و تجاری کشور کاری کنیم که امکان فساد به کمترین سطح برسد. دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه ساختارهای کلان نظام جمهوری اسلامی یکی از پیشرفته‌ترین ساختارهای دنیاست، تصریح کرد: طراحی کلان ایران نه تنها مشکلی ندارد بلکه بسیار پیشرفته است، بن بستی ندارد و یک قانون اساسی کامل، بی نقص و متعالی دارد که موجب بالندگی است.

گودرزی ادامه داد: آنچه که موجب بروز فساد در سیستم‌های کشور می‌شود شامل ساختارها، نهادها و فرآیندهای خرد است. به عبارت دیگر این خرده نظام در مسیر و فرآیند خود دارای مشکل بوده و فساد تولید می‌کنند.

وی توضیح داد: بر اساس قانون اساسی، در دستگاه حاکمیتی باید نسبت بخش‌های تعاونی، عمومی و خصوصی مشخص باشد اما در حال حاضر شاهد به هم ریختگی و خلط در این سازمان‌ها هستیم. در کشور نهادهایی مانند اتاق بازرگانی، سازمان نظام پزشکی و کانون وکلا که مربوط به صنف خاصی هستند اجازه دارند به صورت بخش خصوصی فعالیت کنند اما مشکل آنجا آغاز می‌شود که به این نهادها نقش حکومتی واگذار شده است.

دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی اضافه کرد: از آنجایی که نظارت دستگاه‌های حاکمیتی بر بخش‌های خصوصی مانند اتاق بازرگانی وجود ندارد، رانت و ویژه خواری و در نهایت فساد ایجاد می‌شود.

گودرزی اصلاح و ریشه کن سازی فساد را به عملکرد مدیران وابسته دانست و افزود: برای سامان دادن به خرده سازمان‌ها، باید ببینیم ایراد در کدام بخش از ساختارهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است که تاکنون موفق به حل کردن آن نشده ایم. از این رو رهبری در بیانیه گام دوم بر حضور جوانان جهادگر در مدیریت تاکید کرده اند چرا که با وجود نیروی انسانی انقلابی تازه نفس می‌توان گلوگاه‌ها و گره‌ها را شناسایی کرد.

وی شفافیت در بدنه سازمانی کشور را به جنگ با مافیای فساد تشبیه کرد و گفت: در خرده ساختارهایی که کهنسالان به قدرت رسیده اند اجازه ورود جوانان را نمی‌دهند، شفاف سازی، مبارزه با تمام دنیاست. در واقع این مافیا دست به دست هم داده اند، باند و مجموعه‌ای تشکیل داده اند که به راحتی کنار نمی‌روند و ما برای ریشه کن کردن آن شبانه روز فعالیت می‌کنیم اما گاهی در پایان مسیر همه تلاش‌ها بی ثمر می‌شود که نشان دهنده نفوذ جریان فساد است.

عضو قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی با تاکید بر اینکه برای ریشه کن سازی فساد در کشور راهی جز پیاده کردن مکتب حاج قاسم سلیمانی نداریم، خاطر نشان کرد: صهیونیسم و امریکا یک فساد بزرگ در منطقه ایجاد کرده بودند و با امکانات وسیع و پیشرفته در حال اجرای برنامه‌های شوم خود بودند اما فردی جهادگر توانست در برابر این قدرت ایستادگی کند، خارج از مرزهای کشور با آنها بجنگد و آنها را شکست دهد.

گودرزی گفت: برای مبارزه با فساد مردم و نخبگان باید به میدان بیایند و ادبیات شفاف سازی و مبارزه در جامعه نهادینه شود. طبق تجربیات مختلفی که قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی داشته است به جای مبارزه با فاسد، باید از بروز فساد پیشگیری کرد.