زنان عاشورایی نهضتآفرین و پشتوانه فکری جامعه هستند / نقش بیبدیل بانوان در امر به معروف و نهی از منکر
اعظم کریمی گفت: زنان عاشورایی دنبالهرو نبودند، بلکه خودشان نهضتآفرین و پشتوانه فکری جامعه بودند و باید الگو قرار بگیرند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اعظم کریمی، پژوهشگر علوم و حدیث و از مدرسین حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: زنان عاشورایی نقش بی بدیلی در واقعه کربلا داشتند و اطاعت محض از امام حسین (ع) حاکی از عمق شناخت، یکی از این ویژگی هاست.
وی ادامه داد: زهیر، در جمود فکری سال 35 هجری بود که همسرش دُلهُم با تلنگری او را به بیداری هدایت کرد و به خیمه امام (علیهالسلام) فرستاد. کریمی افزود: بانوان در مدیریت بحران، ایثار، فداکاری، تربیت نسل حسینی، امر به معروف و نهی از منکر، صبر و بردباری، مرثیه سرایی، عفتی و پاکدامنی در واقعه عاشورا نقش داشتند. این مدرس دانشگاه با بیان اینکه حامل وصایای امام حسین (ع) یک زن است، تصریح کرد: گزارشگران این نهضت که همه حوادث را به گوش تاریخ میرسانند، زنان هستند. در نهایت در شام غریبان، این زنان قبیله بنیاسد بودند که هراس مردان قبیله را سرزنش کرده و آنها را به دفن پیکرهای شهدا وادار میکنند. وی گفت: زنان عاشورایی دنبالهرو نبودند، بلکه خودشان نهضتآفرین و پشتوانه فکری جامعه بودند و باید الگو قرار بگیرند. کریمی ادامه داد: بانوان نیز امروز این رسالت را در جبهه فرهنگی و تربیت نسل حسینی بر عهده دارند و باید نهضت آفرین باشند و بتوانند حلقه وصل این زنجیره باشند. این مدرس دانشگاه افزود: روحیه مقاومت و تحمل زنان به شهادتها در کربلا درس دیگر این نهضت بود. اوج آن صبوری و پایداری در رفتار و روحیات زینب کبری (س) جلوهگر بود. وی بیان کرد: زنان در واقعه کربلا، اسارت را به آزادی بخشی تبدیل کردند و در قالب اسارت، به اسیران واقعی درس آزادگی دادند. کریمی گفت: واقعه کربلا سراسر درس است و امام حسین (ع) برای امر به معروف و نهی از منکر جنگید و به معنای واقعی کلمه این مهم را در کربلا با از دست دادن عزیزانش به اثبات رساند. این مدرس دانشگاه در خاتمه خاطرنشان کرد: زنان باید این شور حسینی را با تربیت نسل حسینی به نمایش بگذارند، بنابراین امروز نیز بانوان در زنده نگه داشتن هدف بزرگ قیام عاشورا یعنی امر به معروف و نهی از منکر نقش برجسته ای بر عهده دارند.انتهای پیام /