زیرساختهای فرهنگی و اقتصادی قزوین نیازمند نگاه ویژه دولت است
جمعی از فعالان و نخبگان حوزههای مختلف استان قزوین در شورای اداری شب گذشته که با حضور وزیر کشور برگزار شد به مشکلات استان پرداختند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ شورای اداری شهرستان قزوین با حضور وزیر کشور، تعدادی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از فعالان و نخبگان حوزههای مختلف استان قزوین شب گذشته در مجموعه سعدالسلطنه قزوین برگزار شد.
در این جلسه فعالان و نخبگان حوزههای مختلف استان قزوین به مشکلات و دغدغههای حوزه مربوطه پرداختند.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام سید مرتضی فاطمیان با اشاره به مشکلات شهر اقبالیه اظهار کرد: بیش از 15 سال از درخواست مردم مبنی بر ارتقاء این شهر به بخش میگذرد اما تا به امروز اتفاق مثبتی حاصل نشده است.
نبود شهردار مدیریت شهری اقبالیه را با مشکل روبه رو کرده است
وی افزود: شهر اقبالیه با وجود مشکلات متعدد از ابتدای سالجاری فاقد شهردار بوده چراکه این شهر نیازمند مدیریت شهری و ارائه خدمات به مردم و شهروندان است.
امام جمعه شهر اقبالیه عنوان کرد: نبود امنیت در سطح شهر از مشکلات دیگر این شهر است و تنها کلانتری موجود پاسخگوی جمعیت 60 هزار نفری نیست.
فاطمیان نبود آب شرب مناسب را از سایر مشکلات شهر اقبالیه عنوان کرد و گفت: این موضوع را در تریبون نماز جمعه خطاب به استاندار عنوان کرده و امیدواریم تدبیر مناسبی اتخاذ شود.
وی در پایان، نیمه تمام باقی ماندن پروژه محل اقامه نماز جمعه و عدم مدیریت فاضلاب شهری را از سایر مشکلات شهر اقبالیه برشمرد.
مشکل موقوفه بودن شهر محمودآباد نمونه حل شود
حجتالاسلام سید اسماعیل موسوی در ادامه این مراسم اظهار کرد: تورم در حوزههای مختلف مشکل اولیه مردم در تمام مناطق از جمله شهر محمودآباد نمونه است و از مسئولان درخواست رسیدگی به این موضوع را داریم.
وی افزود: بخش قابل توجهی از اراضی شهر محمودآباد فاقد سند رسمی است که البته موضوع موقوفه بودن این شهر مشکلاتی را فراهم ساخته است؛ انتظار داریم این موضوعات پیگیری و حل شود.
امام جمعه شهر محمودآباد نمونه بیان کرد: فضاهای فرهنگی و مذهبی مناسبی برای این شهر در نظر گرفته نشده و تنها سه مسجد و فاقد امکانات است.
موسوی در پایان نبود امکانات و زیرساخت مناسب آموزشی، ساختار اداری و عدم امنیت و محدود بودن مرکز کلانتری را از مشکلات اساسی شهر محمودآباد نمونه عنوان کرد.
55 روستای الموت غربی فاقد آب بهداشتی است
محمدرضا مولایی، بخشدار الموت در این جلسه ضمن اشاره به ظرفیتهای الموت غربی بیان کرد: رودبار الموت غربی به لحاظ موقعیت گردشگری دارای ظرفیتهای قابل توجهی بوده و در حوزه تولیدات محصولات کشاورزی اعم از زغال اخته، گیلاس و برنج دارای رتبههای کشوری و استانی است.
وی افزود: با وجود ظرفیتهای بیشمار بخش الموت غربی مشکلات متعددی را داراست؛ پروژه ساخت جاده قزوین_ رحیمآباد_کلاچای از سالهای قبل کلید خورده اما همچنان ناتمام است.
آسفالته نبودن جاده بیش از 60 روستا، نبود آب بهداشتی در 55 روستا و فروش محصولات کشاورزی به صورت خام فروشی از جمله مشکلاتی بود که بخشدار الموت غربی به آن اشاره کرد.
70 درصد راههای روستایی طارم فاقد وضعیت زیرساخت مناسب است
رضا حسنی در این جلسه با اشاره به مشکلات منطقه طارم سفلی بیان کرد: یکی از مشکلات این بخش مربوط به حوزه راهداری و حمل و نقل جادهای بوده که 250 کیلومتر از راه روستایی نیازمند بازسازی است.
وی افزود: 70 درصد از مجموع راههای روستایی وضعیت مناسبی را به لحاظ زیرساختی ندارد و نیازمند بازنگری است.
بخشدار طارم سفلی در پایان عنوان کرد: در حوزه کشاورزی نیازمند اختصاص آب هستیم و آب به اندازه کافی در این منطقه وجود ندارد.
مناطق روستایی استان قزوین نیازمند اختصاص بودجه بیشتری است
لیلا غریب در این جلسه عنوان کرد: استان قزوین دارای بیش از 850 روستا و 630 دهیاری بوده که انتظارات مختلفی از سوی روستائیان و دهیاران ارائه میشود؛ ایجاد صنایع تبدیلی افزایش کیفیت آموزشی از جمله انتظارات مهم روستائیان است.
وی افزود: برای مقاوم سازی و بهسازی و احداث مسکن در روستاها 200 میلیون تومان وام اختصاص داده شده و این مبلغ بسیار محدود است؛ روستاهای استان قزوین محرومیت بسیاری را به خود اختصاص میدهند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین در پایان استخدام نیروهای دهیاری را از جمله مشکلات حوزه روستایی عنوان کرد.
نزدیکی قزوین به پایتخت به جای فرصت به تهدید برای شهر تبدیل شده است
محمدرسول ملاحسنی در این جلسه به مشکلات حوزه فرهنگی استان قزوین اشاره کرد و گفت: این استان با وجود فرهنگ غنی دیرینه فاقد زیرساختهای فرهنگی و پردیس سینمایی است.
وی افزود: از قزوین به عنوان شهر فرهنگ و هنر یاد میشود، انتظار میرود بودجههای مناسبی به حوزه فرهنگ و هنر این شهر اختصاص داده شود.
فعال فرهنگی اذعان کرد: نزدیکی قزوین به پایتخت به جای فرصت به تهدید برای شهر تبدیل شده است و درخواست رسیدگی به این موضوع از سوی مسئولان هستیم.
ملاحسنی در پایان تصریح کرد: از قزوین با عنوان «چهارمین حرم اهل بیت (ع) در کشور» یاد میشود، انتظار داریم این شعار به عنوان فرهنگ بالادستی در سفر وزیر کشور به استان مصوب شود.
کمر فعالان شرکتهای معتبر در سایه خصوصی سازی شکسته شده است
مصطفی بهرامی از دیگر فعالان فرهنگی استان قزوین در این جلسه گفت: در حالی که این استان به یک سوم جمعیت کشور دسترسی دارد تعداد شرکتهای صنعتی کوچک در آن قابل توجه است که توسط بخش خصوصی مدیریت میشود.
وی افزود: دولت در حوزه زیرساختهای صنعتی استان قزوین اقدامی نکرده است؛ وامهای کلانی از سوی بانکها به واحدهای صنعتی ارائه میشود که موجب تعطیلی آن شده است.
بهرامی یادآور شد: تعداد شرکتهای دولتی در استان قزوین بسیار محدود است و بسته تشویقی سرمایهگذاری وجود ندارد؛ تبر خصوصی سازی در شرکتهای معتبری مانند مهنخ و فرنخ و تولی پرس کمر همت فعالان این بخش را شکسته است.
فعال فرهنگی با بیان اینکه مردم از وجود رانت در استان قزوین رنج میبرند، یادآور شد: قطار تغییر مدیرانی که مسبب وضع موجود استان هستند همچنان متوقف شده است.
نامناسب بودن جاده قلسطینلار و آسفالت آن، عدم استفاده از ظرفیت ناحیه صنعتی الموت، نبود زیرساخت های مناسب پزشکی و سلامت در الموت و پسماند مناسب از مشکلات اساسی الموت بود که در این جلسه به آن اشاره شد.
انتهای پیام /