ساخت و تعمیر قطعات در منطقه ویژه خلیجفارس بومیسازی شد
بندرعباس - ایرنا - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس گفت: با استفاده از تخصص و اعتماد به دانش کارکنان در واحد بهرهبرداری، ساخت، تعمیر و بهسازی قطعات در این مجموعه بومیسازی شد.
حسن خلج طهرانی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: طراحی و ساخت صفحه پرشرپلیت مربوط به اسپلایس گرم نوار نقاله از جمله دستاورد این بومیسازی است که جایگزین ایمنتری برای پرشربگ ساخت آلمان محسوب میشود.
وی بیان داشت: با توجه به اقدامها انجام شده از نیمه دوم سال گذشته در راستای جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد معدنی، تعرفهها افزایش یافت به طوریکه همه بارگیری و تخلیهها در کارخانههای داخلی صورت گرفت.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس ادامه داد: به همین منظور نیز این منطقه توانست از کاهش صادرات به نفع خود استفاده کرده و به خودکفایی در ساخت قطعات برسد.
طهرانی خاطرنشان کرد: همچنین ساخت 6دستگاه فیدر ویبراتوری با ظرفیت 500تن بر ساعت ساخته شد که برای اولینبار در منطقه ویژه تولید، نصب و راهاندازی میشود.
وی اظهار داشت: این دستگاه ساخته شده برای هدایت مواد معدنی از هوپرهای بر روی نوار نقاله استفاده میشود و خرید آن برای منطقه ویژه بین 5 تا6میلیاردریال هزینه داشت که متخصصان توانستند با هزینه 2میلیاردریال آن را تولید کنند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس اضافه کرد: وابسته نبودن به تولیدات خارجی، تسریع در تأمین نوار نقاله و افزایش حداقل 3تا6برابری طول عمر آن، سرعت تعویض اسپلایس از 24ساعت به 16ساعت، کاهش هزینهها و افزایش چند برابری مقاومت در برابر پارگی طولی در مقایسه با بلتهای ST مزیتهای اجرای این طرح است.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس با دارا بودن اسکله اختصاصی مجهز به نوار متحرک تخلیه و بارگیری به طول 32 کیلومتر به عنوان قطب تولید فولاد و آلومینیوم و فلز روی با جذب 4 میلیارد دلار سرمایهگذاری در یک دهه گذشته و ایجاد اشتغال پایدار برای 11 هزار و500 نفر در غرب شهر بندرعباس قرار دارد.
این منطقه ویژه در کیلومتر 13 بزرگراه شهید رجایی در غرب بندر عباس واقع شده است. این منطقه در دیماه سال 1376 بر اساس مصوبه هیات وزیران با نام منطقه ویژه معادن و فلزات تاسیس و از شهریورماه 1384 به منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس و سپس با اضافه شدن عبارت اقتصادی در ابتدای سال 88 به منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس تغییر نام داد.
منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس، از شمال به کوههای پولادی پالایشگاههای هشتم، ستاره خلیج فارس و هرمز و از جنوب به اسکلههای تخلیه و بارگیری مواد معدنی و مواد نفتی، آبهای آزاد و خلیج فارس، از غرب به بندر شهید رجایی و از شرق به نیروگاه هزار و 200 مگاواتی توانیر و شهر بندرعباس و خطوط ریلی مرتبط و شرایط متمایزی را پدید آورده است.
فعالیتهای شرکت با عملیاتی شدن سایت جنوبی و احداث ساختمانهای اداری، حصارکشی سایت میانی، احداث شبکههای راه و تاسیسات، هتل پنج ستاره خلیج فارس، کارخانجات آب شیرین کن، پلهای روگذر به محور شهید رجایی و راه آهن شروع و با ادغام شرکت نورد بندرعباس (بارکو) و ملحق شدن اسکلههای تخلیه و بارگیری مواد معدنی، نفتی و استقرار گمرک با عملیاتی شدن سایتها محقق گردید و هم اکنون با توجه به استقرار صنایع بزرگی نظیر فولاد، آلومینیوم و سایر صنایع، این منطقه به قطب صنعت فولاد، آلومینیوم، آند، تخلیه و بارگیری مواد معدنی و نفتی و انرژی برق تبدیل شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*