پنج‌شنبه 2 مهر 1405

ساده انگاری مقدمه بروز فاجعه انسانی کرونا را رقم می زند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ساده انگاری مقدمه بروز فاجعه انسانی کرونا را رقم می زند

یاسوج - ایرنا - استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد ساده‌انگاری، بی‌توجهی و روزمرگی در مقابله با بیماری کرونا شرایط را بحرانی کرده و امکان افزایش تلفات سنگین و سلب آرامش روحی و امنیت روانی مردم استان را فراهم می کند.

حسین کلانتری روز شنبه در نشست ستاد مقابله با کرونا کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این استان 85 درصد و در کشور 77 درصد است.

وی عنوان کرد: زمانی می‌توان نسبت به کاهش شمار مبتلایان کرونا در استان ابراز امیدواری کرد که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک توسط مردم به بالای 90 درصد برسد.

وی افزود: با این وجود هنوز میانگین رعایت پروتکل ها در برخی اقشار و اصناف در استان پایین بوده و از جمله می توان به دفاتر پیشخوان، پاساژها، ایستگاه های مسافربری درون شهری و برون شهری اشاره کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد در شرایط کنونی هیچ یک از دستگاه‌های خدمات‌رسان همچون شرکت توزیع نیروی برق، آب و فاضلاب و شرکت گاز، حق قطع انشعاب آب، برق و گاز مدارس را ندارند.

کلانتری با اشاره به استقبال همه جانبه از پویش‌های مختلف در استان، عنوان کرد: پویش جدیدی در ارتباط با کمک به مدارس و دانش آموزان وجود دارد که می طلبد همه برای تحقق آن کمک کنند تا بتوان بخشی از مشکلات اساسی مدارس رفع شوند.

وی ابراز داشت: دغدغه خانواده ها در خصوص وضعیت بهداشتی مدارس به حق است و باید دغدغه‌های آنها به روش‌های معقول، منطقی و مؤثر برطرف شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: آموزش دانش‌آموزان در استان به صورت حضوری و مجازی بوده و از امروز کار با سامانه شاد، به طور رسمی آغاز شده است.

کلانتری ابراز داشت: می طلبد با مدیریت مناسب از بروز گسترش کرونا در روستاهای استان جلوگیری کرد که در این خصوص باید هماهنگی و همکاری همه جانبه میان دستگاه‌ها، فرمانداری ها، دهیاری ها و شورا ها وجود داشته باشد و از ظرفیت پایگاه‌های بسیج و هلال احمر در روستاها و بخش‌ها بخوبی استفاده شود.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: پویش کمک های مومنانه سلامت به منظور بهبود ظرفیت سلامت و رفع نیازها در بخش آموزش و پرورش در استان اجرا می شود.

هادی زارع پور افزود: به ازای 750 دانش آموز باید یک مراقب سلامت در استان وجود داشته باشد این در حالی است که در مجموع تنها 83 مراقب سلامت در استان داریم.

وی تاکید کرد: با توجه به تعداد دانش آموزان، تعداد مراقبان سلامت پایین‌تر از نرم استاندارد است.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: همچنین در بخش نیروی خدماتی نیز نیاز به 347 نیروی خدماتی در استان وجود دارد.

مجموع دانش آموزان استان 166 هزار و 859 نفر بوده که سه هزار و 46 مدرسه به دانش آموزان خدمات آموزشی ارائه می‌کنند و 9002 کلاس درس در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: حدود 7 هزار نفر از ساکنان استان تاکنون به بیماری کووید 19مبتلا شده اند که بیشتر مبتلایان به ترتیب در شهرستان های بویراحمد، کهگیلویه و گچساران بوده اند.

پرویز یزدان پناه اظهار داشت: شمار قربانیان ویروس کرونا در کهگیلویه و بویراحمد به 97 نفر رسیده که بیشترین تعداد فوتی در شهرستان بویراحمد با 36 نفر فوتی، گچساران 30 نفر، کهگیلویه 16 نفر و دنا یک مورد فوتی بوده است.

وی افزود: از ابتدای زمان شیوع کرونا در استان 76 هزار نفر به مراکز درمانی استان مراجعه کرده اند و به طور میانگین روزانه 500 نفر به مراکز درمانی مراجعه کرده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در مدت مذکور 5 هزار و 15 نفر در بیمارستان های استان بستری شده و تاکنون 4 هزار و 740 نفر ترخیص شده اند.

یزدان پناه ابراز داشت: هم اینک 275 بیمار مشکوک و قطعی کرونایی در بیمارستان های استان بستری بوده که از این تعداد 108 بیمار کرونایی قطعی و 22 بیمار در بخش های ویژه تحت درمان هستند.

وی عنوان کرد: تعداد بهبود یافتگان کرونایی تا امروز در استان 5 هزار و 400 نفر بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای زمان شیوع کرونا تا امروز 30 هزار و 500 نمونه در استان گرفته شده و شاخص نمونه گیری در کشور 11.3 درصد و در استان 23.2 درصد بوده است.

میانگین سنی مبتلایان به کرونا در کهگیلویه و بویراحمد 41 سال بوده است.

بیشتر شهرستان های کهگیلویه و بویراحمد بدلیل شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز این بیماری به سر می برند.

*س_برچسب‌ها_س*