سالانه 50هزار تن محصولات گلخانهای در آذربایجانشرقی تولید میشود
تبریز - معاون سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: این استان با تولید بیش از 50 هزار تن انواع محصولات گلخانهای، رتبه چهارم را از حیث تولید محصولات گلخانهای در کشور به خود اختصاص داده است.
تبریز - معاون سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: این استان با تولید بیش از 50 هزار تن انواع محصولات گلخانهای، رتبه چهارم را از حیث تولید محصولات گلخانهای در کشور به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی رخ افروز با بیان اینکه آذربایجان شرقی با بیش از 310 هزار نفر بهره بردار شاغل در بخش کشاورزی حدود 21.2 درصد از سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: این استان با دارا بودن تعداد 490 واحد گلخانهای فعال در سطح 236 هکتار رتبه 11 کشوری را از لحاظ مساحت و با تولید بیش از 50 هزار تن انواع محصولات گلخانهای رتبه چهارم کشوری را از حیث تولید به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه بزرگترین پروژه کشت گلخانهای شیشهای خاورمیانه به روش هیدروپونیک نیز در استان آذربایجان شرقی قرار دارد، گفت: بیش از 511 گلخانه کوچک مقیاس نیز در مرحله احداث و راه اندازی است.
رخ افروز تعداد نیروی کار فعال در سطح گلخانههای استان را در حال حاضر بیش از 2800 نفر اعلام کرد و گفت: پیش بینی میشود با راه اندازی گلخانههای در دست اجرا و تا سال 1404 این رقم به حدود 10 هزار نفر افزایش یابد.
وی با بیان اینکه با ابلاغ برنامه اجرایی همکاری مشترک برای تربیت نیروی کار ماهر گلخانهای در سال 1399 کارگروه استانی در شهریور ماه تشکیل و همکاری مشترک بین اعضای کارگروه در تکمیل بانک اطلاعات گلخانهها و ارتقای آموزشی استان آغاز شد، ادامه داد: تعداد 6 مرکز توان افزایی از طرف سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و 2 مرکز آموزش خصوصی از سوی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان به عنوان مجریان آموزشی معرفی شدند.
وی همچنین گفت: کمیته شهرستانی نیز در شهرستانهای مرند، شبستر، هریس، مراغه، تبریز، اسکو، جلفا، ملکان و عجب شیر تشکیل و مشخصات نیروی کار فعال در آن شهرستانها احصا شد.
رخ افروز با بیان اینکه ضمن صدور فراخوان استانی، تاکنون مشخصات تعداد 50 نفر از نیروی کار شاغل در گلخانهها جهت ارائه آموزشهای مهارتی موردنظر، در سامانه سابک ثبت شده است، گفت: از تعداد 85 نفر متقاضیان جدید نیز ثبت نام شده است.
وی افزود: معتقد هستیم که تولید دانش بنیان در همه عرصههای کشاورزی راهکاری اساسی برای دست یابی به جهش تولید محصولات کشاورزی است.