سال آینده اتوبوسهای فعال تهران 10 برابر میشود
شهردار تهران با بیان اینکه دو هزار و 100 دستگاه اتوبوس فعال است و این تعداد به مرور اضافه میشود، گفت: برای سال آینده اتوبوسهای فعال 10 برابر خواهد شد.
به گزارش مهر، علیرضا زاکانی در حاشیه آئین رونمایی از ناوگان برقی جدید حمل و نقل عمومی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همه تلاش ما این است تا خدمت شایسته ای به آنها ارائه کنیم، اظهار کرد: چند دسته کار در حال انجام است؛ یک اقدام در حوزه مترو مبنی بر اضافه شدن خطوط و ناوگان جدید است تا این ظرفیت دو برابر شود.
وی ادامه داد: در بخش دوم ورود وسایل حمل و نقل عمومی شامل اتوبوس، تاکسی، ون و موتور است؛ قرارداد سه هزار اتوبوس برقی منعقد شده که دو هزار و 500 دستگاه خارجی و 500 دستگاه داخلی است. قرارداد دو هزار دستگاه دیزلی داخلی نیز منعقد شده و تا پایان سال آینده به ناوگان اضافه خواهد شد. سرعت ورود خودروهای خارجی بیشتر است و تا انتهای 6 ماه باید این اتوبوسها در تهران باشد.
وی با بیان اینکه 10 هزار دستگاه ون نیز طی 10 ماه وارد میشود، گفت: قراردادها منعقد شده و مراحل مالی آن در حال انجام است و بانک مرکزی و بانک شهر و همچنین وزارتهای کشور، صمت و نیرو نیز اوج همکاری را داشتند.
زاکانی با بیان اینکه از 27 هزار و 500 دستگاه تاکسی برقی دو هزار و 500 دستگاه شاسی بلند و برای مسیرهایی همچون فرودگاه است، گفت: 27 هزار تاکسی نیز وزارت صمت پیش بینی کرده و در مجموع به بیش از 50 هزار تاکسی میرسد. تاکسیهای وزارت صمت جایگزین تاکسیهای فعلی میشود. تاکسیهای وارداتی نیز مالک شرکتی خواهند بود.
زاکانی با اعلام اینکه دو هزار و 100 دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و این تعداد به مرور اضافه میشود، گفت: برای سال آینده اتوبوسهای فعال 10 برابر تعداد اتوبوسهایی میشود که وقتی ما شهرداری را تحویل گرفتیم در تهران فعال بود و در مجموع به هشت هزار دستگاه خواهد رسید.
وی با بیان اینکه دو هزار ون فعال مربوط به 17 سال پیش در سطح شهر داریم، یادآور شد: ونهای وارداتی جایگزین ونهای فرسوده فعلی خواهد شد.
شهردار تهران یادآور شد: بخشی از موتورها در داخل کشور و از سه شرکت خریداری شده و از دو شرکت دیگر نیز خرید خواهد شد. در تهران 2.5 میلیون دستگاه موتور پلاک شده و توان تحویل داخلی 15 هزار دستگاه و تعداد موتورهای وارداتی 150 هزار دستگاه است. لذا اتوبوسها، تاکسیها و موتورها داخلیسازی خواهند شد و از سال آینده افق جدیدی برای کشور روشن میشود.
زاکانی همچنین تصریح کرد: تعرفه گمرکی این وسایل یک درصد است که جای تقدیر از دولت دارد. لذا خودرویی که وارد میشود، غیر از هزینههای پلاکگذاری و گمرکی، قیمتش یک میلیارد و 100 میلیون تومان خواهد بود؛ در حالی که در بازار قیمت آن سه تا چهار میلیارد تومان است. بخشی از هزینههای یک میلیاردی را نیز دولت میدهد و قیمت به 500 میلیون تومان میرسد. همچنین 90 میلیون تومان نیز برای خودروهای اوراقی پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه وسایل نقلیه وارداتی ارزانتر از وسایل داخلی است، یادآور شد: هدف ما نجات از آلودگی هوا و ترافیک است و اگر کار به انتها برسد سال آینده بهار حمل و نقل عمومی خواهد بود.
زاکانی به خبر استعفای مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو اشاره کرد و افزود: ایشان در محل کار خود حضور دارد و اینکه میگویند نیست، نادرست است. در خصوص نکاتی که مطرح کرده بود، ظرف امروز و فردا توضیح خواهم خواست و تصمیمگیری خواهد شد.