پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

سطح کشت پنبه در گلوگاه 2.5 برابر شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سطح کشت پنبه در گلوگاه 2.5 برابر شد

ساری - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی لوگاه ازافزایش حدود30 هکتاری سطح زیر کشت پنبه در سال زراعی جاری خبر داد و گفت که طبق قرارداد امسال 50 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت پنبه اختصاص می یابد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران ، غلامرضا قنبری افزود که سال گذشته 20 هکتار از زمین های شهرستان به کشت پنبه با رقم لطیف اختصاص داشت که 17 تن محصول از آن برداشت شد.

وی با اعلام این که قابلیت کشت پنبه با خطی کار، بدون کرک بودن، عملکرد بالای چهار تن در هکتار و کاهش 50 درصدی مصرف بذر، از مزایای رقم جدید " مای 344 " است که به کشاورزان معرفی شده، گفت: تا کنون 40 درصد مزارع پنبه این شهرستان به صورت مکانیزه کشت شد.

گلوگاه شرقی ترین شهرستان مازندران و هم مرز با استان گلستان و است که زمانی کانون کشت پنبه کشور محسوب می شد.

کشت پنبه در این منطقه همه ساله از اواخر فروردین آغاز می شود و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد. کشت دانه های روغنی بهاره مانند سویا، آفتابگردان، کنجد و کشت پنبه به دلیل تأمین مواد اولیه کارخانجات روغن کشی و کاهش واردات در این شهرستان انجام می شود.

اگر چه برای کشاورزان مازندرانی کشت برنج، کلزا و گندم در دو دهه اخیر به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر شده است، اما افزایش قابل توجه قیمت و کمبود آب سبب شد کشت پنبه پس از سال های فراموشی تدریجی بار دیگر رونق بگیرد.

پنبه کاری در سال های نه چندان دور یکی از مشغله های اصلی کشاورزی مازندران بود و به همین دلیل نیز صنعت نساجی در این استان چنان رونق داشت که گویی صنعت ویژه این است. صنعت نساجی مازندران از قبیل کارخانه های نساجی قائمشهر و چیت سازی بهشهر و دیگر کارخانه ها و کارگاهها در اقصی نقاط استان سال هاست که به تاریخ پیوسته اند، ولی بازگشت دوباره کشت پنبه به مزارع استان امید احیای این صنایع را هم زنده خواهد کرد. بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران، در دهه 50 تا 45 هزار هکتار از زمین های استان هر ساله زیر کشت پنبه می رفت ولی سطح زیر کشت این محصول در سال 73 به حدود 16 هزار هکتار با تولید 27 هزار تن و در سال 93 به یکهزار و 600 هکتار با تولید به 2 هزار و 700 تن و سال گذشته هم به 400 هکتار کاهش یافت.

*س_برچسب‌ها_س*