سه‌شنبه 18 آذر 1404

سقف سوختگیری پمپ بنزین ها در هر نوبت تغییر کرد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
سقف سوختگیری پمپ بنزین ها در هر نوبت تغییر کرد

رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه علاوه بر سهمیه یارانه‌ای ماهانه 60 لیتر، به میزان 100 لیتر نیز به عنوان نرخ دوم در کارت سوخت شخصی هرماهه شارژ می‌شود و سهمیه 100 لیتر نرخ دوم صرفاً برای همان معتبر است؛ لذا توصیه می‌شود شهروندان از کارت سوخت شخصی استفاده کنند.

در یک موفقیت چشمگیر برای صنعت نفت ایران، تولید پایدار از سه میدان غرب کشور چشمه‌خوش، دالپری و پایدار شرق به رکورد 120 هزار بشکه در روز رسید. این دستاورد که با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و تنها با 25 درصد از هزینه مصوب، در کمتر از یک سال محقق شد، الگویی جدید برای توسعه بهینه میادین خشکی کشور به شمار می‌رود و درآمد روزانه افزون بر پنج میلیون دلار برای کشور به همراه دارد.

تأثیر راهبردی و اقتصادی جهش تولید 

این جهش تولید که در قالب قراردادهای IPC و با همکاری پیمانکار روسی انجام شده، فراتر از یک موفقیت فنی است و ابعاد راهبردی مهمی دارد. از نظر اقتصادی، این میزان تولید سالانه حدود 1.8 میلیارد دلار به درآمدهای شرکت ملی نفت می‌افزاید. از نظر استراتژیک، این موفقیت به تنهایی نیمی از هدف کوتاه‌مدت وزارت نفت برای افزایش 250 هزار بشکه‌ای تولید را تأمین کرده و گامی اساسی در مسیر دستیابی به سقف تولید 4 میلیون بشکه در روز محسوب می‌شود. این روند قدرت صادراتی کشور را تقویت کرده و وابستگی به واردات سوخت را کاهش می‌دهد.

همزمان با این تحولات بزرگ در بخش بالادستی، مدیریت بهینه مصرف فرآورده‌های نفتی در بخش پایین‌دستی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

مدیریت مصرف سوخت در جایگاه‌ها 

در این راستا، مهدی مجرمی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان رضوی، با اشاره به شرایط فعلی جایگاه‌ها اظهار کرد: شهروندان برای جلوگیری از ترافیک و تسریع در فرآیند سوخت‌گیری، توصیه می‌شود از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند. وی سقف سوخت‌گیری با کارت‌های اضطراری را در هر نوبت 25 لیتر اعلام کرد و افزود: جایگاه‌های مناطق مرزی استان خراسان رضوی نیز همچنان بر اساس جدول‌های سهمیه‌ای خاص خود فعالیت می‌کنند و دستورالعمل‌های قبلی برای آن‌ها پابرجاست. این اقدامات در راستای مدیریت توزیع و جلوگیری از هدررفت منابع ملی صورت می‌گیرد.