سلاح شیمیایی
سلاح شیمیایی
مراسم گرامیداشت سالگرد حمله شیمیایی به شهر سردشت، با حضور معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، تعدادی از جانبازان شیمیایی و نمایندگان سازمانهای غیردولتی در این حوزه برگزار شد.
تهران - ایرنا - تشکلهای شاهد و ایثارگر به مناسبت فرارسیدن سالروز بمباران شیمیایی شهر سردشت و روز مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی بیانیهای صادر کردند.
29 ژوئن روز مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی در جهان است. علت این نامگذاری بمباران شیمیایی سردشت در سال 1366 توسط رژیم بعث عراق است. گزارش زیر نگاهی به این بمباران و تاثیر آن در ادامه جنگ عراق و ایران دارد.
رضا نجفی گفت: استفاده از سلاح شیمیائی اوج این ناجوانمردیها و کاربرد آن در مناطق مسکونی و شهرها قساوت بارترین بخش آن است.
وزیر امور خارجه در سالگرد بمباران شیمیایی سردشت گفت: تحریم داروهای مورد نیاز جانبازان شیمیایی یکی از مصادیق بارز غیرانسانی ترین جنایات علیه بشر است.
مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی گفت: جامعه جهانی باید در تعهدات خود درباره پایبندی به هنجار جهانی منع به کارگیری سلاحهای نفرت انگیز تجدیدنظر کند.
تهران - ایرنا - در پیام فرناندو آریاس آمده است: در آن روز، مردان زنان و کودکان بیگناه قربانی تهاجم هولناک گازهای شیمیایی مرگباری شدند که جانها را ستاند. بیتردید طنین درد و رنج و اندوه نجات یافتگان و همهی آنانی که از این حملات آسیب دیده و آثار گرانبار آن را به دوش کشند همواره با ما خواهد بود
مراسم گرامیداشت قربانیان حمله شیمیایی به سردشت با حضور جمعی از جانبازان این حادثه و برخی از مسئولین وزارت امور خارجه برگزار شد.
وزیر امور خارجه گفت: ایران عاملان جنایت «سردشت» را نه فراموش خواهد کرد و نه خواهد بخشید. این جنایات نقض آشکار حقوق بین الملل منشور ملل متحد و پروتکل 1925 ژنو است.
امیرعبداللهیان نوشت: دولت جمهوری اسلامی ایران عاملان جنایات سردشت و همدستان آنها را نه فراموش خواهد کرد و نه خواهد بخشید.
دبیر انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت از پیگیری پرونده بمباران شیمیایی سردشت در دادگاه لاهه خبر داد.
مراسم گرامیداشت قربانیان حمله شیمیایی به سردشت با حضور جمعی از جانبازان این حادثه و برخی از مسئولین در وزارت خارجه برگزار شد.
ارومیه - بیش از سه دهه از جنایت بشری علیه مردم سردشت میگذرد؛ اما این شهر هنوز بهعنوان نخستین شهر قربانی سلاحهای شیمیایی دنیا بوی خردل میدهد و مصائب مردم آن به قوت خود باقی است.
موسوی ثابت با بیان اینکه این گونه ماهی با قدمت تکاملی بیش از 12 میلیون سال، قدیمیترین گونه شناخته شده و در منطقه غرب آسیا میباشد گفت: ماهیان جنس گارا از 20 میلیون سال قبل از شرق آسیا منشأ گرفتهاند و به تدریج قلمرو پراکنش خود را به سمت غرب گسترش دادهاند.