سلاح شیمیایی
سلاح شیمیایی
تهران - ایرنا - 29 ژوئن روز مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی در جهان است. علت این نامگذاری بمباران شیمیایی سردشت در سال 1366 توسط رژیم بعث عراق است. گزارش زیر نگاهی به این بمباران و تاثیر آن در ادامه جنگ عراق و ایران دارد.
احمدرضا طاهری گفت: نام ننگین آمریکا و اسرائیل در رأس ناقضان درجه یک حقوق بشر است و استفاده از سلاحهای شیمیایی به قدری آزاردهنده و شنیع است که هیچ انسانی نمیتواند در برابر آن آرام بگیرد و استفاده از سلاح شیمیایی را محکوم نکند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: مصون سازی صنایع شیمیایی با ساختارهای فعلی خیلی به ما کمک نمیکند و لذا باید ایمنی در ذات طرح های صنعت شیمیایی ورود پیدا کند و گرنه ما توسعه خطر را برای کشور جلو میبریم.
در حالی آمریکاییها در سالهای اخیر مدعی حفظ حقوق بشر شده و سایر کشورها را به نقض آن محکوم میکنند که این روزها بیش از هر زمانی تناقضهای رفتاری این دولت متخاصم مشخص شده و دنیا شاهد جنایاتی است که سیاستمداران بر مردم این کشور روا داشتهاند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه آمریکا معیارها دوگانه برای تعریف حقوق بشر دارد، گفت: طبق نگاه، تعریف و معیارهای حقوق بشر آمریکایی ممکن است اقدامی در نقطهای از دنیا در راستای حقوق بشر و همان اقدام در نقطهای دیگر علیه حقوق بشر باشد.
به گزاش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، 31 شهریورماه سال 1359؛ یعنی حدود 19 ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جنگی در منطقه خلیج فارس توسط رژیم بعث عراق به ایران تحمیل شد که به اندازه دو جنگ جهانی اول و دوم به طول انجامید. رژیم بعث عراق در طول جنگ تحمیلی به سه روش با جمهوری اسلامی ایران جنگید و در هر یک از آنها روشهای خاصی را اتخاذ کرد. روش اول را میتوان به کاربرد سلاحهای متعارف...
بسته ویدیویی «تابناک»؛ مجموعهای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
سخنگوی دولت اعلام کرد: پیرامون ایثار، مظلومیت و مقاومت مرزنشینان سردشتی، آثار متعددی نوشته و ساخته شده است؛ یکی از جدیدترین آثارها، «درخت گردو» است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رژیم بعث عراق که از پیروزی در جبهههای جنگ علیه ایران ناامید شده بود، تصور میکرد با حملات شیمیایی میتواند خواستههای خود را بر ملت ایران تحمیل کند. از این رو در روزهای هفتم و هشتم تیرماه 1366، هواپیماهای بمبافکن عراق با بمبهای شیمیایی به چهار نقطه پرازدحام و متراکم جمعیتی شهر سردشت حمله کردند و زن و کودک و خُرد و کلان و مردم بیگناه آن شهر و...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در هفتاد و چهارمین جلسه شورای شهر تهران گفت: امروز هفتم تیر ماه و مصادف با سالروز شهادت شهید بهشتی است. وی ادامه داد: این حادثه ضربه بزرگی بود، اما فرمایشات امام خمینی تبعات این حادثه را کم کرد، شهید بهشتی یک ملت بود و وزنهای بزرگ برای ایران به شمار میرفت. چمران با اشاره به روز مبارزه با سلاحهای شیمیایی گفت:...
رئیس شورای شهر تهران گفت: شهید بهشتی یک ملت بود و شهادت وی ضربه ای بزرگ به شمار میرفت.
در سال 1362، عراق به کاربرد جنگافزارهای شیمیایی در پیرانشهر و حوالی «پنجوین» مبادرت ورزید. ایران حادثه پنجوین را «جنایت جنگی» نامید و مجروحین جنگ شیمیایی به بیمارستانهای تهران اعزام شدند.