سلمان فارسی، پیشگام مسلمانان ایرانی
سلمان فارسی، از مشهورترین اصحاب پیامبر اسلام (ص) و از یاران راستین امام علی (ع) بود. او جایگاه بلندی در میان صحابه داشت و پیامبر (ص) او را از اهل بیت خود می دانستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ سلمان فارسی یکی از چهرههای درخشان صدر اسلام بود که شخصیتی بسیار ویژه و عالی داشت تا جایی که پیامبر در موردش فرمودند: «سلمان منا اهل البیت» یعنی سلمان از اهل بیت ماست. با نظر به این روایت متوجه درجه و جایگاه بالای سلمان فارسی نزد پیامبر اکرم (ص) می شویم لذا شناخت این ویژگی ها خالی از لطف نخواهد بود.
زندگی و کیفیت اسلام آوردن سلمان فارسی نمونه آگاهانه و با اختیار اسلام از سوی یک فرد دارای دانش و معرفت است چراکه سلمان فارسی پیش از ورود اسلام به کشور ایران خود به سوی دین مبین اسلام شتافته و آگاهانه و با بررسی کامل مؤمن به این دین گشته بود که این شیوه از اسلام آوردن ناشی از شناخت و معرفت عمیق او است.
با رجوع به خصوصیات شخصیتی جناب سلمان، با مجموعه ای از خصلتهای عبادی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی، خلاقیتی و باورهای مذهبی مواجه میشویم که مجموعه تمام این خصایص از او یک شخصیت ویژه ساخته که در طول تاریخ کمتر فردی مانندش پیدا شده و امر معرفی جناب سلمان فارسی در جامعه می تواند در انسان سازی و الگوسازی جهت رسیدن افراد به کمال انسانی بسیار مطلوب باشد.
درجات بالای شناخت و معرفت در وجود سلمان فارسی از او فردی مطیع در مقابل ولی زمان خود ساخته بود
در روایتی نقل شده است که روزی اصحاب پیامبر (ص) مشاهده کردند که آن حضرت در مدینه حضور ندارند و مردم از غیبت ایشان با تصور سو امکان سوء قصد به جان پیامبر (ص) توسط دشمنان بسیار مضطرب و بیمناک شدند لذا با کمک گرفتن از فردی که به شناسایی رد پا آشنا بود به جستجوی آن حضرت پرداختند و متوجه خروج پیامبر (ص) از شهر شدند.
با ادامه یافتن جستجو، مردم ایشان را به همراه سلمان فارسی در مکانی یافتند. عدم وجود رد پای سلمان در کنار اثر گام های پیامبر در هنگام جستجو و پیگیری اثر رد پا، مردم را متعجب و کنجکاو کرد و باعث شد تا علت را از سلمان فارسی بپرسند.
سلمان در جواب گفت من جای پایی برای خود اختیار نکردم و هرکجا آن حضرت قدم گذاشتند؛ من نیز در همان نقطه پا گذاشتم و ایشان را دنبال کردم. این مسئله یعنی پیروی و تأسی سلمان فارسی در همه مسائل و حتی مسئله به ظاهر ساده ای مانند راه رفتن یک مثال کوچک اما بارز از ولایت مداری این شخصیت بزرگ در طول زندگی خویش بوده است.
شناخت چنین فرد بزرگ و درک ویژگی ها و ابعاد مهم شخصیتی او در انسان سازی و دست یابی به خصایص نیکوی اخلاقی و دینی بسیار مؤثر است.
امیدوارم با کمک و مسئلت از خداوند متعال شخصیتی مانند سلمان فارسی داشته باشیم تا از این رهگذر بتوانیم موجبات خشنودی حضرت زهرا (س)، پیامبر اسلام (ص)، ائمه اطهار (ع) و حضرت بقیه الله (عج) فراهم کرده و در ولایت مداری مانند جناب سلمان مثال زدنی شویم.
اعظم موسوی فرد - معاون فرهنگی تبلیغی مدرسه عالی تخصصی فاطمه الزهرا (س) سمنان
انتهای پیام /