سهمیه تماشاگران ایرانی در جیب دلالهای جامجهانی!
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و جهان گفت: با تمام شرایط ویژهای که تیم ملی کشورمان در جامجهانی پیشرو برخوردار است، آیا سهمیه هواداران تیم ملی واقعاً در اختیار مردم قرار گرفته است یا همچون دورههای قبلی سر از بازار آزاد درآورده است؟!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حرمتالله رفیعی در یک گفتوگوی رادیویی با بیان این مطلب که برخی از ناهماهنگیهای اجرایی باعث شد تا امروز در آستانه جامجهانی شاهد این مسئله باشیم که حتی یک رزرو هم برای سفر به ایران از سوی تماشاگران این رویداد بینالمللی صورت نگرفته است، از عدم مدیریت صحیح تخصیص و فروش بلیتهای سهمیه ایران و عرضه آن در بازار سیاه که باعث عدم امکان حضور هواداران مشتاق و حمایت از بازیکنان تیم ملی میشود، انتقاد کرد.
وی با اشاره به آمارهای رسمی مطرح شده مبنی بر اعزام 500 هزار نفر تماشاگر از جامجهانی و انجام بیش از 200 فقره پرواز روزانه به مقصد قطر گفت: با وجود آمار اعلام شده باید گفت نمیتوانیم بخش بزرگی از مسائل و مشکلات موجود فعلی در این خصوص را به وزارت میراث فرهنگی نسبت دهیم؛ چراکه در این ارتباط همه سرمایه و جلسات مربوطه صرف مناطق آزاد شد در حالی که اساساً متولی دیگری باید در این زمینه پاسخگو باشد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و جهان ادامه داد: امکانات فراوانی برای تجهیز و توسعه مجموعه مناطق آزاد تخصیص داده شد و تمامی تلاشها به این سمت و سو بود که زیر ساختها و سازوکار لازم را فراهم آورند، اما علیرغم این موضوع باید بگوییم متأسفانه در حال حاضر در کشورمان حتی از استانداردهای حداقلی لازم در زمینه جذب گردشگران جامجهانی برخوردار نیستیم.
این فعال بخش خصوصی گردشگری همچنین با یادآوری مصاحبههای مکرر و متعدد مسئولان و مدیران حوزههای مختلف مبنی بر لزوم بهرهبرداری از فرصت طلایی جامجهانی بیان کرد: امروز لازم است تا تمامی مدیرانی که به نحوی در گفتوگو و یا صحبت با رسانهها در این خصوص اظهار نظر کرده و یا وعده و وعید دادند به عقب بازگشته و ضمن مرور و بازبینی مجدد صحبتها و اظهارنظرهای قبلی خود صادقانه بگویند که در عرصه عمل چه اقدام در خوری به جهت جذب گردشگران جامجهانی به ایران انجام دادهاند؟!
رفیعی با اشاره قیمتهای گزاف تورهای جامجهانی تا مبلغ 600 میلیون تومان برای علاقهمندان به تماشای بازیهای جامجهانی در قطر، تصریح کرد: متأسفانه در دو حوزه جذب و میزبانی از گردشگران این رویداد مهم و اثرگذار بینالمللی در حق مردم جفا صورت گرفت؛ باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا امروز شرایط برای حضور یار دوازدهم تیم ملی در قطر که همانا مردم و تماشاچیان هستند فراهم است؟
وی در ادامه صحبتهای خود توضیح داد: قاعدتاً پاسخگویی به این سؤال در صلاحیت آن دسته از عزیزانی است که از مدتها قبل و به کرات با ما جلسه برگزار کرده و شاهد بودند که در جریان برگزاری این جلسات مهمترین مطالبه و درخواست ما این بود که به نحوی برنامهریزی و اقدام شود که این دوره از جامجهانی که فرصتی طلایی برای کشور ما محسوب میشود به مانند سایر ادوار قبلی با عدم بهرهمندی ایران از مزایای آن به پایان نرسیده و طی نشود.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و جهان همچنین اظهار کرد: مطابق ارزیابیهایی که پیش از آغاز مسابقات به عمل آمده است، ایران در گروهی قرار دارد که شانس خوبی برای صعود دارد و بنابر اعتقاد کارشناسان بعید به نظر میرسد که به دور بعدی صعود نکند و لذا آماری مبنی بر حضور 500 هزار نفری تماشاگران ایرانی در قطر ارائه شد ولی هم اکنون در این خصوص سیگنالهای منفی و ناامیدکننده مخابره میشود.
مطابق با گفتههای این فعال بخش خصوصی گردشگری، با تمام شرایط ویژهای که تیم ملی کشورمان در جامجهانی پیشرو برخوردار است، اکنون باید به این پرسش پاسخ داده شود که آیا سهمیه هواداران تیم ملی حقیقتاً در اختیار یار دوازدهم قرار گرفته است یا همچون دورههای قبلی سر از بازار آزاد درآورده و صرفاً در این دوره مدل آن متفاوت بوده است؟
رفیعی که به عنوان یک سازمان NGO وارد مذاکره و مکاتبات متعدد با قطریها شده است و علاوه بر آن با هدف جذب گردشگران جامجهانی به ایران به صورت توأمان با فدراسیون فوتبال نیز جلساتی برگزار کرده است، عنوان کرد: در حالی که در جریان تمامی جلسات منعقده به صورت مداوم ضمن دادن قول مبنی بر حمایت این موضوع مورد تأیید قرار میگرفت که روش درست و حرفهای همین روش انجام تعامل مستقیم توسط بخش خصوصی با طرف قطری بوده است، به ناگاه اعلام شد که باید با وزیر و سازمان بازرسی کل کشور جلساتی را برگزار کنید که این موضوع باعث ایجاد ناهماهنگی و مانع در این مسیر شد.
وی در انتها با انتقاد از ارائه آمارهای خوشبینانه مبنی بر ورود تعداد چشمگیری از تماشاگران جامجهانی به عنوان گردشگر به ایران، خاطر نشان کرد: برخی از ناهماهنگیها، سادهانگاریها و مسائلی از این دست باعث شد تا امروز شاهد این مسئله باشیم که در آستانه جامجهانی حتی یک مورد رزرو هم از سوی مخاطبان جامجهانی قطر برای اقامت در هتلهای ایران و سفر به کشورمان صورت نگیرد.
حتی یک رزرو هم برای تماشاگران جامجهانی در ایران نداشتهایم! تلاش کشورهای معاند برای عدم استفاده ایران از فرصت جامجهانی قطر فروش غیرمنطقی تورهای جامجهانی قطر تا 500 میلیون تومان!