پنج‌شنبه 7 خرداد 1405

سه آب انبار تاریخی قزوین مرمت شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سه آب انبار تاریخی قزوین مرمت شد

قزوین - ایرنا - سه آب انبار تاریخی قزوین شامل آب انبارهای حکیم، حاج کاظم و زنانه بازار از محل اعتبارات میراث فرهنگی مرمت شد.

احسان نورانی معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قزوین روز یکشنبه با اعلام این خبر گفت: آب‌انبارهای تاریخی حکیم، حاج‌کاظم و زنانه‌بازار واقع در بافت تاریخی شهر قزوین از آثار ارزشمند دوره قاجار هستند که ساماندهی و مرمت بخش‌هایی از آنها در اواسط تیرماه سال جاری تحت نظارت کارشناسان مرمت این اداره کل آغاز شد.

وی با اشاره به اقدام‌های مرمتی انجام شده در این سه بنای تاریخی اظهار کرد: در آب‌انبار زنانه‌بازار اقدام‌های مرمتی چون مرمت طاق راه‌شیر، ساماندهی بام، بندکشی طاق و ساماندهی تجهیزات الکتریکی، در آب‌انبار حاج‌کاظم مرمت کاشی‌کاری‌های نما و در آب‌انبار حکیم مرمت بخش‌هایی از بام آب‌انبار شامل اصلاح نورگیرها، برداشت و اجرای مجدد قسمت‌های آسیب‌دیده کف‌بام، عایق‌کاری‌بام، ساماندهی سر در آب‌انبار شامل دانه‌گذاری آجری و ساماندهی راه شیر شامل بندکشی و مرمت تویزه‌ها انجام شده است.

آب انبار حکیم در سال 1244 ه. ق توسط حاج میرزا آقای حکیم در انتهای بازارچه خیابان سپه ساخته شده و با سی‌وشش پله به راه شیر می‌رسد.

گنجایش مخزن آن حدود نهصد متر مکعب است و رسمی‌بندی و کاشی‌کاری سر در و کاربندی سقف راه شیر از جمله ویژگی‌های این بنا به‌شمار می‌رود. این بنای تاریخی در تاریخ 8/6/1355 با شماره 1336 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

آب‌انبار زنانه‌بازار توسط مرحوم حاج ملاعبدالوهاب از علمای به‌نام دوره قاجار قزوین در کنار مسجد النبی (ص) بنا شده و با 43 پله به راه‌شیر می‌رسد. مخزن گنجایش 2350 متر مکعب آب را داراست و با طاق و تویزه پوشش داده شده است. پنج بادگیر، ده گنبد و دو راه شیر شمالی و جنوبی از ویژگی‌های این آب انبار محسوب می‌شوند. این بنای تاریخی در تاریخ 5/11/1378 به شماره 2565 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

آب‌انبار حاج کاظم در سال 1256ه. ق در خیابان تبریز بنا شده و دارای سردری زیبا مزین به کاشی‌کاری و رسمی‌بندی است، راه‌شیر آب انبار با چهل پله به مخزنی با گنجایش 2 هزار متر مکعب می‌رسد. دارای سقفی با قوس جناقی است. از ویژگی‌های دیگر این آب‌انبار وجود دو بادگیر به ارتفاع هشت متر مزین به کاشی و آجرتراش، دو کتیبه مرمرین به نستعلیق ممتاز و دوکاربندی نیم کار در سقف راه شیر است. این بنا در تاریخ 13/8/1351 با شماره 933 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

*س_برچسب‌ها_س*