چهارشنبه 3 بهمن 1403

سه کارخانه متخلف لبنی جریمه شدند / بارگزاری قیمت 10 محصول لبنی در سامانه 124

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
سه کارخانه متخلف لبنی جریمه شدند / بارگزاری قیمت 10 محصول لبنی در سامانه 124

سخنگوی تعزیرات حکومتی گفت: سه کارخانه لبنی به دلیل عدم رعایت قیمت مصوب 52 میلیارد و 832 میلیون تومان جریمه و مکلف به درج قیمت واقعی شدند.

در میز اقتصاد امروز آقایان محمد قربانی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد، سید محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی، سید داود موسوی معاون سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، امراللهی مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محمد اسفنانی سخنگوی تعزیرات حکومتی به بررسی علت عرضه محصولات لبنی مشمول قیمت گذاری بالاتر از نرخ مصوب و افزایش بیش از یکباره اقلام غیرتنظیم بازار و محدودیت عرضه اقلام مشمول قیمت گذاری پرداختند و به سوالات زیر پاسخ دهند.

سوال: علت عرضه محصولات لبنی مشمول قیمت گذاری بالاتر از نرخ مصوب چیست؟

آقای قربانی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی: پس از گذشت مدت کوتاهی از طرح مردمی سازی یارانه ها، نظام عرضه و تقاضا و دست نامرئی تولید تعیین کننده قیمت خواهد بود، در شرایط کنونی مجموعه صنایع لبنی رعایت قیمت های مصوب مربوط به آنچه از طریق سازمان حمایت ابلاغ شده دارند.

پس از ابلاغ رسمی قیمت ها تخلفی از مواردی که در گزارش آمده بود ندیدم و حوزه بازرسی ما هم ندیده که تخلف در چه بوده و اینکه در بازار تاثیر گذار بوده یا خیر.

سوال: علت کمبود اقلام مشمول قیمت گذاری در بازار چیست؟

آقای قربانی: در تولید شیرخام هیچ گونه کمبودی نداریم و کارخانجات پس از دریافت شیر بخشی از آن را به اقلام مختلف از جمله 4 قلم تبدیل می کند. بنگاه ها به فکر سود خود هستند، حال اینکه 4 قلم به میزان کافی نیست، معنا این نیست که کمبودی وجود داشته باشد.

مسئولان نظارتی و تعزیرات باید پاسخگو باشند و وقتی می گوییم کمبود در بازار وجود دارد، کمبود از نگاه شما و ما متفاوت است، اما به طور کلی این گونه نیست که پنیر uf یا ماست 2.5 کیلو کم چرب در بازار نباشد یا در فروشگاهی سهمیه بندی شده باشد.

سوال: علت عرضه محصولات مشمول قیمت گذاری فراتر از نرخ مصوب چیست؟

آقای بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی: آن چیزی که در گزارش نشان دادید مشخصات کالا معلوم نیست که ببینیم تخلفی در قیمت رخ داده یا خیر.

هر کارخانه ای که 4 قلم کالای تولیدی با مشخصات بالاتر عرضه کند، باید برخورد شود، اما ذهنیت ضد تولید در رسانه است چرا که گرانی با گران فروشی فرق دارد. زمانی که قیمت شیرخام از 6 هزار به 12 هزار تومان می رسد؛ بنابراین نمی توان انتظار داشت که با وجود افزایش 100 درصدی قیمت ماده اولیه، تغییری در نرخ محصولات لبنی نداشته باشیم.

تامین کالا وظیفه صنایع لبنی و افزایش قدرت خرید افراد وظیفه حاکمیت است.

بنابر گزارش اخیر 20:30 که اسم 2 برند لبنی برده شد، با استعلام آن کالاهایی که نشان دادید، مشمول قیمت گذاری نیست، بنابر این وظیفه خودم هست به عنوان شهروند از اسم برندهایی که در رسانه برده شد عذر خواهی کنم.

سوال: علت کمبود عرضه محصولات مشمول قیمت گذاری یا سهمیه بندی این کالاها در فروشگاه چیست؟

آقای بنی طبا: از سازمان حمایت، وزارت جهاد و وزارت صمت تقاضا دارم که فروشگاه ها را بر خط کنند که کالاهای مشمول قیمت گذاری را از ما خریداری کنند و این گونه نباشد که پول آن را سه ماه بعد به ما بدهند.

سوال: علت افزایش قیمت محصولات لبنی غیرتنظیم بازار بیش از یکبار بعد از 22 اردیبهشت چیست؟

آقای بنی طبا: تمامی محصولات لبنی بعد از مردمی سازی یارانه ها یکبار افزایش قیمت داشتند، وقتی 22 اردیبهشت قیمت اقلام را اعلام کردند، در برخی انبار فروشگاه و مغازه ها کالا موجود بود که بعضا تا اول خرداد با قیمت های قبل کالا عرضه می شد.

تاکنون روی سامانه 124 قیمت 10 قلم کالا نیست، نه تنها در خصوص 6 قلم کالای غیرتنظیم بازاری بلکه در خصوص 4 تا محصول مشمول قیمت گذاری چیزی به ما ابلاغ نشده است و قرار است امروز در جلسه قیمت 6 قلم کالای غیرتنظیم بازار تعیین شود.

سوال: آیا طبق اظهارات انجمن صنایع لبنی لیست اقلام در سامانه 124 منتشر نشده است؟

آقای امراالهی مدیر کل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد: این لیست از طریق سازمان حمایت بدست ما رسیده و در سامانه بارگزاری شده است و ما هم بر طبق آن با صنایع لبنس متخلف برخورد کردیم.

سوال: آیا نرخ 10 قلم محصول لبنی در سامانه 124 بارگزاری شده است؟

آقای سید داود موسوی معاون سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان: با توجه به طرح مردمی سازی یارانه ها و افزایش حقوق و دستمزد جدول 10 قلم از محصولات لبنی در سامانه بارگزاری شده است.

با طرح مردمی سازی یارانه ها 4 قلم کالا مشمول قیمت گذاری شد، اما بدلیل تغییرات قیمتی که اتفاق می افتد، قرار شد 6 قلم کالای دیگر مشمول قیمت گذاری شود که این 10 قلم کالا را روی سامانه بارگزاری کردیم و مبنای عمل هم همین است. بر اساس قانون انتزاع کار ابلاغ در اختیار وزارت جهاد است.

سوال: علت رعایت نشدن قیمت های مصوب و به طور کلی 10 قلم کالای لبنی در بازار چیست؟

آقای محمد اسفنانی سخنگوی تعزیرات حکومتی: علت اینکه قیمت مصوب کالاها رعایت نمی شود، بخشی در مرکز تولید کالا دچار مشکل است که افزایش قیمت و قانون مربوط رعایت نکردند و بخشی در سطح بازار ممکن است گران فروشی رخ داده باشد که بدلیل درج قیمت تولید و مصرف، گران فروشی در سطح عرضه بندرت رخ می دهد، اما اگر گران فروشی رخ دهد، برخورد می شود.

سه کارخانه لبنی به دلیل عدم رعایت قیمت مصوب، یک کارخانه 36 میلیارد تومان، یک کارخانه 16 میلیارد تومان و سومین کارخانه 832 میلیون تومان جریمه و مکلف به درج قیمت واقعی شدند، ضمن آنکه با نصب بنر درب کارخانه اعلام شد که مکلف به گران شدند.

سوال: آیا این جرایم بازدارنده است؟

آقای اسفنانی: بنابر مصوبه ای که سران سه قوه تصویب کردند، میزان جریمه را 5 برابر افزایش دادند که نتیجه اثر بخشی آن را در آینده خواهیم دید.

با مردمی سازی یارانه ها در 22 اردیبهشت قیمت 4 قلم محصول لبنی مصوب شد که براین اساس قیمت شیر نایلونی 900 گرمی 1.5 درصد چربی 15 هزار تومان، شیر بطری یک لیتری 1.5 درصد چربی 18 هزار تومان، پنیر uf چهارصد گرمی نسبتا چرب 37 هزار تومان و ماست 2.5 کیلویی 1.5 درصد چربی 49 هزار و 500 تومان اعلام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی