سودکلان قاچاق پرندگان مهاجر برای شکارچیان غیرمجاز
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست کشور گفت: در صید و فروش پرندگان مهاجر پای سودهای کلان در میان است و بدون همکاری مردم، قابل توقف نیست.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست کشور گفت: در صید و فروش پرندگان مهاجر پای سودهای کلان در میان است و بدون همکاری مردم، قابل توقف نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست کشور گفت: در صید و فروش پرندگان مهاجر پای سودهای کلان در میان است و بدون همکاری مردم، قابل توقف نیست.
وی در یک برنامه رادیویی با اشاره به صید در تالابها که معمولاً با شیوههای سنتی در شمال کشور رایج است، گفت: در گذشته مردم شمال کشور بخشی از پرندگان مهاجر را برای تأمین غذا و معیشت صید میکردند. کم کم پای سود و زیان و مقاصد اقتصادی به میان آمد که روند صید را از روال معمول دور کرد.
وی افزود: شیوههای صید به شکلی غیر معمول درآمد و تورهای هوایی و انواع روشهای مختلف پرندهها را در دستههای بزرگ صید و برای مقاصد تجاری مورد استفاده قرار میدهد.
ابدالی این روشها را برای زونهای مهاجر آسیبزا خواند و تصریح کرد: سازمان محیط زیست شیوههای متعددی در پیش گرفت چون قطعاً هرگونه صید غیر مجاز روشی ناپسند است و ما قانونا، عرفا و شرعا با آن مخالف هستیم. ما با همکاریِ مسئولان استان روشهای متعددی در پیش گرفتیم ولی چون پای سودهای کلان در میان است، موفقیت خوبی حاصل نشد اما در سال گذشته و امسال تعادل عرضه و تقاضا را برهم زدیم.
وی با اشاره به بسته شدن بازارهای فروش خاصه در شهرستان فریدونکنار گفت: به شدت با عرضه کنندگان برخورد کردیم که قطعاً در تقاضا و صید تأثیر گذار بود ولی همچنان کافی نیست. شرط لازم و کافی آموزش و فرهنگ سازی است و این شیوهای زمان بر است؛ البته هر اقدامی در بخش دولتی با خواست و همکاری مردم موفق خواهد بود.
ابدالی تاکید کرد هم صید و هم عرضه چنین شکارهایی در شمال کشور غیر قانونی است. البته شیوه سنتیِ شکار این پرندگان در زیستگاههای آبی استان مازندران قابل قبول است چون تعداد کمی پرنده صید میشود. روشهای دیگر نا متعارف بوده و ما به هیچ وجه آن را قبول نداریم. ضمن اینکه در سازمان محیط زیست پروانههایی برای صید معمول صادر میکنیم که شامل صید دوماچال میباشد.
وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفتوگو تاکید کرد نیروهای فراجا در کنار ناظرانِ محیط زیست برای دستگیری افراد متخلف حضور دارند؛ اکثر افراد متخلف بومی هستند ولی عرضه و فروش به خارج استان هم کشیده میشود.
ابدالی گفت: نظارت بر تمام مراکز عرضه کار را مشکل میکند و برخورد باید با سرچشمه تخلف صورت گیرد. با این افراد مماشات نخواهیم کرد اما برخی رستورانها در تهران و سایر استانها نیز محل عرضه این پرندگان میباشند که هشدار و برخورد لازم را با آنها خواهیم داشت.