شنبه 7 شهریور 1405

سکونت جمعیت روستایی در استان مرکزی پایین‌تر از میانگین کشوری است / روستاها نماد کارآفرینی و تولید هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سکونت جمعیت روستایی در استان مرکزی پایین‌تر از میانگین کشوری است / روستاها نماد کارآفرینی و تولید هستند

پاکپور گفت: در استان مرکزی از 1 میلیون 429 هزار نفر حدود 323 هزار نفر از جمعیت در روستاها سکونت دارند که حدود 23 درصد است که میانگین کشوری 26 درصد است و استان مرکزی کاهش اختلاف 3 درصدی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ حمید پاکپور مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراها استانداری مرکزی به مناسبت 15 مهرماه روز روستا و عشایر در جمع خبرنگاران گفت: جایگاه روستا در توسعه و پیشرفت کشور بسیار با اهمیت است و از ابعاد فرهنگی، جمعیتی، اقتصادی، امنیت غذایی و توسعه اقتصادی برای کشور نقش مهمی دارند.

پاکپور اظهار کرد: از بعد فرهنگی روستاها خواستگاه بسیاری از ارزش‌های فرهنگی هستند و به نوعی معرف سبک زندگی ایرانی اسلامی می باشند و شروع و تبلور بسیاری از هنجارهای فرهنگی برگرفته از روستاها هستند و حفظ فرهنگ غنی سرزمین اسلامی نیازمند حفظ روستاها است.

وی ادامه داد: در حوزه بعد جمعیتی بخش قابل توجهی از مردم در روستاها سکونت دارند و ماندگاری و تثبیت جمعیت در کشور بستگی به روستاها دارد و بسیاری از معضلات اجتماعی در حاشیه شهرها برگرفته از مهاجرت های غلط روستایی است و لذا جلوگیری از جریان نامطلوب مهاجرت روستایی بسیار می تواند در تثبیت و ماندگاری جمعیت اثرگذار باشد.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراها استانداری مرکزی بیان کرد: در بعد اقتصادی روستاها نماد کارآفرینی و تولید هستند و در ایران روستاها سهم به سزایی در اقتصاد دارند و اگر بتوانیم روستاها را در مسیر کارایی هدایت کنیم علاوه بر اینکه به نرخ رشد قابل قبول می رسیم در کنترل نرخ تورم نیز تاثیرگذار است.

پاکپور اضافه کرد: در بعد امنیت غذایی به دلیل تولید بسیاری از محصولات استراتژیک در روستاها نقش مهمی در مخاطرات امنیتی دارند و لذا پرداختن و توجه به روستاها لازمه پیشرفت و توسعه همه جانبه است که باید به آن توجه شود.

وی افزود: در روستاها 3 متولی مهم دولت که نقش ایجاد و تقویت زیرساخت ها را دارد، مشارکت بخشیدن به مردم در قالب شوراهای اسلامی و دهیاری ها وجود دارد و لذا برای پیشرفت کشور نیازمند تعامل و هم افزایی 3 جانبه هستیم.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراها استانداری مرکزی ادامه داد: در استان مرکزی از 1 میلیون 429 هزار نفر حدود 323 هزار نفر از جمعیت در روستاها سکونت دارند که حدود 23 درصد است که میانگین کشوری 26 درصد است و استان مرکزی کاهش اختلاف 3 درصدی دارد.

پاکپور اضافه کرد: طبق سرشماری سال 95 از 1621 آبادی در استان 1210 آبادی دارای سکنه و 411 فاقد سکنه هستند که در انتخابات گذشته در 801 روستا شوراهای اسلامی تشکیل که 772 روستا شورای 3 نفره و 29 روستا شورای 5 نفره که بالای 1500 نفر هستند دارند و 2461 نفر در استان مرکزی در قالب اعضای شوراهای اسلامی در حال خدمت می باشند.

وی گفت: همچنین در استان مرکزی 791 دهیار با 45 مسئول امور مالی و 35 مسئول امور نظارتی وجود دارد.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراها استانداری مرکزی افزود: یکی از اقدامات مهم شوراهای اسلامی اجرا و هدایت پروژه های عمرانی برای بهبود سیما و منظر روستا است که در سالجاری 291 پروژه با اعتبار 106 میلیاردو 593 میلیون تومان اجرا شد که بیش از 74 هزار خانوار از این پروژه ها بهره مند شدند و در 344 روستای فاقد دهیاری اعتباراتی پیش بینی شده که با مشارکت بنیاد مسکن و دستگاه های دیگر پروژه ها اجرایی خواهند شد.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از خدمات در روستاها ارائه خدمات ایمنی است که 25 پایگاه آتش نشانی با حضور 30 نفر عامل خدمات رسانی می کند و همچنین در حوزه بهبود وضعیت زیست محیطی و بهداشت 67 دستگاه خودروی مکانیزه برای جمع آوری، حمل و دفن پسماند نقش آفرینی می کند.

پاکپور یادآور شد: یکی دیگر از اقدامات در روستاها توسعه و توجه به کسب و کارهای خانگی است که 118 نفر تاکنون در سالجاری از تسهیلات اشتعال زایی بهره مند شده اند که در سال 99 به 1520 نفر تسهیلات با اعتبار 14 میلیارد تومان پرداخت شده و در سالجاری اعتبار تسهیلات 17 میلیاردو 523 میلیون تومان است.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراها استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: آموزش یکی از محورهای فعالیت در روستاها است که در سال 1400 در حوزه اموزش 30 دوره معادل 120 ساعت برای فعالین روستاها برگزار شده است.

انتهای پیام /