سینمای مستند
سینمای مستند
دوره «مستندسازی یک نفره» در سوریه با حضور هنرجویان در جشنواره سینما حقیقت پایان یافت.
امسال 35 هزار و 86 مخاطب به تماشای فیلم های جشنواره نشستند و 27 هزار و 350 نفر نیز از طریق رزرو بلیت فیلم ها را تماشا کردند. 168 فیلم در سیزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت نمایش داده شد که از این میان سهم بخش مسابقه ملی 62 فیلم بود. همچنین 54 اثر در بخش مسابقه بین الملل، 29 فیلم در بخش جایزه شهید آوینی، 16 فیلم در بخش خارج از مسابقه و گلچینی از بهترین مستندهای جهان از 39 کشور در...
سیزدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت در هفتمین روز با بیش از 40 فیلم و اعلام برندگان جوایز مهمترین رویداد مستند خاورمیانه به پایان میرسد.
مستند «خسوف» به کارگردانی محسن استادعلی با 6 عنوان نامزدی در صدر قرار گرفته است. «جایی برای فرشتهها نیست» ساخته سام کلانتری و «تنها چند متر» به کارگردانی حجت طاهری با 5 عنوان نامزدی، حائز رتبه دوم شدهاند.
هادی معصومدوست کارگردان مستند بلند «روزی که رفت» عنوان کرد که آمار تخریب آثار ملی در کشورمان تکاندهنده است.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت در ششمین روز با نمایش بیش از 40 فیلم همراه است و در این میان، پرمخاطبترین مستندهای سینمای ایران و جهان نیز روی پرده نقش میبندند و مورد داوری قرار میگیرند.
اگر از مستندساز بخواهیم جسارت داشته باشد، باید بدانیم این جسارت تاوان دارد. هرچه هست مستند حال ما را خوب می کند؛ حتی مستندهای ضعیف؛ چرا؟ چون نسبت انسان را با یک مساله روشن می کند. باید بگوییم که جوانگرایی در مسئولیت پذیری باید وجود داشته باشد.
شماری از بهترین مستندهای سالهای 2018 و 2019 جهان قرار دارند؛ آثاری که منتخبین فستیوالهای بین المللی نظیر جشنواره کن هستند و اکنون روی پرده سینمای ایران به نمایش درمیآیند.
در چهارمین روز از برگزاری جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، بیش از 50 فیلم مستند در شش سالن پردیس سینمایی چارسو از صبح روز پنج شنبه 21 آذر روی پرده میروند.
آمازون بهعنوان یک شبکهی اینترنتی گسترده، توانسته تحولی بزرگ در فرهنگ سنتی تماشای فیلم ایجاد کرده و با همین روش بیشترین مخاطب جهانی را به خود اختصاص دهد.
سومین روز جشنواره سینماحقیقت با نمایش بیش از پنج مستند همراه است و در این میان، مستندهای پرتره توجهات را به خود جلب نموده است.
احتمالا «صحنههایی از یک جدایی» بیشتر توجه مخاطبان را در روز دوم به خود جلب خواهد کرد. ساخته وحید صداقت، ده سال پس از ساخت فیلم «جدایی نادر از سیمین» به چگونگی شکل گیری این فیلم، انتخاب بازیگران و پشت صحنههای نادیدهای از این اثر ماندگار میپردازد.
هرچند مستند پرتره در دوران کنونی، مفهومی فراتر از بیوگرافی و غربال زندگی اشخاص معنا یافته و تمرکز صرف بر این بخش یک نگاه تقلیلگرا قلمداد میشود و یک پرتره شخصی میتواند، دریچهای از زندگی یک چهره به تاریخ باشد.