سینمای مستند
سینمای مستند
"تهرانگرد" این هفته مهمان روستای عسگرآباد عباسی در اطراف پایتخت میشود.
مستند «سنگهای مرز» به کارگردانی روحاله اکبری داستانی متفاوت را درباره نقطه صفر مرزی مهران که زمانی محل جنگ عراق علیه ایران بوده است، روایت میکند.
ایسنا نوشت: مرتضی شعبانی معتقد است: «باید به زندگی شهدا پرداخت بدون اینکه بخواهیم آنها را بزرگ کنیم. شهدای دفاع مقدس و قهرمانان انقلاب ما بزرگ هستند و ما نیازی به اغراق نداریم. به نظر من آنچه به فیلمهای دفاع مقدس ضربه میزند مقدس کردن این آدمهاست و بهقول معروف روی طاقچه گذاشتن این شخصیتها. اگر شخصیت واقعی آنها را بدون اغراق نشان دهیم بزرگترین خدمت را کردهایم.»
محمد ثقفی مستندساز ایرانی میگوید: پلتفرمهای اصلی شبکه نمایشخانگی در زمینه نمایش آثار مستند عملکرد خوبی ندارند.
تهران - ایرنا - اگرچه برخی جذب حداکثری مخاطب عام به سینمای مستند را اتفاقی قابل تقدیر میدانند اما هستند کسانی که عقیده دارند تلاش سینمای مستند برای دستیابی به مخاطب حداکثری، دورشدن از ماهیت خویش است.
محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت محمد جعفری مدیر موسسه مهافیلم و تهیهکننده سینمای مستند را تسلیت گفت.
جایزه بهترین فیلم مستند و فیلمبرداری جشنواره فیلم دانشجویی مسکو به دو فیلم ایرانی اختصاص یافت.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه در آیین اختتامیه چهل و دومین جشنواره فیلم دانشجویی مسکو تأکید کرد: روابط سینمایی ایران و روسیه در حال توسعه است.
سیاوش نقیبینژاد تهیهکننده مستند «حجتالاسلام» که روایتی از ترور یک قاضی در فارس است، میگوید: جشنواره سینما حقیقت فضایی را برای فیلمسازان فراهم کرده تا آثار خود را در ژانرهای متعدد برای مخاطبان به نمایش بگذارند.
امیراطهر سهیلی کارگردان مستند «فرهت» به تهیهکنندگی مصطفی شوقی معتقد است، بعضی از ما همیشه در روایات خود درباره مهاجران افغانستانی نگاهی از بالا به پایین داریم و نمیدانیم که بسیاری از این افراد از نخبگان این مملکت هستند. دکتر احمدشاه فرهت نیز یکی از همین نخبگان است.
تهران - ایرنا - کارگردان ساعت «6 به وقت واشنگتن (1395)» گفت: عامل رونق سینمای مستند این است که آثاری ساخته شود که مخاطب با آن موضوع درگیر باشد و جامعه حال خود را در جهان مستند پیدا کند و این تصور را نداشته باشد که همه فیلمهای مستند در جهانِ ذهنی کارگردان ساخته شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا در اقدامی جدید 6 نفر از اهالی صداوسیما را تحریم کرده است؛ خبری که پس از تحریم شبکه پرس تی وی توسط اتحادیه اروپا اعلام شده و این بار علاوه بر مدیران ارشاد رسانه ملی، برخی کارمندان این رسانه را هم شامل می شود. اما این افراد چه کسانی هستند؟
ایسنا نوشت: وزارت خزانهداری آمریکا در اقدامی جدید 6 نفر از اهالی صداوسیما را تحریم کرده است؛ خبری که پس از تحریم شبکه پرس تی وی توسط اتحادیه اروپا اعلام شده و این بار علاوه بر مدیران ارشد رسانه ملی، برخی کارمندان این رسانه را هم شامل می شود. اما این افراد چه کسانی هستند؟
اینکه چرا کتاب و سینما در ایران با هم چندان رفیق نیستند به دلایل زیادی بازمیگردد که یکی از آنان، سرقتهای ادبی بهخاطر عدم قانون کپی رایت در کشور ما است. چیزی که باعث میشود نویسندهها به سپردن کتابشان برای سینما چندان رغبت نداشته باشند.