شاخص امنیت سرمایهگذاری اعلام شده مربوطه به کردستان غیرواقعی است
سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: شاخص امنیت سرمایه گذاری اعلام شده مربوط به این استان مبنای واقعی و کارشناسی ندارد.
به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران استان که در ارتباط با مباحث مطرح شده مربوط به تورم، گرانی و شاخص امنیت سرمایه گذاری در استان برگزار شد، اظهار داشت: گرانی به معنای بالابودن سطح قیمت ها و تورم نرخ رشد سطح قیمت ها است لذا این 2 متغیر از لحاظ اقتصادی با هم متفاوت هستند.
وی با بیان اینکه کسی منکر وجود و بالابودن تورم و گرانی در کشور و به تبع کردستان نیست، اضافه کرد: اینکه کردستان گران ترین استان کشوراست صحت ندارد و این مهم براساس آمار و اطلاعات مرکز آمار قابل اثبات است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه قیمت بسیاری از کالاهای موجود در سبد خانوار در این استان از میانگین کشوری پایین تر است، افزود: متوسط هزینه یک خانوار کردستانی در سال 1395، 17 میلیون و 500 هزار ریال و در تهران 34 میلیون و 500 هزار ریال بود.
جعفری اضافه کرد: حال براساس شاخص های اعلام شده هزینه یک خانوار در این استان به 57 میلیون و 500 هزار ریال و در تهران به 105 میلیون ریال رسیده است.
وی به شاخص امنیت سرمایه گذاری که توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای بدست آمده و اعلام شده است اشاره کرد و گفت: در این پژوهش 38 مولفه در 9 حوزه کسب و کار محاسبه شده است که بر این اساس در بهار سال 1399از لحاظ امنیت سرمایه گذاری کردستان رتبه چهارم کشور و در تابستان همین سال رتبه سی و یکم را به خود اختصاص داده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان تاکید کرد: حال 27 رتبه تنزل استان در تابستان نسبت به بهار سال گذشته از لحاظ امنیت سرمایه گذاری نشان می دهد این محاسبه این شاخص مبنای واقعی و کارشناسی ندارد.
جعفری یادآور شد: از آنجا که بیشتر سرمایه گذاران تمایل به سرمایه گذاری در پایتخت را دارند براساس پژوهش مذکور تهران در شاخص امنیت سرمایه گذاری رتبه سی ام کشور را دارد که این تناقض گویای غیرواقعی بودن این پژوهش را می رساند.
پرداخت بیش از 106 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی در کردستان
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: طی سال گذشته 106 هزار و 480 میلیارد ریال تسهیلات بانکی در بخش های مختلف اعم از کشاورزی، صنعت و معدن، خدمات و بازرگانی توسط بانک های استان به متقاضیان پرداخت شده است. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اضافه کرد: در بخش کشاورزی استان سال گذشته بیش از 9 هزار میلیارد ریال تسهیلات سرمایه ثابت و 12 هزار میلیارد ریال سرمایه درگردش پرداخت شده است.
جعفری با اشاره به اینکه در بخش صنعت استان هم 2 هزار و 250 میلیارد ریال سرمایه ثابت و پنج هزار و 550 میلیارد ریال سرمایه در گردش پرداخت شد، اعلام کرد: در مجموع سال گذشته 99 درصد پرداخت تسهیلات بانکی طی سال 1399 نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته 99 درصد افزایش پیدا کرد.
*س_برچسبها_س*