یک‌شنبه 4 آذر 1403

شبیه‌ساز پل فرماندهی کشتی طراحی و ساخته شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
شبیه‌ساز پل فرماندهی کشتی طراحی و ساخته شد

متخصصان یک شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس توانستند برای آموزش هدایت و ناوبری کشتی به افسران دریایی، سامانه‌های شبیه‌سازی (پل فرماندهی کشتی) طراحی کنند که بدون نیاز به حضور در دریا و کشتی، مهارت ناوبری را در افسران افزایش می‌دهد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تقویت و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان علاوه بر رشد و شکوفایی در زمینه‌های مختلف برای آموزش مهارت‌های دریانوردی بسیار راهگشاست. در این سال‌ها شرکت‌های دانش بنیان زیادی در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند و توانسته‌اند با بومی‌سازی، کشور را در بسیاری از حوزه‌ها خودکفا سازند.

در این راستا شرکت دانش بنیان "راهبر صنعت موج آسیا" که در حوزه دریایی فعالیت می‌کند و عضو مرکز رشد فناوری نخبگان در پارک فناوری پردیس است با توجه به نیازی که در حوزه آموزش دریانوردی در کشور وجود داشت با اتکا به علم و دانش خود سامانه شبیه‌ساز دریانوردی را طراحی و تولید کرده است.

کاظم علیپور؛ مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: طراحی این سامانه شبیه‌ساز 8 سال طول کشیده است و ما نخستین شرکت دانش بنیانی هستیم که این سامانه را بر مبنای تحقیق و توسعه طراحی و پیاده‌سازی کرده‌ایم. این محصول جزو محصولات تحریمی در حوزه دریایی است. از این رو ما طراحی و ساخت این محصول را در دستور کار قرار دادیم و موفق شدیم آن را در داخل کشور بومی‌سازی کنیم.

علیپور ادامه داد: در این سامانه همه تجهیزات مخابراتی و کمک ناوبری که روی کشتی وجود دارد؛ چه از لحاظ نرم افزاری و چه سخت افزاری، شبیه‌سازی شده است، به طوری که وقتی دانشجو وارد محیط شبیه‌ساز می‌شود، محیطی مطابق با کابین هدایت کشتی واقعی را تجربه می‌کند. ساختار این شبیه‌ساز آموزشی به صورت استاد دانشجویی است به طوری که یک ایستگاه استاد و چندین ایستگاه دانشجویی وجود دارد و بصری‌سازی محیط دریا و بنادر مطابق با بنادر کشور و با کیفیت تصویر 4K پیاده‌سازی شده است. همچنین نرم‌افزار استاد شبیه‌ساز این قابلیت را دارد که سناریوهای آموزشی مختلفی را برای دانشجویان طراحی و اجرا کند.

65 درصد نیاز کشور به ایمپلنت‌های تیتانیومی توسط فناوران پارک پردیس رفع شد

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان از مزایا و ویژگی‌های این شبیه‌ساز گفت: آموزش در شرایط واقعی و در دریا برای افراد آموزش ندیده و مبتدی بسیار خطرناک و پرهزینه است و ممکن است با مخاطرات زیادی همراه باشد و اتفاقات جبران‌ناپذیری بیفتد، پس استفاده از این شبیه‌ساز می‌تواند از وقوع خسارات مختلف جانی و مالی جلوگیری کند.

وی ادامه داد: این شبیه‌ساز از روی کشتی واقعی ساخته شده و از نظر نرم افزاری و سخت افزاری با آخرین ورژن تجهیزات مخابراتی و کمک ناوبری کشتی‌های جدید مطابقت دارد.

علیپور تصریح کرد: اکثر کشورها سرمایه‌گذاری وسیعی در حوزه استفاده از شبیه‌سازها به عنوان ابزار آموزشی جدید و موثر انجام داده‌اند لذا اگر سازمان بنادر و دریانوردی، کشتیرانی و دانشگاه‌های دریایی به عنوان مرجع آموزشی دریانوردی از ما حمایت کنند، می‌توانیم در این زمینه رشد بیش از پیش داشته باشیم زیرا با بومی‌سازی این شبیه‌ساز می‌توانیم علاوه بر افزایش دانش دریایی کشور، به اشتغال‌زایی کمک شایانی کنیم و از همه مهم‌تر از خروج ارز از کشور هم جلوگیری کنیم. همچنین با توجه به اینکه این محصول از نظر قیمت بسیار کمتر از قیمت نمونه خارجی است، می‌تواند برای مؤسسات آموزشی دریانوردی مقرون به صرفه باشد.