شرکت برق خراسان برای مقابله با مخاطرات طبیعی وارد عمل شد
مشهد - ایرنا - مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقهای خراسان از برنامهریزی این شرکت برای مقابله و پیشگیری از تبعات ناشی از بروز مخاطرات طبیعی تهدیدکننده تاسیسات برق استان خبر داد.
شرکت برق منطقهای خراسان روز شنبه به نقل از محمود کامل گزارش داد: یکی از مسائلی که شبکه فوق توزیع و انتقال با آن مواجه است، مخاطرات طبیعی میباشد.
وی افزود: در این راستا اطلاعات GIS تاسیسات برق با اطلسی که در ارتباط با مسیلها، کانونهای زلزله، مناطق مستعد فرونشست و سایر مخاطرات طبیعی تهیه شده، مطابقت داده میشود، پس از این تطابق مشخص میشود که کدام بخش از شبکه در معرض چه تهدیدات طبیعی قرار دارد و برای مقابله با آن راهکارهایی ارئه میشود که بتوان شبکه را در برابر این مخاطرات مقاومسازی کرد.
مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقهای خراسان ادامه داد: از سوی دیگر چنین تمهیداتی برای پروژههای توسعه شبکه نیز مفید خواهد بود زیرا در احداث هر خط و پست جدید میتوان از این روش بهره برد.
وی گفت: در حال حاضر دفتر فنی انتقال در کارگروههای انتخاب زمین پستها و تحصیل حریم خطوط شرکت برق منطقهای خراسان حضور دارد و میتوان هر پروژه جدید را با این اطلس مطابقت داد تا اگر در نقطهای مخاطراتی مشاهده شد، در انتخاب محل احداث پروژه تجدیدنظر شود.
کامل با بیان اینکه استفاده از این روش صرفهجویی قابل توجهی برای صنعت برق به دنبال دارد افزود: بروز یک حادثه طبیعی میتواند خسارتهای بسیار به تاسیسات وارد نماید و این روش از نظر اقتصادی و همچنین استانداردهای پدافند غیرعامل توجیهپذیر است و مزایای بسیار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی که در کشور رخ داده، تغییر الگوی بارندگیها و همچنین بروز زلزلههایی با شدتهای مختلف در طی سال، توجه به مخاطرات طبیعی اهمیت دوچندان پیدا کرده است.
مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقهای خراسان گفت: علاوه بر این فرونشستهای زمین به دلیل برداشتهای بیرویه از منابع آب زیرزمینی در نقاط مختلف استان وجود دارد که میتواند مخاطرات جدی برای تاسیسات برق به همراه داشته باشد.
وی افزود: حتی اگر بتوان تنها مانع بروز یک حادثه با استفاده از این روش شد، صرفهجویی چند میلیارد تومانی حاصل خواهد شد، به عنوان نمونه احداث یک پست 132 کیلوولت فشار قوی در سطح فوق توزیع حدود 250 میلیارد تا 300 میلیارد ریال هزینه در بردارد.
کامل ادامه داد: اگر این پست در معرض سیلاب قرار گیرد و تنها بخشی از آن آسیب ببیند، باز هم خسارت سنگین به بار خواهد آمد.
وی گفت: در خصوص خطوط فوق توزیع و انتقال نیز با توجه به گستردگی جغرافیایی، این تبعات میتواند به مراتب سنگینتر باشد، البته باید توجه داشت که این تنها خسارت مالی است، اختلال در برقرسانی و تبعات اجتماعی آن مخاطرات ثانویهای است که با استفاده از این روش جلو آن گرفته خواهد شد.
مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقهای خراسان با برشمردن دیگر مزایای استفاده از این روش افزود: یکی از مهمترین مزایای این روش جمعآوری اطلاعات رویدادهای طبیعی مانند گسلها، رانش زمین، فرونشست زمین و امثال آن است که با مدیریت بحرانهای طبیعی در صنعت برق ارتباط دارد.
وی ادامه داد: همچنین ایجاد بانک اطلاعات لجستیک مانند ماشینآلات و تجهیزات و نیز کارکنان فنی مرتبط با مدیریت بحرانهای طبیعی با قابلیت دسترسی از طریق اپلیکیشن موجب میشود در صورت بروز هر مسالهای، نزدیکترین امکانات برای حل مسائل مورد استفاده قرار گیرد.
کامل گفت: محصول نهایی این اقدام فعالسازی سامانه مدیریت مخاطرات طبیعی (NHMS) و اپلیکیشن وابسته به آن در برق منطقهای خراسان خواهد بود.
شرکت برق منطقه ای خراسان هم اکنون با 10 نیروگاه در مجموع به ظرفیت پنج هزار و 158 مگاوات تامین برق استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را برعهده دارد.
*س_برچسبها_س*