یک‌شنبه 30 دی 1403

شماره جدید نشریه «حلقه‌وصل» منتشر شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، شماره 94 نشریه فرهنگی، تشکیلاتی «حلقه‌وصل» همزمان با سالگرد شهادت شهید محسن حججی مروری به زندگی فرهنگی این شهید بزرگوار اختصاص دارد. همچنین در این شماره مطالبی در بزرگداشت امیرحسین فرج‌نژاد و محمدسرور رجایی منتشر شده است. کلمات مقدس سرمقاله این شماره نشریه به قلم صادق یزدانی مدیرمسئول نشریه نگاشته شده و وی تاکیدی بر ویژگی مهم شخصیت‌های اثرگذار فرهنگی...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، شماره 94 نشریه فرهنگی، تشکیلاتی «حلقه‌وصل» همزمان با سالگرد شهادت شهید محسن حججی مروری به زندگی فرهنگی این شهید بزرگوار اختصاص دارد. همچنین در این شماره مطالبی در بزرگداشت امیرحسین فرج‌نژاد و محمدسرور رجایی منتشر شده است.

*س_کلمات مقدس_س*

سرمقاله این شماره نشریه به قلم صادق یزدانی مدیرمسئول نشریه نگاشته شده و وی تاکیدی بر ویژگی مهم شخصیت‌های اثرگذار فرهنگی کرده است. نویسنده با تاکید بر تصویری که از شهید حججی توسط داعش به جهان مخابره شد و کارکردی معکوس برای خودشان پیدا کرد، اشاره کرده است: «4 سال پیش یک داعشی دوربینش را روشن می‌کند تا از صحنه به اسارت گرفتن یک رزمنده ایرانی در سوریه تصویر بگیرد و بعد همان را به جهان مخابره می‌کند تا ترس و لرز بیشتری از خود و جنایات داعش در بین مردم جهان و به ویژه ایرانی‌ها ایجاد کند. او به دنبال استفاده از قدرت رسانه به نفع خودشان است اما فارغ از آن است که کار، توسط خداوند هدایت می‌شود. همین تصویر و قاب‌بندی ویژه آن، که برای ایرانیان و شیعیان، نمایانگر صحنه‌ای معروف از روز عاشوراست، همه چیز را تغییر می‌دهد.»

یزدانی با اشاره به مفهوم عمیق کلیدواژه «خلوص» در زندگی سربازان جبهه فرهنگی تاکید می‌کند: «این کلیدواژه مقدس، همه جنود خدا را برای یاری مومنان به صف می‌کند و خداوند خود متولی امر خواهد بود. به همین دلیل است که شاید به جای «سواد رسانه‌ای» باید «سواد اخلاص» بیاموزیم و مشق کنیم.»

*س_کسی که می‌خواست هیچ‌کس نباشد_س*

بخش «لعل» این شماره در گفتگوها و یادداشت‌های مختلف به بیان شخصیت فرهنگی محسن حججی پرداخته است.

سیدمجتبی موسوی در یادداشتی مفصل، به بیان خاطرات و نکاتی ناب از شخصیت شهید حججی پرداخته و اشاره می‌کند که همیشه سخت‌ترین و گمنام‌ترین کارها را طلب می‌کرد.

حلقه وصل با محمدعلی جعفری نویسنده کتاب «سربلند» - که به زندگی شهید حججی پرداخته - درباره ویژگی‌های شخصیتی شهید و دشواری‌های تالیف این کتاب سخن گفته و در ادامه هم دل‌نوشته‌هایی از خوانندگان این کتاب و اثری که بر زندگی آنها گذاشته نقل شده است.

مهدی رشیدزاده در گفت‌وگو با حلقه وصل درباره برنامه‌های ستاد بزرگداشت شهید حججی در نجف‌آباد و تلاش‌هایی که از سال اول تشییع تا به حال انجام شده، توضیحاتی ارائه کرده است.

مجید شکراللهی نیز درباره رفتار و منش و روحیات شهید حججی خاطرات و نکات شیرینی بیان کرده است.

امیر نجات‌بخش در گفت‌وگویی از رازی صحبت کرده که محسن حججی برای جوانان امروز بیان کرده و آنها باید این راز را رمزگشایی کنند.

محمدحسن استرحام نیز در یادداشتی به تبیین شیوه حکمرانی انقلاب اسلامی و پرورش شخصیت‌هایی چون محسن حججی پرداخته است و آن را فتح‌الفتوح انقلاب می‌داند.

*س_هیئت، دولت، مردم_س*

بخش «رواق» این شماره حلقه وصل به نشست فعالان هیئتی در قم و موضوع مهم مطرح شده در این نشست یعنی نسبت بین هیئت، دولت و مردم پرداخته است.

رحیم آبفروش به تبیین این سه‌گانه سرنوشت‌ساز پرداخته، سیداحمد عبودتیان درباره نسبت هیئت و حلقه‌های میانی سخن گفته است و دکتر علیرضا زاکانی به فرصت بی‌نظیری که پس از انتخابات ریاست جمهوری نصیب جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی شده، اشاراتی مهم کرده است.

*س_مبارز اندیشمند_س*

بخش «سرو» شماره 93 حلقه وصل بزرگداشتی برای مرحوم استاد محمدحسین فرج‌نژاد است. سیداحمد عبودتیان هم در یادداشتی فرج‌نژاد را «صاحب عقل و اندیشه و زاهد پارسا» لقب داده است.

حسام سالکی در گفت‌وگویی مفصل، درباره زندگی سراسر مبارزه فرج‌نژاد سخن گفته و از تسلط او به مبانی دینی و اندیشه‌ای و دشمن‌شناسی دقیق این اندیشمند نکاتی بیان کرده است.

حجت‌الاسلام محسن مومنی چند خاطره شیرین از اولین دیدارهایش با فرج‌نژاد تصویر کرده و حجت‌الاسلام سیاحت درباره آزادگی و آزادمردی او و این مساله که او وام‌دار کسی نبود، به نکاتی تازه اشاره کرده است.

حجت‌الاسلام اسماعیلی هم در یادداشتی به وجه مربی‌گری استاد فرج‌نژاد پراخته است.

*س_آوینی افغانستان_س*

بخش «خلوص» نشریه این شماره نیز یادبودی برای مرحوم محمدسرور رجایی است.

وحید جلیلی در یادداشتی کوتاه به ویژگی‌های شخصیتی رجایی پرداخته و او را آوینی افغانستان لقب داده است.

گفت‌وگوی اختصاصی حلقه وصل با محمدسرور رجایی نیز در این شماره منتشر شده که او درباره کتاب‌ها و زندگی‌اش، نحوه ورود به ایران، مشکلات مهاجران در ایران و فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی دیگرش صحبت کرده است.

همچنین در این بخش، محمدکاظم کاظمی، محمدحسین جعفریان، ابوطالب مظفری، سعیدرضا عاملی، علی‌محمد مودب، محسن مومنی‌شریف، سیدعباس صالحی و علیرضا مختارپور در رثای رجایی به نکاتی از این شخصیت فرهنگی افغانستانی اشاره کرده‌اند.

جمال یزدانی نیز در یادداشتی رجایی را انسان خمینی و راوی مستضعفان دانسته و درباره این شخصیت، به نکات نابی اشاره کرده است. نشریه حلقه‌وصل به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر