شما پیشنهاد دهید؛ چه کسی رئیس جمعیت هلال احمر شود؟
با توجه به اینکه هلال احمر حدود 3 ماه است که بدون رئیس اداره میشود، پیشنهاد شما برای ریاست این سازمان چه کسی است؟
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت هلال احمر به عنوان سازمانی مردم نهاد وظیفه حمایت از آسیب دیدگان حوادث مختلف و همچنین امدادرسانی به آنها را بر عهده دارد.
این جمعیت مطابق با اهداف و اساسنامههای بین المللی صلیب سرخ تأسیس شده و موسسه غیرانتفاعی و دارای شخصیت حقوقی مستقل است.
جمعیت هلال احمر بر اساس اهداف و وظایف صلیب سرخ جهانی فعالیت میکند و تلاش او تسکین آلام بشری، ارائه خدمات امدادی در هنگام بروز حوادث و سوانح طبیعی و ارائه کمکهای اولیه در حوادث غیرمترقبه است.
این جمعیت خود از سازمان و بخشهای متعددی تشکیل شده و تمام وزارتخانهها، سازمانها و شرکتها وظیفه دارند تا در هنگام بروز حوادث متعدد به این جمعیت کمک کنند.
اما عمده وظایف و اختیارات این سازمان بر عهده رئیس جمعیت است، رئیسی که باید در شرایط بحرانی بهترین و سریعترین تصمیمات را اخذ کند.
*س_رئیس جمعیت هلال احمر باید از بدنه این جمعیت باشد_س*اولین نکته مهم در انتخاب رئیس جمعیت هلال احمر عضویت او در این جمعیت است و یعنی رئیس جمعیت باید از بدنه هلال احمر انتخاب شود.
رئیس هلال احمر باید نظارتی مستقیم بر عزل و نصبهای درون سازمانی خود را داشته باشد و با صلیب سرخ جهانی ارتباطی مستمر برقرار کند.
از قابلیتهای مهم رئیس جمعیت تصمیم گیری به موقع است او باید سرعت عمل داشته باشد و دستور ارسال کمک عوامل امدادی به مناطق حادثه دیده و افراد نیازمند امدادرسانی را صادر کند.
از آنجایی که حوادث مختلف همواره در کمین هستند و ممکن است برای کشور به وجود بیایند، رئیس این جمعیت باید همواره در دسترس باشد و او باید امینی پاکدست در برابر منابع مالی و غیرمالی این جمعیت باشد.
*س_رئیس هلال احمر باید تمام بخشهای داخلی و خارجی را بشناسد _س*امیر محسن ضیائی رئیس سابق جمعیت هلال احمر در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ویژگی های رئیس جمعیت هلال احمر گفت: برای آنکه متوجه شویم رئیس هلال احمر چه ویژگی هایی را باید دارا باشد لازم است به اساسنامه هلال احمر مراجعه کنیم.
وی ادامه داد: طبیعی است فردی که میخواهد تصدی هلال احمر را بر عهده بگیرد باید این جمعیت را به خوبی بشناسد؛ داشتن اطلاعات عمیق از ماهیت هلال احمر اصلی مهم است و به همین دلیل در سراسر جهان روسای هلال احمر در بخش های مختلف این جمعیت کار کردهاند.
ضیایی با اشاره به ماموریتهای هلال احمر گفت: هلال احمر دستگاهی بین دولتی و مجموعهای مردمی است و رئیس این جمعیت باید هلال احمر را به دور از دولت و بر اساس همان اساس مردمی خود اداره کند.
رئیس سابق جمعیت هلال احمر بیان کرد: علاوه بر دانش داخلی رئیس این جمعیت باید با صلیب سرخ بین المللی ارتباط داشته باشد زیرا این جمعیت تعامل بین المللی دارد.
وی با بیان اینکه امداد و نجات یکی از مهمترین بخشهای هلال احمر است اظهار کرد: هلال احمر با ستاد بحران، وزارت کشور و استانداری ها ارتباط تنگاتنگ دارد بنابراین از این جهت هم باید رئیس هلال احمر دارای اطلاعات و ارتباطات متناسب باشد.
ضیایی تصریح کرد: سازمان جوانان و سازمان داوطلبان بخش های مهمی از هلال احمر هستند و در این بخش ها فعالیت فرهنگی انجام میشود و جوانان بسیاری در این سازمانها تربیت میشوند و بر همین اساس رئیس هلال احمر باید برنامه های مناسبی برای این بخش ها داشته باشد.
وی با بیان اینکه هلال احمر بخش اقتصادی دارد، گفت: درست است که هلال احمر ردیف بودجه مخصوص دارد اما از طریق مردم به درآمد زایی میپردازد البته پاکدسیتی در این بخش اصل مهمی است و مردم باید به رئیس هلال احمر و نحوه عملکرد او اطمینان داشته باشند.
رئیس سابق جمعیت هلال احمر افزود: رئیس هلال احمر باید توانایی کافی در بخش بهداشت و درمان داشته باشد؛ جمعیت هلال احمر مأموریت های درمانی بسیاری دارد و رئیس این جمعیت باید اطلاعات کافی در حوزه درمان داشته باشد.
*س_مردم باید پاکدستی رئیس هلال احمر را باور داشته باشند_س*هلال احمر جمعیتی مردم نهاد و پرچم سفید است و در بسیاری از مواقع برای تجهیز خود از منابع کمکهای مالی و غیرمالی مردم بهره میگیرد، به همین دلیل باید امکان فساد مالی در این سازمان به هیچ وجه وجود نداشته باشد و مردم بتوانند با خیالی آسوده به هلال احمر اعتماد کنند، موضوعی که متأسفانه در دوره ریاست قبلی نادیده گرفته شد و منجر به بازداشت پیوندی رئیس سابق این جمعیت شد.
هم اکنون بیش از 3 ماه است که جمعیت هلال احمر بدون رئیس و سرپرست اداره میشود و با وجود اعلام دو کاندید ریاست از سوی شورای عالی هنوز دو کاندید اعلام شده یعنی «سامانی» و «نوروزی» مورد تأیید رئیس جمهور قرار نگرفتهاند.
هلال احمر باید در ارائه خدمات اجتماعی برای کمک به آوارگان، پناهندگان، حادثه دیدگان، معلولان، امدادرسانیهای لازم را انجام دهد و از همین رو رئیس این جمعیت باید در تصمیم گیریها قاطع باشد.
رئیس جمعیت هلال احمر باید مطابق با قوانین هلال احمر پیش برود و کار امدادی انجام دهد و از ورود به عرصه سیاست و تجارت بپرهیزد از سوی دیگر نگاه سیاسی، حزبی و دولتی در هلال احمر معنایی ندارد.
موضوع مهم این است که رئیس جمعیت هلال احمر باید از لحاظ جهانی شناختهشده باشد یعنی تاثیرگذاری مناسب در فضای صلیب سرخ جهانی داشته باشد؛ از آنجایی که این جمعیت ابزارهای حمایتی، درمانی، سرمایهگذاری، و جنبههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و رفاهی دارد، باید فردی سکانداری آن را به دست بگیرد که با تمام شرایط و ویژگیهای هلال احمر هماهنگی داشته باشد.
*س_معاملهگری و تجارت درهلال احمر معنا ندارد_س*یکی از بزرگترین اشکالاتی که به ریاست دورههای قبل هلال و احمر وارد میشود بحث معاملهگری و تجارت است؛ برخی از مدیران سابق بخشهای مختلف هلال احمر با سو استفاده از منابع مالی هلال احمر اقدام به مال اندوزیهای نامشروع کرده بودند وهمین موضوع سبب دستگیری عدهای از این مدیران شد.
با وجود آن که حوادث طبیعی و غیرطبیعی مانند سیل، زلزله و حتی سقوط هواپیما و خروج آن از باند کشور را تهدید میکند، به نظر میرسد رئیس جمهور و اعضای شورای عالی هلال احمر هنوز به اجماع نظر کافی درباره انتخاب رئیس هلال احمر نرسیدهاند.
همانطور که گفته شد رئیس هلال احمر باید پاکدست، به دور از سیاست واز بدنه هلال احمر باشد؛ حال با توجه به ویژگیهای گفته شده از نظر شما چه کسی بهترین گزینه برای جمعیت هلال احمر است؟
انتهای پیام /