شنبه 3 آذر 1403

شهاب حسینی از سفارت فرانسه نشان شوالیه دریافت کرد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع

اقتصادنیوز: نشان «شوالیه» طی مراسمی که در سفارت فرانسه در تهران برگزار شد، به شهاب حسینی اهدا شد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، شهاب حسینی که تاکنون موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگری از جشنواره‌های کن و برلین شده است، طی مراسمی در سفارت فرانسه، نشان شوالیه را از «فیلیپ تیه بو» سفیر این کشور در تهران، دریافت کرد.

نشان شوالیه به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان اعطا می شود. در مراسم اهدای نشان شوالیه در کنار شهاب حسینی چهره‌هایی فرهنگی مختلفی از سایر نقاط جهان حضور داشتند.

پیش‌تر در ایران شخصیت‌هایی همچون محمدرضا شجریان (خواننده)، عباس کیارستمی (کارگردان و عکاس)، داریوش شایگان (نویسنده و شاعر)، لیلا حاتمی (بازیگر)، یدالله رویایی (شاعر)، شهرام ناظری (خواننده)، اصغر فرهادی (کارگردان)، محمدعلی سپانلو (شاعر و مترجم ایرانی) و غلامحسین امیرخانی (خوشنویس)، لیلی گلستان (گالری دار)، محمود دولت آبادی (نویسنده)، داریوش مهرجویی (کارگردان) و کامبیز درمبخش (گرافیست و کارتونیست) نشان شوالیه را دریافت کرده‌اند.

حسین علیزاده نوازنده و آهنگساز برجسته کشورمان جزء معدود هنرمندانی است که نشان شوالیه را نپذیرفته است. او در نامه ای نوشته بود که خود را از دریافت هر نوع نشانی بی نیاز می‌داند و همین که حسین علیزاده باشد برایش کافی است.

به گزارش فارس، نشان لژیون دونور بالاترین نشان افتخار کشور فرانسه است که ناپلئون بناپارت در 19 می 1802 آن را بنیان گذاشت. این نشان از 1815 به دستور لوئی هجدهم به 5 سطح درجه‌بندی شد که شامل سه رده و دو مقام است که پایین‌ترین رده آن «شوالیه» است، رده‌های دیگر آن به ترتیب از پایین به بالا افسر، فرمانده، افسر ارشد، و بالاترین آن «صلیب بزرگ» است.

هر چند عضویت در لژیون دونور به اتباع فرانسه محدود شده است؛ با این حال، اتباع سایر کشورها که به فرانسه خدمت کرده‌اند یا از آرمان‌های آن حمایت کرده‌اند، ممکن است به دریافت نوعی از لژیون نایل شوند که تقریبا همان چیزی است که به عنوان عضویت در لژیون شناخته می‌شود. فهرست کاملی از افرادی که به عضویت لژیون از زمان اولین مراسم در سال 1803 تاکنون درآمده‌اند، وجود ندارد. اما تعداد آن‌ها یک میلیون نفر برآورد شده است که حدود 3000 نفر (از جمله 1200 فرانسوی) به صلیب بزرگ مفتخر شده‌اند.

این مطلب برایم مفید است بلی 1 نفر این پست را پسندیده اند