شوراهای اسلامی بازوی توانمندی برای حفاظت محیط زیست هستند
سنندج - ایرنا - نشست هم اندیشی ادارهکل حفاظت محیط زیست کردستان با اعضای شوراهای اسلامی این استان برگزار و بر تعامل و مشارکت بین اعضای شوراهای شهر و روستا و حفاظت محیط زیست تاکید و مطرح شد: شوراها بازوی توانمندی برای حفاظت محیط زیست هستند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان، مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان روز یکشنبه در این نشست بر مشارکت و تعامل سازمانهای مردم نهاد برای تحقق اهداف محیط زیست تاکید کرد و گفت: مشارکت و تعامل با شوراهای شهر و روستا در راستای تحقق اهداف محیط زیست نیاز امروز جامعه است.
فریبا رضایی اضافه کرد: پویش تشکیل 80 میلیون محیطبان یک اصل در سازمان حفاظت محیط زیست است و این هدف با مشارکت، تعامل و همکاری همه جانبه تمام آحاد جامعه محقق خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: تالاب بین المللی زریوار مریوان که مورد اهمیت برای اکثر مردم استان و کشور و اعضای شوراهای شهر و روستاست باید براساس متدهای روز و کارشناسیهای علمی حفظ و نگهداری شود.
رضایی با اشاره به اینکه بحث واگذاری قسمت تفرجگاهی این تالاب باید براساس یک پایلوت کارشناسی و قوانین و مقررات سازمان محیط زیست انجام شود، یادآور شد: هیچ گونه سلیقه شخصی در این کار اعمال نخواهد شد زیرا این تالاب و پناهگاه حیات وحش میراث مردم امروز برای نسل بعد خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تالاب زریوار نگین نه تنها استان بلکه کشور است، گفت: صیانت از تالابی بدون حق آبه که تنها از چشمههای کف تغذیه میشود و ازجمله دریاچههای آب شیرین نادر در جهان است، امر مهمی محسوب میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با بیان اینکه هر گونه قصور در نحوه صیانت از تالاب لطمات جبران ناپذیر کشوری و حتی جهانی بدلیل ثبت آن در کنوانسیون رامسر دارد، تاکید کرد: با توجه به احصای مشکلات و بحثهای کارشناسی نحوه واگذاری آن به جلسات دیگری موکول میشود.
رضایی به ارتقای منطقه حفاظت شده شهرستان بانه با توجه به پتانسیل مناسب زیست محیطی آن اشاره کرد و افزود: فرهنگ سازی و آموزش مردم در خصوص مسایل محیط زیست با همکاری سمنهای مردمی و شوراهای شهر و روستا از کارهای مناسب برای حفاظت محیط زیست و بهرهبرداری پایدار در زمان حال و نگهداری آن برای نسل آینده است.
رییس شوراهای اسلامی استان کردستان هم بر تعامل و همکاری شوراها و محیط زیست در رفع چالشها و مشکلات مدیریت شهری در این حوزه تاکید کرد و یادآور شد: شوراهای اسلامی شهر و روستا میتوانند بازوی قدرتمندی برای حفاظت محیط زیست در زمینه حفاظت و حراست از مسایل زیست محیطی باشند.
پرستو شکری اظهار داشت: در اجرای برنامههای مدیریت شهری باید ارزیابی و کارشناسی مسایل محیط زیست در اولویت اصلی باشد تا هم بستری مناسب برای مردم جامعه ایجاد کنیم و هم یک روند پایدار در زمینه منابع طبیعی و انفال الهی را در پیش بگیریم.
وی رشد و توسعه پایدار در شهرها را در گرو حفاظت از محیط زیست دانست و افزود: تعامل، همکاری و مشارکت همه جانبه با محیط زیست در اولویت کارها قرار دهیم.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان هم در این نشست به نحوه غیر استاندارد مکانهای جایگاه دفن زباله در شهرها و روستاهای استان اشاره کرد و گفت: دپوی زباله در جایگاهها، عدم مدیریت شیرابه جایگاه زباله، ازدیاد سگهای ولگرد و معضلات بهداشتی از مسایل و مشکلات مدیریت شهری است.
اقبال حمیدی تاکید کرد: عدم تفکیک از مبدأ زباله، عدم فرهنگ سازی در ایجاد زباله در میان مردم و تفکیک در مقصد در جایگاههای زباله با تمام مشکلات بهداشتی از دیگر مشکلات مدیریت شهری است که باید برای رفع آن اقدام شود.
معاون فنی ادارهکل محیط زیست کردستان نیز به مناطق حفاظت شده و بکر استان اشاره کرد و افزود: منطقه چلچمه و سارال با بیش از 90 هزار هکتار به تازگی ارتقا یافته و باید در ایجاد پاسگاههای محیطبانی و جذب نیرو برای حفاظت مناسب این منطقه مهم اقدام شود.
شهاب محمدی گفت: علاوه بر منطقه مذکور، 2 منطقه «کانی بردبانه و غار کنه شه م شه م» در مریوان به عنوان اثر طبیعی ملی معرفی شدند.
*س_برچسبها_س*