شوراها دروازه ورود مردم به مدیریت شهرها و روستاها / وحدت و یکپارچگی پل موفقیت درسیستان و بلوچستان
شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان دروازه ورود مردم به مراکز تصمیمگیری مدیریت شهرها و روستاها در نظر گرفته می شوند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، همایش روز ملی شوراها ظهر امروز در سرسرای اجتماعات شورای اسلامی زاهدان برگزار شد. آیت الله مصطفی محامی بیان کرد: شوراها باید بتوانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و کارگروه ها نیز جلسات مستمر تشکیل دهند و نظارت ها تقویت شود.
وی گفت: دستگاه های مختلف استانی و کشوری نیز باید پای کار بیایند و در کنار شوراها فعالیت کنند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: شوراها به دلیل دیرتصمیم گیری یا بد تصمیم گیری، نداشتن جمع بندی درست در تصمیمات و نپذیرفتن مسئولیت ها گاهی دچار آسیب می شوند که باید با همت اعضا و نگاه جهادی مشکلات و آسیب ها برطرف شوند. شوراها دروازه ورود مردم به مدیریت شهرها و روستاها سردار محمد کرمی، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه جنوب شرق کشور نیز در این همایش بیان کرد: همه مردم باید در پیشرفت، آبادانی و مدیریت شهر مشارکت کنند تا پروژه ها دقیق اجرا شود و یکی از کارهای شورا نیز جذب مشارکت و حضور مردم در بخش های مختلف است.
وی با اشاره به اینکه از صاحبان سرمایه و سرمایه گذاران بومی انتظار است در این منطقه سرمایه گذاری کنند، گفت: سیستان و بلوچستان در حوزه معادن و مرز ظرفیت های زیادی دارد که باید با نوآوری، خلاقیت و توانمندی به صورت مستمر در میدان حضور داشت و دانشگاه ها نیز پشتوانه مهمی بشمار می روند که می توان از این ظرفیت بخوبی استفاده کرد.
این مقام مسئول افزود: اسلام یک نظام کارآمد است که کار، تلاش و کوشش را عبادت می داند و باید تلاش شود تا کار مردم انجام و شهر به پیشرفت های خوبی برسد زیرا با توکل بر خدا مشکلات حل شدنی است و در کارهای عمرانی نباید هیچگونه توقفی وجود داشته باشد. وحدت و یکپارچگی رمز موفقیت شورای اسلامی سیستان و بلوچستان است حسین مدرس خیابانی؛ استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: در آیات و روایات متعدد درمورد شورا و مشورت اشاره شده و مهم ترین وظیفه یک مدیر تصمیم گیری است و در شئونات زندگی مردم تاثیر می گذارد.
وی افزود: مسئولین باید پروژه های خود را زمان بندی کرده و روز شمار داشته باشند، باید به پروژه ها سرعت بخشند چراکه آستانه تحمل مردم کم شده است.
وی ادامه داد: بزرگترین مشکل زاهدان حاشیه نشینی است و باید نگاه مطالبه مردمی باشد در حال حاضر یک انسجام تاریخی و کم نظیر بین ارگان ها ایجاد شده و بخش عمده ای از تامین شهرداری ها را دولت کمک می کند.
استاندار تصریح کرد: سهم ارزش افزوده زاهدان کم است و ارتباط قوی با مرکز نشین ها باید انجام شود، ناوگان حمل و نقل اتوبوس های فرسوده جمع آوری و آسفالت معابر پیگیری شود.
وی گفت: یکی از ویژگی های مثبت استان وحدت و همدلی بین اقشار مختلف و جامعه شورایی استان است مردم از هر طیف و قشری درسایه نظام انقلاب اسلامی و گوش به فرمان مقام معظم رهبری هستند و با گفتمان بین اقوام، طوایف و مذاهب توطئه و نیرنگ های دشمنان انقلاب اسلامی را خنثی کرده و همواره دغدغه سلطه گران است.
وی افزود: کشور ما در طول عمر پربرکت نظام جمهوری اسلامی در مقابل زیادی خواهی و زورگیری های دشمنان همواره ایستاده و پیروز شد، وحدت و یکپارچگی رمز موفقیت جامعه شورایی استان است و با تشدید این محفل و گرامیداشت هفته شورا اتحاد و همدلی به عنوان یکی از گفتمان های با نظرات صاحب اندیشان است. مدرس خیابانی با بیان اینکه جنگ ما جنگ روایت هاست، خاطرنشان کرد: دشمن قصد دارد انقلاب ما را تحریک کند، وظیفه ما در جامعه شورایی استان تبیین چهره واقعی انقلاب در میان مردم است، باید در هر سنگری از جمله شورای اسلامی روستا شهر و شهرستان و استان باید نسبت به تبیین بیانیه گام دوم انقلاب بسیار حساس باشیم. حاشیه نشینی درد پر غصه ساکنان شهرهای سیستان و بلوچستان حسن سپاهی، رئیس شورای شهر زاهدان بیان کرد: در قانون اساسی ما نزدیک به 10 اصل درمورد شوراها پرداخته شده و در برخی اصول قانون اساسی مانند اصول هفتم و دوازدهم صراحتا شوراها به عنوان یک رکن درنظر گرفته شدند. وی با بیان اینکه چرا با وجود چنین قانون اساسی شوراها به اندازه کافی کارآمد نشدند، افزود: قانون شوراها مطابق قانون اساسی تنظیم نشده و نیاز به بازنگری اصولی دارند، در این زمینه جامعه شوراهای اسلامی استان باید با خودباوری و اعتماد به خویش نگاه مجلس و دولت به شوراها را تغییر دهند و از نگاه مقابله جویانه به نگاه تعامل و همکاری رد شوند.
رییس شورای شهر زاهدان با بیان اینکه باید به جامعه شورایی استان اعتماد و الزام کنید، تصریح کرد: ضرورت احیای اتحادیه شهرداری های کشور از ملزومات است و شهرداری ها در سطح ملی و کلان فاقد نمایندگی و تشکیلات منسجم جهت حفظ و حراست از منافع شهرها هستند. وی با اشاره به درآمدهای پایه دار شهری گفت: سهم کمک های دولتی به شهرداری ها که بزرگترین سازمان خدمات رسان شهری است کم بوده، و در کشورهای پیشرفته و با اقتصاد غیر دولتی و آزاد شهرداری ها با بیش از 50 الی 60 درصد از بودجه خود را از کمک های دولتی می گیرند. سپاهی تبیین کرد: تشویق و کمک به توسعه تخلفات شهری در واقع قانون، مردم و شهرداری ها را تشویق می کند که تخلف انجام دهند که این امر مخالف روح قانون است و شهرداری های استان از کنارک تا زهک در پرداخت حقوق پرسنل و معوقات پیمان کاران و هزینه های جانبی با مشکل برخوردند. وی خاطرنشان کرد: بحران حاشیه نشینی در استان سیستان و بلوچستان یکی از دردهای بزرگ مردم استان است که دولت ها در سنوات گذشته با عدم توانمندسازی روستا و ساخت شهرهای دولت زا مانند زاهدان دامن زدند و بر معضلات شهرها افزودند. شوراهای شهر و روستا به عنوان نماد مردم سالاری دینی است محمد امیر براهویی، شهردار زاهدان با بیان اینکه مهم ترن ارکان نظامی جمهوری اسلامی شورا است، بیان کرد: شوراها به نوعی دموکراسی و برگرفته از غرب هستند درحالی که چنین چیزی نیست و شوراها به نوعی اساس دین اسلام هستند شوراها نه از غرب و نه از غربیت بلکه شوراها نمادی از مردم سالاری دینی وجزیی از دین ما هستند و ما نباید به عنوان مسئله غربی به آن نگاه کنیم. وی ادامه داد: در اردیبهشت اولین سال پیروزی انقلابی با فرمان تشکیل شوراها جهت دخالت مردم در تعیین سرنوشت شان توسط رهبر کبیر اسلام صادر شد. مشارکت مردمی موجب توسعه پایدار شهری و روستایی میشود وی افزود: شوراها به تنهایی نمی توانند به بحث های سیاست گذاری ها پیش ببرند لذا آنچه که نیاز شوراها بپردازند مسئله استفاده از مشارکت مردمی در راستای توسعه شهری و روستایی است. شهردار زاهدان تصریح کرد: در شهر زاهدان در دوره گذشته و هم در این دوره مسئله شکل گیری شورای اجتماعی محلات یا شورای قدیمی است که در بحث های برنامه ریزی به ما کمک شایان می کند، توسعه باید هدفمند باشد و برنامه ریزی از سطح پایین به بالا پیش رود. وی گفت: باید به محلات توجه بیشتری شود، هویت دهی محلات به عنوان یک اصل بپذیریم و از ظرفیت نهادهای مردمی و معتمد ینی که در محلات هستند در حوزه توسعه شهری و سیساتگذاری ها استفاده کتیم. وی خاطرنشان کرد: بحث تشکیل شورای توسعه شهری در مرکز استان به دستور استاندار بود تمامی دستگاه های دولتی نهادهای نظامی و انتظامی کنارهم قرار گرفتند. شورا در نظام مقدس جمهوری اسلامی یکی از ارکان اصلی است حسین اسماعیل زهی، رییس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شورا در اسلام اصل و رکن مهمی است بیان کرد: شورا در نظام مقدس جمهوری اسلامی یکی از ارکان اصلی است که بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران در 2 اردیبهشت 58 به شورای انقلاب دستور تشکیل شوراهای شهر، روستا و استان ها را می دهد. وی افزود: خبرگان تدوین قانون اسای 10 اصل را به شوراها اختصاص می دهند، اصل ششم، هفتم، دوازدهم و اصل یکصدم، یکصدو ششم و یکصد و هفتم شوراها قانون اساسی از ارکان نظام مقدس اسلامی می دانند در برابر قوه مجریه و قضاییه و مقننه رکنی به نام شوراهای اسلامی شهری و روستایی وجود دارد. انتهای پیام /