شورای همکاری خلیج فارس
شورای همکاری خلیج فارس
چین با تکیه بر سرمایهگذاری استراتژیک در بخشهای حیاتی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به یکی از شرکای اصلی اقتصادی چندین کشور این منطقه تبدیل شده است.
چین و روسیه تلاش میکنند با استفاده از ارزهای خود در تجارت دوجانبه سلطه دلار بر بازار جهانی را تضعیف کنند.
سفرای عراق، عربستان، ایران و سوریه، درباره فرصتهای گسترده کشورهای منطقه در سلطاننشین عمان دیدار کردند.
شناخت دیپلماسی اقتصادی عربستان به عنوان مهمترین رقیب ایران و کشوری که ممکن است در صورت فرجام یافتن مذاکرات ایران با آن، به بازاری مهم در محیط همسایگی بدل شود ضرورت دارد.
روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان همواره با فراز و نشیب زیادی همراه بوده است و با توافق دهم مارس در چین، ریاض و تهران وارد مرحله جدیدی از تنش زدایی پس از هفت سال قطعی روابط، شدند.
حسین امیرعبداللهیان در یک گفتگوی تلفنی با فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی از سیر مثبت مناسبات فیمابین ابراز خرسندی کرد و عزم ایران را برای توسعه سیاست همسایگی مورد تاکید قرار داد. در این گفتگوی تلفنی طرفین توافق کردند طی روزهای آتی با یکدیگر دیدار نمایند.
جنبش انصارالله یمن تهدید به حملات گسترده علیه عربستان و امارات کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: در سیاست خارجی دوست معنا ندارد چون همه کشورها دنبال منافع خودشان هستند و با هم رقابت دارند. مهم این است که این رقابت را رقابتی دوستانه کنیم و نگذاریم رقابت خصمانه شود.
حجتالاسلام حسین جلالی در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان رفسنجان با تبریک سال نو و ماه رمضان، اظهار کرد: امسال یکی از زیباترین سالهای ما بعد از انقلاب است که با ماه قرآن آغاز شده و با ماه قرآن پایان پیدا مییابد. سال جدید یکی از سالهای استثنایی برای جمهوری اسلامی است بدین جهت که مقاومت ملت ایران جواب داد و سختیها رو به اتمام است و انشاءالله امسال بحران اقتصادی را پشت سر خواهیم...
ایسنا نوشت: حسین جلالی نماینده مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در انتخابات امسال نامزد میشود یا خیر؟ گفت: 11 ماه دیگر انتخابات برگزار میشود. ملاک ما در انتخابات امسال، حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رای است، اگر بفهمم حضور حداکثری با فرد دیگری فراهم میشود کنار میروم، اگر بفهمم حضور حداکثری مردم با رقابت بنده فراهم میشود حضور مییابم ولو اینکه من به مجلس نروم.
محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره توافق صورت گرفته بین ایران و عربستان با مرور تاریخ روابط دو کشور گفت: دو کشور ایران و عربستان، هر دو کشورهای بزرگ منطقه خلیج فارس هستند. هر دو دارای امکاناتی هستند که آنها را به قدرت منطقهای تبدیل میکند.
در آذر ماه 1401 به رغم آنکه بورل اعتقاد داشت برجام هنوز نمرده، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید داشت که واشنگتن به دنبال بازگرداندن برجام به روی میز نیست.
در رویدادی کمسابقه، همزمان با افزایش تنشها میان ایران و غرب، طی این ماه آمریکا و اسرائیل دو رزمایش مشترک برگزار کردند.
جاناتان فولتون، کارشناس فعال در شورای آتلانتیک بر این باور است که سفر «شی» به عربستان نشان از پیشرفت در روابط چین و ریاض دارد بالاخص آن که ریاض از سال 1989 چشمش به حمایت های مالی چین به آرامکو بوده و هست.
دولت عربستان امروز چهارشنبه تصمیم پیوستن به سازمان همکاری شانگهای را تصویب کرد.
عربستان سعودی مجوز عکس انداختن در مسجدالحرام را با رعایت دستورالعملهایی صادر کردند.