یک‌شنبه 4 آذر 1403

شورا اختیار عزل رئیس دانشگاه را ندارد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
شورا اختیار عزل رئیس دانشگاه را ندارد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورا اختیار عزل رئیس دانشگاه را ندارد و تنها گاهی مودبانه به روسای دانشگاه ها تشر می زنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورا اختیار عزل رئیس دانشگاه را ندارد و تنها گاهی مودبانه به روسای دانشگاه ها تشر می زنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه صبح امروز در نشست با تشکل های دانشجویی انقلابی کشور در پاسخ به سئوال برخی از نمایندگان تشکل های دانشجویی مبنی بر نحوه انتخاب روسای دانشگاه ها گفت: این دوره هر رئیس دانشگاهی باید درباره سند دانشگاه اسلامی برنامه ارائه می داد تا تایید شود.

گاهی مودبانه به روسای دانشگاه ها تشر می زنیم

وی در پاسخ به مطالبه برخی از نمایندگان دانشجویی مبنی بر برکناری روسایی که در زمان اغتشاشات عملکرد مناسبی نداشتند افزود: حکم رئیس دانشگاه با وزیر علوم است و شورا بعد از تایید وزیر علوم رئیس دانشگاه را تایید و معرفی می کند، شورا اختیار عزل رئیس دانشگاه را ندارد ما گاهی اوقات همین درد و دل های شما را به وزیر علوم منتقل می کنیم، گاهی رئیس دانشگاه را احضار می کنیم، و اعتراضات امثال شما را به آنها منتقل می کنیم، گاهی مودبانه تشر می زنیم و مطالبات عزیزان را منتقل می کنیم، ولی باید وزیر علوم‌تشخیص دهد، تا رئیس دانشگاه را تغییر دهد.

وی تاکید کرد: ما هیچ قدرت و اختیاری نداریم که بگوییم وزیر علوم یک رئیس دانشگاه را تغییر دهد. وزیر علوم را مگر شورا انتخاب کرده است؟ مجلس فقط می تواند وزیر را استیضاح کرده و رئیس جمهور می تواند وی را عزل کند.

یکی از مشکلات ما این است که گاهی افراد کثیرالمشغله مسئولیت می گیرند

دبیرشورای انقلاب فرهنگی درباره علوم انسانی اسلامی گفت: فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره علوم‌انسانی طی سال های گذشته توسط یک تیم بررسی شده است، هشت مسئول این کار اعلام کرده اند، در این حوزه 10 درصد پیشرفت داشته است، من به این نتیجه رسیده ام که 7 الی 8 درصد پیش رفته ایم، البته یکی از مشکلات ما این است که گاهی افراد کثیر المشعله مسئولیت را می گیرند، من خودم وقتی مسئولیت دبیر شورا را برعهده گرفتم تمام مسئولیت های دیگرم را کنار گذاشتم. بنای من نیز بر این است که در شورا مسئولیت ها به کسانی واگذار شود که تمام وقت به آن کار بپردازد.

در 10 سال اخیر به اندازه 100 سال در حوزه علوم‌انسانی رشد کرده ایم

وی ادامه داد: مساله تحول علوم انسانی هم درحال تغییر است قطعا کار اساسی باید انجام داد، البته اینکه عنوان شد اصلا در حوزه علوم‌انسانی اسلامی کاری نشده است، درست نیست، در20 سال گذشته به ویژه در 10 سال اخیر به اندازه 100 سال در حوزه علوم‌انسانی رشد کرده ایم. 65کتابی که از بنده منتشر شده 10 جلد آن درباره علوم انسانی است.

چشمان من کور شد از بس در حوزه علوم انسانی اسلامی مطالعه کردم

وی افزود: هزاران کتاب و مقاله در حوزه علوم‌انسانی اسلامی نوشته شده و ده‌ها نظریه در این زمینه مطرح شده است. برخی خون دل می خورند کار علوم انسانی اسلامی پیش رود، چشمان من کور شد از بس در این حوزه علوم انسانی اسلامی مطالعه کردم و با این مخالفم که می‌گویید هیچ اتفاقی دراین زمینه رخ نداده است.

وی خطاب به نمایندگان تشکل های دانشجویی درباره بی تاثیر بودن نقشه جامع علمی کشور و اینکه آیا واقعا سند مذکور را به طور کامل مطالعه و بررسی کرده اند افزود: زمانی که مسئولیت دبیری شورا را پذیرفتم دو کاردر دستورکاری خود قرار دادم، یک بروزرسانی سند نقشه جامع علمی کشور و دیگری سند تحول آموزش و پرورش بود که مقام معظم رهبری درباره آن تاکید داشتند. سند نقشه جامع علمی کشور را بررسی کردند. این سند 60 درصد محقق شده است.

شورا در حوزه علم و فناوری کارنامه خوبی داشته است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: برنامه های توسعه ای کشور طبق ادعای آقایان، 30 درصد اجرا می‌شود، 70درصد مصوبات شورا تا قبل از مسئولیت بنده در علم و فناوری، 20 درصد فرهنگی و 10‌درصد مشترک بوده است که سیاست من 50 درصد علم و فناوری و 50 در صد فرهنگی است.

شورای سیاست گذاری علم و فناوری روسیه از شورای عالی انقلاب فرهنگی الگو گرفته است

وی ادامه داد: شورای سیاست گذاری علم و فناوری روسیه از شورای عالی انقلاب فرهنگی الگو گرفته است. برخی از کشورهای آمریکای لاتین از شورای انقلاب فرهنگی الگو می گیرند. در حوزه فرهنگ شورا موفق نبوده و کامیابی مطلوب نداشته است، این به این معنی نیست که سیاست های حجاب و عفاف کافی نیست، هیچ نیازی به سیاست جدید در حوزه حجاب و عفاف نیست مشکل ما درحوزه سیاست های فرهنگی از جمله عفاف حجاب در راهبری است.

وی ادامه داد: بنابراین دو کارمهم را در دبیرخانه شروع کرده ایم، ما در شورا «رصدخانه علم و فرهنگ» نداشتیم بنابراین یک مرکز رصد راه اندازی کردیم تا ستاد را رصد کند. اکنون 67 مرکز رصدی در کشور داریم که با 40 مرکز آن ارتباط داریم. ما ستاد رصد خانه را شکل دادیم که باید ستاد 67 رصد خانه شود.

خسروپناه افزود: کار مهم دوم بحث نظارت است، بنابراین نخبگان کشور را جمع و اعلام کردیم یکی از ضعف های ما در حوزه نظارت فرهنگی است و راهکار خواستیم.

هیات های اندیشه ورز دانشجویی تشکیل شود

وی همچنین از نمایندگان دانشجویی خواست که هیات های اندیشه ورز دانشجویی تشکیل دهند.

تدابیر دانشگاهها برای عدم تکرار حوادث پاییز گذشته در دانشگاه ها

خسروپناه همچنین در حاشیه جلسه درباره اینکه چه تدابیری اندیشیده شده است تا حوادث پاییز گذشته در دانشگاه ها تکرار نشود افزود: مسئولیت شورای عالی انقلاب فرهنگی تصدی‌گری نیست، سیاست‌گذاری و راهبری سیاست‌ها است.

وی ادامه داد: طبیعتاً نازل به سیاست‌هایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده راهبری را در دانشگاه‌ها دنبال می‌کنیم در سفرهای استانی که این مدت داشته ایم جلسات متعددی با هیئت رئیسه دانشگاه و رؤسای دانشگاه و با وزارت علوم داشته‌ایم وزارت علوم، نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها و هیئت رئیسه دانشگاه‌ها تدابیری دارند در این زمینه اقداماتی را شروع کرده‌اند.

خسروپناه افزود: برای اینکه اگر کسانی خواستند به بهانه سالگرد حوادث گذشته حرکتی داشته باشند در قالب کرسی‌های آزاداندیشی صحبت‌های خود را ارائه کنند و اگر بخواهند اغتشاش ایجاد کنند تا کلاس درس تعطیل شود، قطعاً خلاف قانون است و با آن‌ها برخورد می‌شود.