دوشنبه 5 آذر 1403

شوک جدید صرافی بایننس را احیا کرد / سرمایه ورودی به 4.6 میلیارد دلار رسید

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
شوک جدید صرافی بایننس را احیا کرد / سرمایه ورودی به 4.6 میلیارد دلار رسید

صرافی بایننس، پس از توافق اخیر خود با نهادهای نظارتی ایالات متحده و پرداخت جریمه، عملکرد خوبی از خود نشان داده است. از زمان توافق در تاریخ 21 نوامبر، سرمایه ورودی به این صرافی افزایش یافته و به 4.6 میلیارد دلار رسیده است.

بایننس یک صرافی مخصوص رمز ارزها است و خرید، فروش و تبادل آن‌ها توسط کاربران را امکان‌پذیر می‌کند. مبادلات بین کاربران در ابتدا فقط با استفاده از ارزهای دیجیتال صورت می‌گرفت و ارزهای رایج نظیر دلار و یورو پذیرفته نمی‌شدند، اما امروز وضعیت متفاوت است.

این پلتفرم در سال 2017 و در کشور چین متولد شد، اما خیلی زود پیشرفت کرد و توانست لقب بزرگترین صرافی کریپتوکارنسی دنیا را از آن خود کند. با توجه به قوانین بسیار سرسختانه پیرامون ارزهای دیجیتال در کشور چین، بنیان‌گذاران Binance خیلی زود مجبور به مهاجرت به ژاپن شدند، کشوری که با روی باز رمز ارزها را پذیرفته و عاشق آن‌ها است!

تاریخچه تاسیس Binance

چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، مدیر عامل سابق بایننس که با نام مستعار CZ نیز شناخته می‌شود، در سال 2005 شرکت فیوژن سیستمز (Fusion Systems) را در شانگهای تاسیس کرد که سیستم‌های معاملات بسامد بالا (HFT) را برای کارگزاری‌ها توسعه می‌داد. آقای ژائو در سال 2013 هم به تیم Blockchain.info اضافه شد و سومین عضو توسعه دهنده کیف پول بلاک چین بود. علاوه بر این، وی برای مدت کوتاهی به عنوان افسر ارشد فناری صرافی اوکی کوین (OKCoin) هم فعالیت داشته است.

چانگ پنگ ژائو

شرکت بایننس ابتدا در کشور چین تاسیس شد، اما سختگیری‌های این کشور در برخورد با ارزهای دیجیتال باعث شد تا مقر اصلی این صرافی قبل از اعمال شدن قانون منع معاملات رمز ارزی، در سپتامبر 2017 (شهریور 1396) به ژاپن منتقل شود.

پیش از شروع به کار Binance، سازندگان از طریق عرضه اولیه سکه (ICO) سرمایه مورد نیازشان را جمع‌آوری کردند. این کار را می‌توان به سرمایه گذاری جمعی (Crowdfunding) تشبیه کرد که افراد با سرمایه گذاری و پشتیبانی از یک شرکت در حال تاسیس از آن حمایت می‌کنند. این افراد سپس سود بیشتری در مقایسه با سایر کاربرانی که بعدا سهام‌ها را خریداری می‌کنند، دریافت خواهند کرد. با این حال ICO تفاوتی اساسی دارد، چرا که کاربران به جای ارزهای رایج نظیر دلار و یورو، در یک ارز دیجیتالی سرمایه گذاری می‌کنند.

طی عرضه اولیه سکه توسط بایننس، نزدیک به 15 میلیون دلار جمع‌آوری شد. این پلتفرم در عوض به کاربران خود توکن ارز دیجیتالش با نام بایننس کوین را اهدا کرد که در روز نگارش مطلب، هر واحد آن 26 دلار قیمت دارد، هر چند در ابتدا ارزش هر واحد 0.1 دلار بود! این موضوع نشان می‌دهد سرمایه افرادی که از بایننس در شروع فعالیتش حمایت کردند، 260 برابر شده است! گفتنی است اگرچه نام آن بایننس «کوین» انتخاب شده، اما یک رمز ارز مستقل نبوده و توکنی ساخته شده بر بستر بلاک چین اتریوم است.

صرافی بایننس، پس از توافق اخیر خود با نهادهای نظارتی ایالات متحده و پرداخت جریمه، عملکرد خوبی از خود نشان داده است. از زمان توافق در تاریخ 21 نوامبر، سرمایه ورودی به این صرافی افزایش یافته و به 4.6 میلیارد دلار رسیده است.

تنها در ماه ژانویه، 3.5 میلیارد دلار سرمایه به صرافی بایننس وارد شده است. این رقم، بیشترین میزان ورودی سرمایه از نوامبر 2022 محسوب می‌شود و نشان می‌دهد که این صرافی، مشکلات نظارتی را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

این چالش‌ها شامل متهم شدن مدیر‌عامل این صرافی، چانگ پنگ ژائو، به پولشویی و جریمه این شرکت جهت عدم رعایت قوانین بود که تأثیرات مخربی بر وجهه آن گذاشت.

برای نشان دادن عمق تأثیر این مشکلات، لازم به ذکر است که پس از این اتفاقات، تنها در 1 روز بیش از 1 میلیارد دلار سرمایه از این صرافی خارج شد.

متعاقباً، جریان هفتگی ورود سرمایه به حدود 800 میلیون دلار کاهش یافت که تراز جریان سرمایه در ماه نوامبر را به منفی 1.63 میلیارد دلار رساند.

با این حال، شرایط در ماه دسامبر شروع به بهبود کرد و جریان هفتگی ورود سرمایه از 1 میلیارد دلار در هفته فراتر رفت و در مجموع به بیش از 3 میلیارد دلار در ماه رسید.

این روند صعودی در ماه جاری نیز ادامه یافته و جریان ورودی به 4 میلیارد دلار رسیده که نشان‌دهنده بهبود قابل‌توجه وضعیت این صرافی است.

توکن بومی این صرافی یعنی بایننس کوین (BNB) نیز عملکرد خوبی داشته است. قیمت این توکن پس از سقوط به زیر 230 دلار در ماه نوامبر، به طور پیوسته صعود کرده و در زمان انتشار این خبر به بالای 300 دلار رسیده است.

حجم معاملات آن نیز بیش از 1 میلیارد دلار است. علاوه بر این، بایننس همچنان برترین صرافی ارز دیجیتال محسوب می‌شود.

این صرافی با حجم معاملات 24 ساعته 14 میلیارد دلاری، بالاتر از رقبایی مثل کوین بیس و کراکن به ترتیب با حجم معاملات 2.7 میلیارد و 999 میلیون دلار قرار گرفته است.

شوک جدید صرافی بایننس را احیا کرد / سرمایه ورودی به 4.6 میلیارد دلار رسید 2