شوک سامانه خودنویس به مشاوران املاک | دولت تصمیم نهایی خود را گرفت
مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی از عدمالنفع 928 میلیارد تومانی مشاوران املاک با ثبت قراردادهای رایگان اجاره مسکن در سامانه خودنویس سخن به میان آورد و جزییاتی تازه ای را ارائه کرد که این مسئله جنجال هایی را نیز به وجود آورده است.
مهدی ساسانی مدیر سامانه خودنویس وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: تاکنون در سامانه خودنویس، تعداد 846 هزار و 978 قرارداد ایجاد شده است، و از این تعداد، 570 هزار و 754 قرارداد به طور کامل تکمیل و ثبت شده است. با اشاره به این موضوع، بیان شده است که با ثبت رایگان قراردادهای اجاره برای مستاجران و موجران، تاکنون صرفهجویی 928 میلیارد تومانی انجام شده است. علاوه بر این، بیش از 180 هزار قرارداد خرید و فروش نیز در سامانه خودنویس ثبت شده است.
وی ادامه داد: البته بخش خرید و فروش هنوز در سامانه خودنویس رسما رونمایی نشده است و به زودی این بخش نیز به صورت رسمی رونمایی خواهد شد.
مدیر سامانه خودنویس و مشاور معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از رشد 41درصدی ثبت قراردادها در سامانه خودنویس خبر داد.
با توجه به اینکه از طریق سامانه خودنویس به سامانههای دیگری نیز دسترسی داریم، استعلام اولیهای از اصالت ملک انجام میشود. همچنین افراد از طریق درگاه «دولت من» وارد شده و احراز هویت میشوند.
مشاور معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی بیانداشت: بر اساس آمارها در 40 روز ابتدایی سال 1402 در سامانه «ایران املاک» 80 هزار و 186 قرارداد ثبت شده بود، در حالی که در مدت زمان مشابه در سال 1403 در سامانه خودنویس 112 هزار و 864 قرارداد ثبت و کدرهگیری صادر شده است که نشان از رشد 41 درصدی قراردادهای ثبت شده دارد.
رشد 41درصدی ثبت قراردادها در سامانه خودنویس
بانکها روند ارائه تسهیلات مسکن ملی را تسریع کنند تا شرکتهای تعاونی هم بتوانند ساخت واحدهای مسکونی را با سرعت بیشتری دنبال کنند.
مقایسه آمارهای ثبت قرارداد اجاره در سامانه «خودنویس» با سامانه قبلی «ایران املاک»، حاکی از جا افتادن سامانه جدید در بین مردم است.
ساسانی تاکید کرد: این فضا برای استفاده عموم مردم و مشاوران بهمنظور دریافت کد رهگیری رایگان طراحی شده است؛ بر این اساس رقابتی با هیچ کس در این عرصه نداشته و به دلیل رایگان بودن، بههیچ عنوان بحث درآمدزایی آن مطرح نیست.
وی به بیان توضیحاتی در خصوص چرایی راهاندازی این سامانه پرداخت و افزود: سوم خرداد ماه 1402 سامانه خودنویس در وزارت راه و شهرسازی رونمایی شد. بر اساس تکلیف ماده 18 قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی موظف است امکان ثبت قراردادهای اجاره، خرید و فروش، پیش خرید و پیش فروش را برای متعاملان به صورت فرد به فرد در سامانه املاک و مستغلات فراهم کند.
وی بیانداشت: سامانه ثبت املاک و مستغلات (با نام تجاری «ایران املاک») در سال 88 راهاندازی شد که به مدت حدود 14 سال بدون تغییر مانده بود، اما با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان حوزه و بررسی جمیع جوانب، به این نتیجه رسیدیم که توسعه نسخه جدید سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات نسبت به ارتقای سامانه قدیمی کمهزینهتر است.
ساسانی ادامهداد: بر این اساس مقرر شد سامانه قبلی با ایجاد یکسری ویژگیهای جدید و ویرایش آن توسعه یابد که با نام تجاری سامانه «خودنویس» معرفی شد؛ در طراحی و توسعه این سامانه، سعی شد که حداکثر دادهها از معاملات به دست آید و از نرمافزاری به روز در آن استفاده شود.
وی خاطرنشانکرد: سوم خردادماه 1402 سامانه خودنویس برای قراردادهای اجاره یک به یک رونمایی شد و مستاجران و موجرانی که یکدیگر را پیدا کرده بودند، میتوانستند نسبت به ثبت قرارداد و دریافت رایگان کد رهگیری اقدام کنند.