شیوع "سلیاک"، بیماری نا آشنا در کهگیلویهوبویراحمد / 150 بیمار شناسایی شد
بیماری "سلیاک" در استان کهگیلویهوبویراحمد یک بیماری شناختهشده نیست اما مبتلایان به آن هم کم نیستند؛ بیمارانی که با محدودیتهای متعددی روبرو هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس بیماران سلیاکی بهعلت مشکلات گوارشی از خوردن بسیاری از غذاها محروم هستند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند، در این بیماری افراد به گلوتن حساس و نمی توانند مواد غذایی که این پروتئین در ان یافت می شود را استفاده کنند.
گلوتن پروتئینی است که در غلاتی مانند گندم و جو وجود دارد و در صورتی که فرد به آن حساسیت شدید مانند بیماری سلیاک داشته باشد دچار مه مغزی یا همان از دست رفتگی هوشیاری خواهد شد.
سلیاک یک بیماری گوارشی وراثتی، حساسیتی پروتئینی است که وقتی فرد مبتلا، گلوتن دریافت می کند سیستم ایمنی فعال شده و به سلولهای روده حمله میکند و در نهایت منجر به سوء جذب در بدن بیمار می شود.
این بیماران نمیتوانند نان، ماکارونی، کیک و هر چیزی که در آن آرد گندم، جو و... به کار رفته باشد بخورند و هر نوشیدنی به جز آب که در سوپرمارکتها وجود دارد اگر ممهور به مهر فری گلوتن نباشد افرادی که بیماری سلیاک را دارند حق ندارند استفاده کنند.
هر چیزی که در آن آلایندگی گندم وجود دارد حتی یک کوبیده ساده را هم افرادی که به این بیماری دچار هستند نمیتوانند بخورند و به گفته متخصصان حدود چهار هزار قلم غذا وجود دارد که افراد مبتلا به سلیاک برای استفاده ممنوعیت دارند.
هرچند این بیماری در استان کهگیلویه و بویراحمد خیلی شناخته شده نیست اما مبتلایان به آن هم کم نیستند و با محدودیتهای زیادی روبرو هستند.
خانواده های افراد مبتلا به سلیاک معتقدند که محصولات بدون گلوتن در استان خیلی کم هست و آنها مجبور هستند برای تهیه این محصولات به استان های در رفت و آمد باشند و این محصولات رابا قیمت خیلی گران تهیه کنند.
این خانواده های عنوان می کنند که، این بیماری هیچگونه داروی ندارد و برای تهیه نان و مواد غذایی مناسب باید هر روز با سختیهای زیادی دست و پنجه نرم کنیم.
نماینده حامی بیماران سلیاکی استان در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: تاکنون بیش از 150 نفر از این بیماران در استان را شناسایی شدند و انتظار داریم که مردم، کسانی که این بیماری را دارند یا علائمی از ان دارند مشخصات بیماری را به ما ارائه دهد تا ما بتونیم بانک اطلاعاتی این بیماران را تکمیل کنیم و بتونیم به نحو احسنت این بیمار ای را مدیریت کنیم.
حیدری افزود: بیماران سلیاکی برای دریافت حمایتهای خیران میتوانند به دانشگاه علوم پزشکی یاسوج مراجعه و یا با شماره تلفن 09173416453 تماس حاصل کرده و اطلاعات خود را ثبت کنند تا مورد حمایت قرار گیرند.
انتهای پیام /