یک‌شنبه 3 فروردین 1404

صادرات ایران به امریکا 4.5 برابر شد

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
صادرات ایران به امریکا 4.5 برابر شد

واردات ایران از قاره امریکا در سال 1403 نسبت به سال 1402 کاهش اندکی داشت، اما صادرات ایران به این قاره در 1403 نسبت به 1402 افزایش 4.5 برابری را تجربه کرده است.

مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت گفت: صادرات ایران به قاره امریکا در 1403 نسبت به 1402 افزایش 4.5 برابری را تجربه کرده و تا اجرای تجارت آزاد میان ایران و ونزوئلا پس از 20 سال، تنها یک گام دیگر باقی مانده است.

به گزارش ایلنا، فیروزی مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت از افزایش صادرات ایران به قاره امریکا در سال 1403 نسبت به سال 1402 خبر داد و اظهار کرد: واردات ایران از قاره امریکا در سال 1403 نسبت به سال 1402 کاهش اندکی داشت، اما صادرات ایران به این قاره در 1403 نسبت به 1402 افزایش 4.5 برابری را تجربه کرده است و در یک نمونه صادرات رسمی ایران به برزیل در سال 1403 نسبت به سال 1402، 8.5 برابر رشد داشته است.

وی در مورد تجارت ایران و اروپا در سال 1403 گفت: تجارت ایران و اروپا در این سال نسبت به سال 1402 کاهش اندکی را تجربه کرد و البته این اتفاق در شرایطی رخ داد که ایران در دسترسی به بازار‌های اروپایی با محدودیت روبه‌روست ضمن اینکه باید توجه داشت این گزاره براساس آمار‌های رسمی حاصل شده و آمار‌های غیررسمی از توانمندی بازرگانان ایرانی در حفظ بازار‌های اروپا از طریق ارتباط با کشور‌های ثالث حکایت دارد و بازرگانان ایرانی برای عرضه کالا‌های کشور ما به بازار‌های اروپایی از مسیر‌های جایگزین استفاده می‌کنند.

فیروزی در ادامه از افزایش تعداد مراکز تجاری ایران در اروپا گفت و خاطرنشان کرد: در سال 1403 کشور‌های صربستان، عمان، بوسنی و هرزه‌گوین مجوز ایجاد مراکز تجاری ایران را صادر کردند و این امر می‌تواند کمک بسزایی به توسعه تجارت بخش خصوصی ایران با اروپا داشته باشد، همچنین در سال 1403، دومین رایزن بازرگانی ایران در اروپا در کشور مجارستان مستقر شد.

وی یادآور شد: در سال 1403 با هدف دسترسی تاجران ایرانی به بازار‌های جدید نشست‌های تخصصی برگزار شد و کشور‌های کانادا و مکزیک از جمله کشور‌های امریکایی هستند که در نشست‌های یادشده موردهدف بودند، در همین حال سازمان توسعه تجارت با توجه به سیاست‌های دولت چهاردهم انعقاد موافقت‌نامه‌های تجاری را با قدرت بیشتری ادامه داد و بر همین اساس در برقراری تجارت آزاد با ونزوئلا بخش زیادی از مسیر طی شده و برای اینکه تجارت آزاد میان ایران و ونزوئلا در سال 1404 پس از 20 سال اجرا شود، تنها یک گام دیگر باقی مانده است.

وی افزود: همچنین در سال 1403 مذاکرات مربوط به انعقاد موافقت‌نامه تجارت آزاد با صربستان آغاز شد و موافقت‌نامه‌های تجارت ترجیحی با کشور‌های کوبا و بوسنی هرزه‌گوین مورد بازنگری قرار گرفت، موافقت‌نامه تجارت تهاتری با کوبا نیز در دست اقدام است.

مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت گفت: امیدواریم در سال 1404 با وجود افزایش سرعت تحولات در حوزه تجارت جهانی و چالش‌هایی که در مورد تعرفه ایجاد شده ثمره دستاورد‌های زیربنایی که در سال‌های گذشته به دست آمده از جمله اجرای موافقت‌نامه‌های تجارت آزاد، ترجیحی و تهاتری را ببینیم و از نتایج تلاش‌هایی که برای دستیابی به بازار‌های جدید ایجاد شده بهره‌مند شویم.

از میان اخبار

وام ودیعه مسکن 1404؛ همه‌چیز درباره تسهیلات 300 میلیویی مستاجران

سرنوشت متفاوت سرمایه‌گذاران ایرانی؛ درخشش سکه، شکست بورس

رستاخیز سولانا؛ سقف 160 دلار می‌شکند؟

تفاوت کوین و توکن؛ ارز دیجیتال به‌زبان ساده‌