صادرات ایران
صادرات ایران
بر اساس آمار گمرک در ماهه 8 نخست سالجاری، 32 میلیارد دلار ارزش صادرات بوده و 42.1 میلیارد دلار ارزش واردات که تراز منفی 10.1 میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی تا مقطع کنونی را نشان میدهد.
درحالیکه در دولتهای پنجم تا هشتم بین 20 تا 50درصد تجارت ایران با کشورهای عضو گروه7 انجام میشده، پس از شروع به کار دولت نهم سهم کشورهای مذکور از تجارت ایران به مرور کاهش یافته و در سالهای اخیر به پایینترین میزان خود رسیده است. صادرات ایران در سال1401 نسبت به سال84 بیش از 77درصد و واردات 66درصد افت داشته است. این مساله باعث خواهد شد قدرت چانهزنی سیاسی ایران کاهش پیدا کند.
در این مدت بیشترین کالای صادراتی به چین گاز LPG، به عراق گاز طبیعی، به امارات روغنهای نفتی، به ترکیه گاز طبیعی، به هند قیر، به پاکستان و افغانستان سایر کالاها، به عمان شمش فولا، به روسیه میوه و ترهبار و به اندونزی شمش فولاد بوده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: صندوق کارآفرینی امید نقش فراتر و موثرتری در تحقق اهداف دولت در حوزه اشتغالزایی ایفا کرده است.
صادرات کالاهای غیرنفتی ایران در دهه های اخیر به تبع افت و خیز تولید، افزایش و کاهش زیادی داشته است. دورههای رکود که با تحریم و سیاستهای مخرب اقتصادی همراه بوده، باعث کاهش تولید و مصرف و صادرات شده است که در آمار رسمی قابل مشاهده است.
نسخه جدید اینترنتبانک سپهر بانک صادرات ایران با قابلیت ارائه خدمات «چکنو» منتشر و در دسترس مشتریان قرار گرفت. به گزارش روابطعمومی بانک صادرات ایران، با انتشار نسخه جدید اینترنتبانک سپهر بانک صادرات ایران، دسترسی مشتریان حقوقی به خدمات چکنو (چک امن دیجیتال) فراهم شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین بر تقویت شبکههای بانکی بین اعضا، شناسایی ظرفیتهای دو و چندجانبه همکاری در بریکس تاکید کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محسن منصوری معاون اجرایی رییس جمهور در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، با بیان اینکه اشتغال زایی از اهداف اصلی دولت است و تمرکز ویژهای بر ابعاد مختلف آن دارد، گفت: در حوزه اشتغال اعلام کردیم که یک میلیون شغل ایجاد میکنیم و امروز از این عدد عبور کردهایم. وی ادامه داد: صندوق کارآفرینی امید امروز یک نهاد فعال و توانمند در حوزه...
با امضای تفاهمنامه بانک صادرات ایران با شرکت ملی صنایع مس ایران بر استفاده از تمامی قابلیتهای این بانک برای حمایت و پشتیبانی از صنعت مس کشور تاکید شد.
اقتصادنیوز: تجارت خارجی کشور در 7 ماهه سال جاری به رقم 64 میلیارد و 400 میلیون دلار رسید که 5 کشور عمده طرف معامله واردات در این مدت به ترتیب شامل امارات متحده عربی با 11 میلیارد دلار، چین با 10 میلیارد و 400 میلیون دلار، ترکیه با 3 میلیارد و 800 میلیون دلار، آلمان با یک میلیارد و 200 میلیون دلار و هند با یک میلیارد و 100 میلیون دلار است.
اقتصادنیوز: مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت گفت: در شش ماهه اول سال 19 درصد مربوط به کشور عراق بود که ارزش آن 4.5 میلیارد دلار اعلام شده، میزان صادرات به امارات را سه میلیارد دلار، ترکیه 2.4 میلیارد، کویت 86 میلیون و عمان 635 میلیون دلار دانست.
اقتصادنیوز: تشدید درگیریهای رژیم صهیونیستی و حماس و اختلالات احتمالی عرضه در منطقه کلیدی تولیدکننده نفت، دو مولفه تقویتکننده در بروز چنین جهش قیمتی به حساب میآید که به نظر میرسد ریل قیمتی بازار تا روزهای آینده با همین روند پیش ببرد.
دنیای اقتصاد نوشت: داستان تحریم قطر از سوی عربستان و متحدان او در سال 2017 و روی آوردن قطر به دیگر منابع برای تامین کالاها از جمله مواد غذایی را به خاطر داریم. در آن دوران بیشترین افزایش عرضه کالا از سوی شرکتهای ایرانی نبود، بلکه کشورهایی مانند ترکیه برنده شدند؛ چرا که زبان بینالمللی عرضه کالا را میدانستند.