صدور فرم هدایت تحصیلی برای 16 هزار دانشآموز در اردبیل
![صدور فرم هدایت تحصیلی برای 16 هزار دانشآموز در اردبیل](https://media.mehrnews.com/d/2017/08/06/3/2535708.jpg)
اردبیل - رئیس مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: فرم هدایت تحصیلی برای 16 هزار دانشآموز پایه نهم در سطح استان صادر شده است.
اردبیل - رئیس مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: فرم هدایت تحصیلی برای 16 هزار دانشآموز پایه نهم در سطح استان صادر شده است.
محمود مشکی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دانشآموزان و اولیای آنها 20 روز فرصت انتخاب رشته بر اساس فرمهای شماره شش و هفت هدایت تحصیلی را در 12 رشته بر اساس توانمندی و علاقه دانشآموزان در سطح استان دارند.
وی تصریح کرد: فرآیند انتخاب رشته در پایه نهم از مهرماه آغاز میشود و در قالب سامانه همگام اطلاعات دانشآموزان در اختیار خود آنها و اولیایشان قرار گرفته تا با ورود به کارتابل مورد نظر نسبت به انتخاب رشته و ورود به پایه دهم اقدام کنند.
رئیس مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش استان اردبیل این فرمها را شامل دو فرم شش و هفت اعلام کرد و گفت: با در نظر گرفتن این دو فرم مشاوران متوسطه اول مدارس به همراه مدیران مدرسه در خدمت دانشآموزان و اولیای آنها هستند تا با ارائه اطلاعات دقیق و آگاهی بیشتر دانشآموزان را در انتخاب درست و منطقی ادامه تحصیل خود در پایه متوسطه دوم کمک کنند.
مشکی افزود: در فرم شماره 6 مجموعه نظرات خود دانشآموزان، اولیای آنها و همچنین مشاورین مدرسه، دبیران و نتایج دو آزمون استعداد و رغبت جمعبندی شده تا در انتخاب رشته مورد توجه قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در فرم شماره 7 نیز عملکرد تحصیلی دانشآموزان در پایههای هفتم، هشتم و نهم با مجموع نمرات پایانی مورد توجه قرار گرفته تا به تناسب رشته انتخابی دروس مورد نظر و نمرات کسب شده مورد توجه قرار گیرد.
مشکی اضافه کرد: قطعا فرم 7 مهمتر و ضروریتر از فرم 6 است و در انتخابات رشته و هدایت تحصیلی دانشآموزان با همکاری مشاوران بسیار تأثیرگذار خواهد بود ولی هر دو فرم لازم و ملزوم یکدیگر بوده و ضرورت دارد با دادن اطلاعات و دانش درست از طریق مشاوران به انتخاب صحیح دانشآموزان کمک کرد.
وی بیان کرد: ما به دنبال انتخاب کیفی در ادامه تحصیل دانشآموزان هستیم و هدایت تحصیلی بر همین اساس و ایجاد شک اطلاعاتی به دانشآموزان در سامانه همگام طراحی شده تا با یک واقعبینی و خودداری از روند هیجانی، خود دانشآموز بهترین رشته را انتخاب و در آن ادامه تحصیل دهد.
مشکی از اولیای دانشآموزان خواست تا به هیچ وجه آرزوهای خود را روی فرزندانشان پیاده نکنند چرا که هر فرد علایق خاص خود را دارد و در 12 رشته نظری، فنی و حرفهای و کار و دانش شرایطی فراهم شده تا دانشآموزان با انتخابی شایسته با رغبت و انگیزه در رشته مورد نظر تحصیل خود را انجام دهند.
وی در مورد نظارت مشاوران مدارس روی دانشآموزان در شرایط کرونایی اظهار کرد: همکاران ما حتی به صورت تلفنی و در طول سال تحصیلی سعی کردند تا بیشترین ارتباط و تعامل را با دانشآموزان در موضوع انتخاب رشته داشته باشند و در 20 روز فرصت فراهم شده نیز همکاران ما در مدارس آمادگی دارند تا بر اساس نمرات دانشآموزان و علایق و سلایق آنها را در مسیر انتخاب رشته صحیح قرار دهند.
مشکی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: قطعا این انتخاب رشته در کنکور و سه سال بعد بسیار مؤثر خواهد بود و زمینه انتخاب رشته درست دانشگاهی را نیز فراهم میآورد.
وی در مورد تغییر رشته در مقاطع بالاتر گفت: تغییر رشته در پایه دهم در خرداد و شهریور اتفاق میافتد که این کار به تأخیر تحصیلی منجر شده که جبران این موضوع بسیار سخت خواهد بود.
رئیس مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش استان اردبیل افزود: از همین رو به دانشآموزان و اولیای آنها توصیه میکنیم تا با انتخاب صحیح مانع از تأخیر و تعلل در مسیر تحصیلی فرزندان خود باشند.