چهارشنبه 18 مهر 1403

صندوق سرمایه‌گذاری چیست و انواع آن کدام است؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صندوق سرمایه‌گذاری چیست و انواع آن کدام است؟

صندوق سرمایه‌گذاری، بهترین گزینه برای افرادی است که تمایل دارند در بورس سرمایه‌گذاری کنند اما دانش، تجربه و فرصت کافی برای سرمایه‌گذاری در این بازار را ندارند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند که در این مطلب به آن‌ها اشاره می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صندوق سرمایه‌گذاری، بهترین گزینه برای افرادی است که تمایل دارند در بورس سرمایه‌گذاری کنند اما دانش، تجربه و فرصت کافی برای سرمایه‌گذاری در این بازار را ندارند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند که در این مطلب به آن‌ها اشاره می‌شود.

صندوق سرمایه‌گذاری چیست؟

صندوق سرمایه‌گذاری در واقع نهادی مالی است که وجوه جمع‌آوری شده (سرمایه‌های جمع شده) در صندوق را در انواع اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می کند. دارایی‌های هر صندوق به واحدهای کوچکی تقسیم می‌شود و هر سرمایه‌گذار به نسبت مالکیت خود، در سود یا زیان صندوق شریک است. حضور کارشناسان و تحلیلگران حرفه‌ای بازار سرمایه در تیم مدیریت دارایی صندوق ها باعث می‌شود که ضمن کنترل ریسک‌های سرمایه‌گذاری، یک بازدهی متناسب با ریسک نصیب سرمایه‌گذاران شود.

به عبارت دیگر اگر شخصی فرصت کافی برای یادگیری روش‌های تحلیلی مانند تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال یا تابلوخوانی ندارد یا علاقه‌ای به فراگیری این دانش‌ها را ندارد، می‌تواند از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری به راحتی در بازار بورس سرمایه‌گذاری کند.

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

امروزه انواع مختلفی از صندوق ها در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند نوع صندوق مناسب خود را با در نظر گرفتن پارامترهایی شامل ریسک سرمایه‌گذاری، بازدهی مورد انتظار و مدت زمان سرمایه گذاری، انتخاب کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری را می‌توان به 2 دسته کلی صندوق‌های قابل معامله (ETF) و صندوق‌های صدور و ابطالی تقسیم کرد. منظور از صندوق ETF این است که خرید و فروش این نوع صندوق همانند سهم‌های دیگر در سامانه‌های معاملاتی انجام می‌شود. سرمایه‌گذاری در صندوق صدور و ابطالی نیز همانطور که از اسم آن مشخص است، نیازمند طی شدن فرآیند صدور و ابطال است که سرمایه‌گذار می‌تواند با مراجعه به سایت مربوط به هر صندوق و به صورت اینترنتی این اقدام را انجام دهد.

انواع صندوق سرمایه‌گذاری از نظر ترکیب دارایی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری از نظر ترکیب دارایی به انواع صندوق‌های پشتوانه طلا، صندوق‌های مختلط، سهامی و درآمد ثابت و... تقسیم می‌شوند که در ادامه در خصوص هر یک از این صندوق‌ها بیشتر توضیح داده می‌شود.

انتهای پیام /

  • صندوق طلا

حداقل 70 درصد از کل دارایی‌های صندوق طلا در گواهی سپرده کالایی سکه طلا و حداکثر 20 درصد در اوراق مشتقه مبتنی بر سکه طلا سرمایه‌گذاری می‌شود. مابقی دارایی‌های این صندوق‌ها در اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. قیمت سکه طلا، بیشترین تاثیر را بر ارزش واحدهای صندوق طلا دارد. بنابراین این صندوق‌ها مناسب کسانی است که ضمن پذیرش ریسک ناشی از تغییرات قیمت ارز و قیمت جهانی طلا، تمایل دارند بخشی از دارایی‌های خود را در طلا سرمایه‌گذاری کنند.

  • صندوق درآمد ثابت

حداقل 75 درصد از کل دارایی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، در اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. مابقی دارایی‌های این صندوق‌ها، در سهام و حق تقدم سهام، قراردادهای اختیار معامله و گواهی سپرده کالایی سرمایه‌گذاری می‌شود. از همین رو، صندوق‌های با درآمد ثابت از کم‌ریسک‌ترین صندوق‌های بازار هستند.

  • صندوق مختلط

حداقل 40 درصد و حداکثر 60 درصد از کل دارایی‌های صندوق‌های سرمایه گذاری مختلط در اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. مابقی دارایی‌های این صندوق ها، در سهام و حق تقدم سهام، قراردادهای اختیار معامله و گواهی سپرده کالایی سرمایه گذاری می‌شود. صندوق‌های مختلط جزو صندوق‌های با ریسک متوسط بازار هستند.

  • صندوق سهامی

حداقل 70 درصد از کل دارایی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی، در سهام، حق تقدم سهام و قراردادهای اختیار معامله و مابقی دارایی‌های این صندوق‌ها، در سایر اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌شود. از آنجا که نوسان ذات بازار سرمایه است و قیمت سهام شرکت‌ها مدام در حال تغییر است، صندوق‌های سهامی صندوق‌هایی پرریسک محسوب می‌شوند.

به اطلاعات بیشتری نیاز دارید؟

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بورس و روش‌های تحلیل آن، به سامانه آموزشی کارگزاری مفید به نشانی learning.emofid.com مراجعه کنید. در این وبسایت بیش از 1000 مطلب در سه سطح «مبتدی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» به همراه دوره‌های مختلف آموزشی ارائه شده است. به علاوه روزانه چندین کلاس با هدف آموزش بورس به صورت رایگان و غیر حضوری برگزار می‌شود.