صنعتی سازی به معنای انبوه سازی نیست / تولید محصول مشترک بین ایران و اقلیم کردستان
![صنعتی سازی به معنای انبوه سازی نیست / تولید محصول مشترک بین ایران و اقلیم کردستان](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1398/10/9/11115303_422.jpg)
اسلامی گفت: صنعتی سازی به معنای انبوه سازی نیست بلکه میتوانیم در قالب سنتی سازی از مصالح ساختمانی نوین و با کیفیت استفاده کنیم
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی امروز در دومین کنفرانس صنعت ساخت با بیان اینکه در درون بافت فرسوده همواره یک بافت همیشه زنده وجود دارد و آن مردم و ساکنان بافت هستند، گفت: احیای بافتهای فرسوده در هر بافتی راه حل خود را دارد و نمیتوان با یک شابلون واحد، همه بافتهای فرسوده را نوسازی کرد.
او با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر الزام به احیای دو هزار و 500 محله در طول اجرای برنامه ششم، افزود: تخمین این تعداد محله براساس برآورد جمعیتی بوده که اعلام شده است اما مهمترین موضوع در نوسازی بافتهای فرسوده، کیفیت بخشی به زندگی ساکنان این محدوده است.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص حاشیه نشینی اظهار داشت: رفع معضل حاشیه نشینی دو راه حل قاطع دارد یکی آنکه اولا نباید پس از برطرف کردن حاشیه نشینی، شاهد ظهور و بروز جدید این نوع سکونت گاههای غیر رسمی باشیم و ثانیا در جهت سرمایه گذاری برای ایجاد استحداثات و زیرساختهای ارتقا دهنده کیفییت زندگی برای ساکنان این بافتها باشد تا ساماندهی شوند. یعنی اعمال سیاست احیا این بافتها همراه با طرح ریزی، برنامه ریزی و اقدام و عمل به صورت یکپارچه باشد.
اسلامی یادآور شد: محور و مالک احیای بافتهای فرسوده، مردم هستند. با این حال سیاست ما در وزارت راه و شهرسازی، تجمیع ریزدانهها و تبدیل آنها به پلاکهای بزرگتر است. ضمن اینکه ساخت سرانهها و تأسیساتی که کیفیت زندگی را ارتقا میدهد نیز در دستور کار قرار دارد.
او ادامه داد: محلهها هویت دارند و فرهنگ محله در فرهنگ عمومی ما یک فرهنگ محترم و دارای ارزش است. بنابراین محلات نباید در هنگام نوسازی بافتهای فرسوده آسیب ببینند و دچار تغییر و تحول فرهنگی شوند.
بیشتر بخوانید: رشد 95 درصدی تولید ناوگان ریلی / 18 میلیارد تومان به حساب شرکت راه آهن واریز میشود
وزیر راه و شهرسازی به ساختمانهای واجد ارزش در بافتهای فرسوده اشاره و تصریح کرد: شهرداری باید پس از شناسایی بافتهای واجد ارزش و ایجاد حریم برای جلوگیری از نابودی و تخریب آنها، اقدام به نوسازی کند.
اسلامی به برخی تسهیلات موجود در تبصره 18 قانون بودجه برای بافتهای فرسوده اشاره کرد و گفت: براساس این تبصره، شهرداری موظف به اعطای مشوقهایی مانند صدور پروانه رایگان ساختمانی به متقاضیان بافتهای فرسوده است و باید خروجی این تسهیلات، با زنده سازی محلات فرسوده باشد.
او به بحث بهره وری در ساختمان اشاره کرد و گفت: مصرف انرژی از مهمترین موضوعاتی است که باید در ساختمانهای نوساز مدنظر قرار گیرد و مبحث 19 مقررات ملی ساختمان نیز بر رعایت مصرف انرژی در ساختمانها تأکید دارد. صنعتی سازی میتواند مهمترین راهکار برای کاهش مصرف انرژی در ساختمانها باشد.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از اظهارات خود به بحث صدور خدمات فنی و مهندسی اشاره و تصریح کرد: باید با حضور کارشناسان و پیش قراولان صادرات خدمات فنی و مهندسی، این موضوع آسیب شناسی شود که ببینیم در چه کشورهایی فرصت صادرات خدمات فنی و مهندسی داشتیم و اکنون این فرصت از دست رفته است و همچنین بررسی کنیم چه مقاصد و کشورهای جدیدی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی آماده پذیرش کارشناسان ایرانی است.
به گفته اسلامی، انجمن مربوطه نیز باید مراقبت کند تا فرصتهایی که در کمیسیونهای مشترک اقتصادی که اخیرا با چند کشور همسایه برگزار کرده و سند همکاری به امضا رسانده ایم، وجود دارد. ضمن اینکه شرکتهایی که برای ارائه این خدمات در این کشورها حاضر میشوند، با استفاده از رعایت توقعات و انتظارات کارفرمایان بتوانند اعتماد سازی کنند.
او ادامه داد: فرصت صدور خدمات فنی و مهندسی میتواند ظرفیت صادرات مصالح ساختمانی را نیز در پی داشته باشد. برخی کشورها آماده راه اندازی شرکتهای مشترک برای تولید مشترک مصالح ساختمانی هستند. ما نیز فرصت ترانزیت و نقل و انتقال مصالح ساختمانی برای شرکتهایی که در این کشورها حاضر میشوند، را تسهیل میکنیم.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از مذاکره با کشورهای هدف صادرات خدمات فنی و مهندسی برای استفاده از ضمانت نامههای بانکی ایرانی خبر داد و گفت: مذاکراتی داشته ایم تا شرکتهای ایرانی بتوانند با استفاده از تضامین بانکهایی که ایران صادر میکند، هم برای حضور در مناقصهها و هم آغاز فعالیتهای خود از این ضمانت نامهها استفاده کند.
انتهای پیام /