یک‌شنبه 4 آذر 1403

ضرورت اتصال ظرفیت های کارآفرینی حوزه فرهنگی به جریان دانشجویی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ضرورت اتصال ظرفیت های کارآفرینی حوزه فرهنگی به جریان دانشجویی

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه هاگفت: چنانچه جریان پرورش استعدادها و ظرفیت‌های کارآفرینی که در حوزه‌های فرهنگی وجود دارد به جریان دائمی تربیت دانشجو متصل شود، پدیده‌ای مبارک خواهد بود.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه هاگفت: چنانچه جریان پرورش استعدادها و ظرفیت‌های کارآفرینی که در حوزه‌های فرهنگی وجود دارد به جریان دائمی تربیت دانشجو متصل شود، پدیده‌ای مبارک خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در بازدید از پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی در سال‌های ابتدایی انقلاب، به اقتضا نفی وابستگی و ضرورت توجه به استعدادهای ارزشمند موجود در فضای علمی کشور تأسیس شده است. مجموعه‌ای از جوانان دانشمند و دانشگاهیان عزیز در فضایی که به دنبال ارائه مدل جدیدی از حضور در عالم و نفی وابستگی و سلطه گری و سلطه پذیری بود؛ جهاد دانشگاهی مجموعه‌ای است که به دنبال به فعلیت رساندن استعدادهای علمی عزیزانمان در فضاهای دانشگاهی برای رفع نیازهای کشور است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در ابتدای انقلاب در حوزه کشاورزی و صنایع مرتبط با آن جهاد سازندگی و در حوزه‌های دفاع و امنیت کشور سپاه و بسیج تأسیس شد؛ در بخش دانشگاهی و علمی نیز مجموعه‌ای که برآمده از انقلاب و فضای دانشگاهی است، جهاد دانشگاهی است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی گفت: دانشگاه‌ها پس از تأسیس دوره‌های مختلفی را طی کردند؛ امروز هم یکی از مجموعه‌های پرورش دهنده استعدادها و تربیت کننده نیروهای کارگشا و گره‌گشای از نیازهای جامعه و حل کننده مسأله ها مجموعه دانشگاه‌های ما هستند. جهاد دانشگاهی هم یک مجموعه برآمده از انقلاب در فضای دانشگاهی است که در حوزه‌های متعددی منشأ خدمات و آثار ارزشمند است؛ از خداوند متعال خواستاریم که روح انسان‌های بزرگی مانند مرحوم کاظمی آشتیانی با اولیا و شهدا همنشین باشند و تصورمان هم اینست که همینطور هم هست.

وی در ادامه افزود: در حوزه‌های فرهنگی، نقطه مزیت و برتری نسبی در کشور ما کدام بخش است؟ به نظر بنده نقطه مزیتی که در کشور ما از همه مهم‌تر به نظر می‌آید، سرمایه انسانی است که متکی به یک فرهنگ غنی دارای افتخاراتی است که امکان معرفی و ارائه به عالم را دارد؛ انقلاب اسلامی هم یکی از محصولات آن است. و انقلاب اسلامی ما نسخه و قرائت امروزی از نهضت امام حسین (علیه السلام) و تشیع بود که توانست پویایی و امکان پذیری اجرای ایده‌های متعالی و آرمان‌های ائمه اطهار (علیهم السلام) را نشان بدهد و همین نسخه به روز بودن آن، امکان الگو برداری و صدور آن در قالب فرهنگ انقلاب اسلامی به دنیا فراهم شد.

حجت الاسلام و المسلمین رستمی گفت: آن نقطه برجسته و برترین ویژگی که در فضای کشور وجود دارد، ظرفیت‌ها و سرمایه‌های فرهنگی است که در فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ما وجود دارد و ما در پردازش مجدد آن و استفاده از دانش و تکنولوژی‌های روز برای ارائه آن قدم‌های فراوانی را باید برداریم و به آن سمت حرکت کنیم.

وی گفت: اگر این سرمایه‌های فرهنگی ارزشمند ما در قالب‌های قابل ارائه و فاخر به دنیا عرضه شود، علاوه بر انجام وظیفه دینی که برای صدور این فرهنگ و ضرورت تبلیغ رسالت الهی داریم، آورده‌های مادی این نفوذ و اثرگذاری فرهنگی برای کشور ما نیز برکات فراوانی خواهد داشت.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: چنانچه جریان پرورش استعدادها و ظرفیت‌های کارآفرینی که در حوزه‌های فرهنگی وجود دارد به جریان دائمی تربیت دانشجو و پارک‌های علم و فناوری در فضای دانشگاه متصل شود، قطعا پدیده‌ای مبارک خواهد بود.

وی گفت: فضای غالب در محیط‌هایی مانند پارک‌های علم و فناوری، ارتباط دادن ایده‌ها، انگیزه‌ها، استعدادها، توانمندی‌ها، امکانات و سرمایه‌ها به همدیگر است و ان شاءالله خروجی آن جریانی شود که به استخراج این ذخایر کمک خوبی نماید.